Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 27 February 2011 - 11:24 AM
Postat 27 February 2011 - 04:43 PM
Fără a folosi baitz pe bază de solvenţi.
Totul este realizat din baitz făcut, fiecare scāndurică este lucratp şi tăiată la dimensiune,după care a fost lipită.
Luciul īn are de la uleiul de in pe care l-am aplicat īn 4 straturi, după fiecare start am dat lustru cu o cārpă de bumbac.
Nu ştiu cāt de elocvente sunt pozele, dar īn realitate au o patină sidefie, fiin vizibilă fibra lemnului, care este diferită de le o scāndură la alta.
Īnainte de lipirea scāndurilor, puntea am dat-o cu baitz negru.
Baintzul pe care l-am confecţionat, nu intră īn conflict cu aracetul, nu īnchide porii lemnului, nu deformează placajul
P.S.
Scāndurile sunt din kit-ul din revistă şi este aplicat fără a folos pensula...
Aceasta postare a fost editata de coszmin_art: 27 February 2011 - 04:45 PM
Postat 27 February 2011 - 05:16 PM
Cele doua punti din ultima poza... nu stiu ce sa zic, arata ciudat asa patata si cu file inverzite (de la umezeala presupun). Pare mai curand o punte uzata decat una noua.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 February 2011 - 05:21 PM
Postat 27 February 2011 - 05:39 PM
1. Am intarit lipiturile coastelor pe exterior, ca la cit de aiurea sint pre-taiate - nu stateau nicicum lipite doar pe "taieturi".
2. Am pregatit traversele (nu-s lipite) si am constatat (cum mai ziceam cred intr-un post anterior) ca nu peste tot inaltimea lor e OK; asa ca pe ici pe colo or mai trebuit pilite; aici n-am terminat inca actiunea.
3. Desi initial am vrut sa urmez sfatul lui Daniel, parca - cu adaugarea a doua bucatele de placaj - in final am preferat doar aceeasi metoda ca la coaste - intarirea lipiturii pe exterior; pare indeajuns de solida... Om vedea mai incolo cum se comporta.
4. Tot vazind problemele cu gaurile pentru catarg - am gasit un pix care-i FIX pe dimensiunea interioara a inelelor (deci probabil cam cit catargul); si am constatat ca desi pixul cu care incercasem initial intra perfect prin gaurele - cu asta aveam si eu problemele semnalate: gaurile formate prin unirea puntilor - erau prea mici. Asa ca am purces la o noua sesiune de pilit si le-am facut rotunde. Am pus cite o poza cu fiecare dintre cele doua punti - si apoi, treptat, cu ele suprapuse. Sper ca e clar ce-am vrut sa se vada, ca tocmai mi se gatasera acumulatorii - si-o trebuit sa fac pozele cu telefonul...
Cam atit deocamdata
Postat 27 February 2011 - 08:21 PM
NightAngel, la 27 Feb 2011, 19:49, a spus:
In cazul in care ar fi inclinate - nu ar intra nici atita in gaurile alea!
Dar din cite disting eu in poze - asta e cam vertical...Ma rog - nu perpendicular, dar oricum... Altfel as indrazni sa comentez ca inelele alea pe care le primim sint inutile... N-am vazut sa aiba vreo inclinatie pe interior!
Ady, la 27 Feb 2011, 19:56, a spus:
O intrebare: tu ai dat cu lac piesele? In acest caz cred ca vei lipi puntile si restul cu super glue, asta daca nu vei pili precum chinezul
NU; nu e lac - e un bait mai ciudatel :D. Impresia de lac e de la blitzul telefonului :(
Oricum - partile de contact, unde vor veni lipite puntile - nu sint date cu nimic; sint "natur". Si se lipeste foarte OK pe ele (primele 2 traverse sint lipite, ca alea nu incurcau mai departe montajul).
Iar daca inca o data se va dovedi ca am fost vaca si m-am grabit - oi pili precum chinezu' al batrin :) si asa nu am ce face pina or aparea numerele urmatoare
Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 27 February 2011 - 08:17 PM
Postat 27 February 2011 - 09:08 PM
nu zic ca e cazul si la noi, dar pana nu stim sigur cum sta treaba/catargul eu zic sa nu mai piliti. tot prin cartile alea scrie ca e mai usor sa pilesti ceva decat sa umpli un gol
Postat 27 February 2011 - 09:21 PM
NightAngel, la 27 Feb 2011, 21:08, a spus:
Este si nu este, dar desi deviem de la topic, iata o nava al carei catarg este inclinat fix invers.
Ia de bun desenul din revista caci este OK.
Bafta!
Postat 27 February 2011 - 09:49 PM
Citesc zilnic ce se scrie si aici si pe alte forumuri si invat multe (din experinta unora si din greselile altora :) ). In cautarile mele am descoperit acest site: http://www.modelshipworld.com. Acolo am citit, vazut si invatat enorm (teoretic ). Am inteles multe aspecte care mi se pareau extrem de grele. Am descoperit multe metode de lucru pentru o mare varietate de operatiuni. Ce sa mai lungesc, este un site in care gasesti raspuns la orice intrebare, raspuns dat de oameni care construiesc modele de zeci de ani (nu vreau sa spun ca aici nu sunt profesionisti, ba din contra, sunt uimit de cat de multi stiu cu se mananca domeniul acesta) - un mic minus, site-ul este exclusiv in engleza.
Eu unul inca nu am inceput constructia galionului tocmai pentru ca aveam foarte putine informatii si cunostinte legate despre aceasta (ca si comparatie, informatiile de la editura sunt cat negrul sub unghie pe langa ce am gasit pe acel site). Oricum, 100% nu o sa folosesc instructiunile din revista decat ca linie de ghidaj in constructie.
Sorry daca sunt off-topic dar m-a uimit nivelul de informatie de acolo (intradevar, acolo se discuta exclusiv pe tema constructiei, nimic altceva). O sa postez si eu fotografii cand voi incepe (sunt determinat sa termin acest model).
Spor la treaba tuturor.
Aceasta postare a fost editata de heltauer: 27 February 2011 - 09:50 PM
Postat 27 February 2011 - 11:35 PM
Pe viitor o sa incerc sa poze mai bune.
Postat 27 February 2011 - 11:42 PM
Postat 28 February 2011 - 11:48 AM
crios, la 27 Feb 2011, 21:21, a spus:
Ia de bun desenul din revista caci este OK.
Bafta!
Cred ca totul sta in inelele pe care le-am primit! Nu trebuie pilit niciunde! Vom vedea ce se intampla numerele viitoare
Postat 28 February 2011 - 02:01 PM

Ajutor

Sus