traian, Leo2003, dominicue si alti maestri, multumiri pentru felul cum explicati si detaliati, "unde uni nici nu visam" numai
Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 15 March 2012 - 12:05 PM
Citeaza
Acoperirea detaliilor de catre grund (nu prea cred ca e cazul la machete la scari mari, cum sunt corabiile, daca problema nu se pune nici la scara mica, 1/72 de exemplu!) se face doar daca grundul e prost folosit, adica dat cu pensula, in dilutie inadecvata si in sens gresit (adica se pensuleaza inspre detaliu si nu invers!) sau daca se uita degetul apasat pe atomizorul spraiului! Cum spuneam, la scari mici, 1/72, 1/48, 1/35, se foloseste cu scucces, fara a ineca detaliile.
Postat 15 March 2012 - 12:21 PM
Acu' sa revenim la ce am mai prestat.
Am dat gaurele in obloane ca sa le bag belciugele (in nas). Pana la urma m-am cam speriat degeaba. Vorba unui coleg: "a mers ca uns".
Am facut o proba de culoare pentru obloane. Recunosc ca habar nu am daca e ortodoxa ori ba. Un strat de oja "bronz" si ceva acrilica maron. A iesit ce se vede. A fost numai proba, asa ca, la aceasta ora, oblonul a fost sters si arata ca nou, nu ca ar fi iesit catrastofal, dar, am sa le vopsesc pe toate cand le voi avea.
Am pus un ornament la prova in continuarea parapetului galbionului. Nu stiu daca il las sau il dau jos. Poate niste pareri...
Coverta s-a imbogatit cu scarite, tacheti si alte minuni.
@Z-mare Asa e marite Z, zeii fie cu tine! Ai perfecta dreptate. Numai ca eu si cu aerograful, lucrul cu aceste gruduri, momentan, suntem cam paraleli. Si ca mine, probabil, fara numar, fara numar... Las' ca ma fac io mare si... cine stie... poate imi trag instalatie de aer comprimat in casa.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 March 2012 - 12:46 PM
Postat 15 March 2012 - 01:02 PM
dansandu: cauta mai in spate, s-a discutat mult pe forum la vremea respectiva. S-au aplicat doua solutii: aracet sau prenadez. Eu am folosit prenadez. De gustibus...
Leo: Ornamentul ala e ori prea mult ori prea putin: daca e sa il lasi ii mai trebuie prieteni de acelasi stil prin alte parti. El singur, mic, rotunjit nu se potriveste cu aspectul geometric (linii drepte si colturi) pe care l-ai dat pana acum.
dominicue: arata bine belciugele asa cum sunt
Postat 15 March 2012 - 01:47 PM
Io ma gandesc daca mai au rost belciugile. In fond se poate lega parama direct in gaurica. Chiar nu stiu cum ar fi mai bine,
[/quote]
Leo tu zici ceva ....referitor la belciuge ,insa pare mai elegant cu ele si parca mai aproape de adevar!
Acuma bineinteles tine si de gust !
Vorba lui Traian - Dea a dat frau liber imaginatiei , asa ca fiecare cu ce-l doare ( sau p...ricile lui )
Eu clar le voi atasa belciuge
Postat 15 March 2012 - 02:27 PM
dominicue, la 14 March 2012 - 10:49 PM, a spus:
Da, însă trebuie fixate. Iar mica mea menghină este blocată într-un depozit.
Merge găurit direct cu burghiu de 0,6, cu o mașină cum ai spus. A mea prinde burghiul de 0,6 , așa că n-am avut nevoie de pensetă.
@Leo2003: Am eu senzația că DeA a propus niște grătare pe bocaport la care separatoarele pică exact între coaste?
Mi se pare că incurcă încărcarea. Și eu am făcut ca tine, dar mă gândesc să modific, aștept nr. 61 să-mi mai dea bețe din alea pentru grătare.
Postat 15 March 2012 - 03:34 PM
Daca e pe rigoare ar trebui 4 belciuge de fiecare capac si doua sfori deasupra trecute prin bordaj
....Iegzicsta si cu doar doua belciuge si doua sfori, una deasupra trecuta prin bordaj sau peste copastie, iar a de jos varata inauntru pe langa teava tunului
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 15 March 2012 - 03:59 PM
Postat 15 March 2012 - 04:42 PM
pe_dos, la 15 March 2012 - 02:27 PM, a spus:
Mi se pare că incurcă încărcarea. Și eu am făcut ca tine, dar mă gândesc să modific, aștept nr. 61 să-mi mai dea bețe din alea pentru grătare.
Asa o fi, dar nu modific nimic corabia avand si alte hibe. Buuun... ajungi cu marfurile pe principala si dupa aia???
@Confucius Nici macar la rigoare nu sunt obligatorii doua parame de ridicare a oblonului. Ca exista ambele variante e alta treaba.
@Traian Atunci punem belciuge ca de fapt d'aia am dat gauri.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 March 2012 - 04:53 PM
Postat 15 March 2012 - 05:08 PM
Leo: am bagat si io batul prin gard
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 15 March 2012 - 05:12 PM
Postat 15 March 2012 - 09:08 PM
Numai ce am terminat cu joaca de-a vopsitul si iata ce a iesit !
Cam asa ceva vreau sa le fac pe toate !
Ca suport de lucru am folosit asta ( o unealta ce am gasit-o in Baumax la un pret derizoriu 14 ron ) , alte scule... o pensula nr 1 cu par de samur si o TONA de rabdare!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 15 March 2012 - 09:19 PM
Postat 15 March 2012 - 09:42 PM
Vopselele sunt email de la Revell - Rosul -MATT 36 , Maron -MATT 84 , ferecaturile sunt vopsite si ele dar din cauza blitzului par mai deschise la culoare culoarea de pe ele este Gun-Metal- MATT
Cand voi finaliza de vopsit toate obloanele mai urmeaza si un strat de lac mat tot de la Revell!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 15 March 2012 - 09:44 PM

Ajutor

Sus