crios, la 19 Mar 2011, 17:45, a spus:
Am si eu aceeasi apreciere. Pana acum nu am avut nici o problema legata de deformari sau nepotriviri in privinta osaturii. Nu am montat nimic definitiv, singurele elemente pe care le-am lipit sunt traversele puntii de jos -care dealtfel e puntea principala- dar am ansamblat totul pe cala si verificat cu o rigla, curbura e in regula. Ma indoiesc sa fi avut doar eu si Crios norocul sa fi nimerit componente bune, iar celelalte sa fi fost cu deficiente.Cala mi-am facut-o de capul meu, inainte de a fi data de firma si e la lungimea corpului ca sa imi prinda toata chila. Pana acum am constatat totusi o foarte usoara deplasare spre pupa a bucatii de punte principala care consta intr-o diferenta de 1 mm intre prima coasta si capatul puntii si o deplasare ceva mai mare spre pupa a puntii de sus - coverta- care lasa un spatiu de 3 mm intre prima coasta si capatul puntii. Teuga e si ea ceva mai scurta si judecand dupa axialitatea gaurilor pentru catarg inclin sa cred ca partea lipsa e spre pupa.Deplasarea constatata la coverta e tocmai cea care a dat batai de cap cu pozitia gaurii pentru catarg, aceasta trebuind sa fie spre prova cu 3 mm pantru a fi pe axa cu celelalte. De asta am tot recomandat asteptarea pana la complectarea osaturii si a puntii principale, in lipsa unor planuri e dificil in stadiul actual de apreciat provenienta diferentelor. Am o banuiala insa pana cand nu devine certitudine nu pot face aprecieri. Diferentele mentionate nu afecteaza pozitionarea puntilor pe celelalte coaste si daca nu ar fi problema gaurilor pentru catarg poate as zice ca e gresita pozitia primei coaste, dar date fiind reperele actuale nu am alta varianta decat sa astept complectarea osaturii si a puntii principale.
Spor!

Ajutor

Sus