Mai degrabă „V”-ul întors vine de la aspectul pupei navelor cu pupă ascuțită, nu cu oglindă. Mă îndoiesc că apa se scurge în lungul spațiilor dintre scânduri - ea ori nu intră, ori intră printre scânduri, perpendicular pe ele, ca prin orice orificiu supus presiunii.
Sus, ori se pun orizontale, ori verticale, tot două capete au. În plus, exfolierea celor verticale de pe margini e mai ușoară fiindcă sunt tăiate pe diagonală în lung.
Eu o fac cum zice DeA ca să văd cum arată cum zic ei. Pentru mine este doar o școală de tehnologie, „cum se execută”. Dacă ziceți că ar fi mai bine „V” întors, nu e deloc târziu să curăț partea aia și s-o fac invers, dar fac asta doar dacă mă rugați frumos.
În altă ordine de idei, am examinat ce s-a întâmplat la mine de s-a potrivit puntița, iar la unii nu. Eu am peretele de la prova mai sus cu 1 mm decât zice kitul. Adică am 1 mm spațiu în crestătura dintre perete și etravă. Asta deoarece pe la începuturi eu am aliniat acel perete după selatura punții principale (am lipit după ce am avut și puntea), nu după crestături. Vă propun să piliți din etravă acolo unde se sprijină puntița cât trebuie pentru aliniere, că nu e natural să fie frântă.