Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 20 January 2013 - 02:37 PM
Postat 24 January 2013 - 10:31 AM
Adialex, doar de curiozitate: ai "imbatranit" cu ceva velele sau e doar de la lumina cand ai facut poza?
Si o intrebare stupida la care sunt expert: trebuie neaparat sa dau piesele din metal cu grund inainte de a le vopsi? Folosesc vopsea auto spray daca are vreo importanta. Deocamdata am vopsit ancorele (doar vopsea, fara grund) si vopseaua pare sa se "tina" destul de bine.
Multumesc.
Si o intrebare stupida la care sunt expert: trebuie neaparat sa dau piesele din metal cu grund inainte de a le vopsi? Folosesc vopsea auto spray daca are vreo importanta. Deocamdata am vopsit ancorele (doar vopsea, fara grund) si vopseaua pare sa se "tina" destul de bine.
Multumesc.
Postat 24 January 2013 - 11:28 AM
bubba_000, la 24 January 2013 - 10:31 AM, a spus:
Si o intrebare stupida la care sunt expert:..
Daca tu ai constatat ca vopseaua tine, nu se exfoliaza la cea mai mica atingere, eu zic ca e OK si fara primer. Toturi, avand in vedere materialul, un soi de antimoniu, basamac, 'reaq stie, care are un strat apreciabil de oxid, e bine sa aiba un strat de grund.
Postat 24 January 2013 - 12:47 PM
gatai cu crosetatul (am mers pe varianta mai simpla a velelor primite). Chiar daca sunt mai badarane ele m-am decis sa urmez instructiunilei kitului si sa-l duc mai departe asa. Pe viitor cu siguranta va fi altfel deoarece pretentiile au inceput sa creasca
. Incepand sa pun flamurile (care mi se par al naibii de rigide apropos) am observat ca una din ele(respectiv de la catargul principal parca) are un alt mod de prindere care-i permite sa atarne astfel incat sa se vada si blazonul (sau mazgaleala ce se vrea a fi blazon) in mod corect.
Postat 24 January 2013 - 09:51 PM
@Play4Fun, vezi, te rog, asta: http://www.cartula.r...an-botezatorul/
Postat 25 January 2013 - 08:07 AM
In curand termin velele si ma apuc sa ridic vergile. O sa incep din prova, cu civada. Am vazut ca in instructiuni e o ciudatenie. Zice ca funga vergii se leaga direct de butucul din gabia bompresului. Ciudat rau si cam naspa. Eu o sa incerc sa fac solutia de mai jos dar cu macarale duble.

Gresesc?
Gresesc?
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 25 January 2013 - 08:12 AM
Postat 25 January 2013 - 10:33 AM
am inceput sa montez velele si am niste nelamuriri:
1. la pct. 97r strangatorii 158 se leaga de grilajul cavilei arborelui
la pct. 97s ALTI strangatori 158 se leaga de grilajul cavilei arborelui
doua parame cu acelasi indicativ care se leaga in acelasi loc.
2. la pct 97u si 97 v aceiasi problema: strangatori 159 care, din nou se leaga in acelasi loc!
grilajul cavilei arborelui are de cat 4 cuie si eu trebuie sa leg 6 parame. pot sa le leg de grilaj nu si de cui, dar chiar si asa ar trebuii sa leg doua parame in acelasi loc suprapus. nu cred ca este tocmai corect. nu prea stiu ce sa fac.
Cum ar trebuii sa fac?
1. la pct. 97r strangatorii 158 se leaga de grilajul cavilei arborelui
la pct. 97s ALTI strangatori 158 se leaga de grilajul cavilei arborelui
doua parame cu acelasi indicativ care se leaga in acelasi loc.
2. la pct 97u si 97 v aceiasi problema: strangatori 159 care, din nou se leaga in acelasi loc!
grilajul cavilei arborelui are de cat 4 cuie si eu trebuie sa leg 6 parame. pot sa le leg de grilaj nu si de cui, dar chiar si asa ar trebuii sa leg doua parame in acelasi loc suprapus. nu cred ca este tocmai corect. nu prea stiu ce sa fac.
Cum ar trebuii sa fac?
Postat 25 January 2013 - 03:15 PM

Ajutor

Sus