Forum Machete,Modelism,Hobby: 125 de ani de la naşterea lui Henri Coandă-Expo „Fotoavia" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

125 de ani de la naşterea lui Henri Coandă-Expo „Fotoavia"

#1 Useril este offline   MagdaRasnoveanu 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 08 June 2011 - 12:58 AM

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti celebrează astăzi, 7 iunie 2011, împlinirea a 125 de la naşterea lui Henri Coandă, printr-o expoziţie „Foto-Avia” şi o proiecţie de film despre inventatorul avionului cu reacţie, organizate în aeroportul bucureştean care poartă numele marelui savant român.

Proiecţia de film reprezintă un prilej de a afla lucruri mai puţin cunoscute despre viaţa lui Henri Coandă pentru pasionaţii de aviaţie, precum şi pentru pasageri, care astfel vor avea ocazia de a înţelege mai bine personalitatea complexă a lui Henri Coandă şi resorturile care i-au determinat excepţionalul parcurs în viaţă.

Expoziţia fotografică, organizată în colaborare cu Asociaţia „Aripi Româneşti”, este deschisă publicului în Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti (corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri), începând cu 7 iunie ora 15.00, şi poate fi vizitată până la data de 1 august 2011.

Henri Coandă este nu numai inventatorul „primului aeroplan cu reacţie din lume”, cu care a surprins atât de mult omenirea, încât aceasta a avut nevoie de 30 de ani pentru a-i utiliza invenţia. Numele său este legat de de multe idei revoluţionare: „efectul Coandă”, avionul cu două motoare, „epoleţii zburători” care au fost folosiţi pentru frânarea modulelor lunare „Apollo 11” şi „Apollo 12” la aselenizare, puşca fără recul, casele prefabricate, instalaţia solară pentru desalinizarea apei de mare.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi