Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 18 July 2012 - 07:52 PM
@Leo2003: La pachetele de CD/DVD-uri există câte un disc de protecție, dintr-un material subțire (0,4 - 0,5 mm) transparent. Și cam orice este acum ambalat între un plastic subțire transparent și un carton. Pentru sticlă mată se poate vopsi pe verso, luciul de pe față rămâne.
@ACHRISTIAN:
@ACHRISTIAN:

Postat 18 July 2012 - 08:34 PM
Nu e obligatoriu sa faci ce spun eu, leo. ma pricep de minune sa complic lucrurile simple...poti face trunchiul ala de piramida prin mai multe metode. eu mi-am inchipuit ca il fac dintr-un bloc masiv de stiplex, pe care il lustruiesc pana il ia
. as obtine astfel o prisma fara imbinari vizibile. din carcasa de cd s-ar vedea imbinarile. va trebui apoi sa ai grija sa le maschezi, cat sa nu deranjeze la retina. succesuri...

Postat 18 July 2012 - 08:45 PM
Eu am înțeles din poza lui Leo2003 că n-a pierdut piesele de la marginea „sticlelor” felinarului, piese care pot masca îmbinările.
O altă idee este să facă toate fețele felinarului dintr-o singură bucată, îndoită, având o singură îmbinare, să zicem spre prova.
Însă mulțumesc pentru ideea blocului de stiplex, este foarte bună la scări foarte mici. Aici felinarul e de „un stat de om” - la scară, efectiv partea vitrată are 18 mm în înălțime.
O altă idee este să facă toate fețele felinarului dintr-o singură bucată, îndoită, având o singură îmbinare, să zicem spre prova.
Însă mulțumesc pentru ideea blocului de stiplex, este foarte bună la scări foarte mici. Aici felinarul e de „un stat de om” - la scară, efectiv partea vitrată are 18 mm în înălțime.
Postat 19 July 2012 - 07:25 PM
Leo2003, la 19 July 2012 - 02:41 PM, a spus:
"Vine noaptea si pe mare
Noi aprindem felinare
Spre a fi frumos, spre a fi frumos
Biet lampagiu..."
DSCF0001.JPG
DSCF0002.JPG
DSCF0004.JPG
DSCF0005.JPG
DSCF0003.JPG
Noi aprindem felinare
Spre a fi frumos, spre a fi frumos
Biet lampagiu..."

FRUMOS!

Aceasta postare a fost editata de ACHRISTIAN: 19 July 2012 - 07:26 PM
Postat 19 July 2012 - 07:54 PM
"Leo imi place cum ti-au iesit felinarele"
Adica asa ca lu' asta din stanga. 

Io l-am mozolit initial cu email negru [mat 33] de la Humbrol. Dupa uscare niste bronz, tot email de la aceeasi firma [met 55] dar dupa o alta tehnica, care stiu ca are un nume, pe care din pacate nu-l cunosc. Se foloseste o pensula cu parul fin si moale, se imoaie pensula in nitica vopsea, se da bine pe o foaie de hartie pana se duce vopseau, apoi se freaca cu pensula piesa respectiva. Ideea e sa iasa numai o patina.
Io cam asa am procedat.
Am matizat nitel si geamurile pe interior cu niscaiva acetona ca nu mi-au placut asa, limpezi ca in zilele noastre.

Io l-am mozolit initial cu email negru [mat 33] de la Humbrol. Dupa uscare niste bronz, tot email de la aceeasi firma [met 55] dar dupa o alta tehnica, care stiu ca are un nume, pe care din pacate nu-l cunosc. Se foloseste o pensula cu parul fin si moale, se imoaie pensula in nitica vopsea, se da bine pe o foaie de hartie pana se duce vopseau, apoi se freaca cu pensula piesa respectiva. Ideea e sa iasa numai o patina.
Io cam asa am procedat.
Am matizat nitel si geamurile pe interior cu niscaiva acetona ca nu mi-au placut asa, limpezi ca in zilele noastre.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 July 2012 - 08:00 PM
Postat 21 July 2012 - 02:48 PM
ACHRISTIAN, la 21 July 2012 - 05:24 AM, a spus:
Buna dimineata!Gata cu usa si ferestrele.Scuze ptr calitatetea pozelor ,sunt facute cu telefonul,culoarea este destul de deformata fiind ceva mai inchisa.Multumesc!
Salut. Am o nelamurire, de ce ochiurile geamurilor sunt pictate in albastru? Nu mai bine lasai neacoperite ochiurile geamurilor si dupa ce le lipeai dadeai gauri si in corabie ca sa se vada in interior? E doar o parere si o nelamurire pe care o am, poate ma ajuta cineva cu idei, informatii,... Stima.