REŢETA PENTRU BAIŢ
Se ia o bucată de brânză de vacă şi sela să se altereze. (150 grame)
În momentul când la suprafaţa brânzei se observă că este lipicioasă sau chiar are mucegai se fac următoarele:
- pasul unu - se pune bulgărele de brânză pe o bucată de lemn (tocător)- de preferinţă o bucată de lemn pe care ulterior o aruncaţi
- pasul doi - se adaugă cca. o linguriţă de var (praf de var pe care anterior amestecului îl topiţi cu apă până se face ca margarina)
- pasul trei - cele două ingrediente se amestecă până prinde o consistenţă asemănătoare cleiului.
- pasul patru - se adaugă apă (până la 1/2 litri) precum şi culoarea pe care dosiţi să o daţi baiţului
P.S.
1. Baiţul se poate lăsa la păstrat la frigider, amestecat numai cu apă
2. colorarea baiţului se poate face cu pigmeţi pentru zugrăveli sau prafuri (oxidanţi)
3. Dacă mergeţi până la pasul trei o să obţineţi un clei EXTRAORDINAR de puternic.
ATENŢIE bucăţile de lemn lipite cu clei nu se mai pt desface nici chiar autnci când acestea sunt lucuite
crios, la 24 Feb 2011, 20:38, a spus:

Man, am glumit!
Si da, e buna aia cu aluminiul si nici macar nu-i gluma.
Uau! Cu care linie a corpului?
Bafta!
Mă refer la canturile costelor care sunt tăiate în unghi în aşa fel încât în momentul montării parapeţilor, coastele nu mai trebuie pilite