Postat 10 May 2006 - 11:18 PM
Saptamina Nebuna de la Bozzy Canalu' - Raspundem lu' Oricine.
Derulind (la mine este valabil si delirind ) topicul, din scoarta in scoarta, nu am putut sa omit articolu' D-nului Wurger, care are in el oarecari amaraciuni, vis-a-vis de rude, prieteni, colegi.
Doresc pe aceasta cale, sa-i dau un raspuns, la ambele probleme pe care le-a ridicat.
1. Prima este referitor la polenul/fagurii/ceara celor, hai sa-i zicem dragi, care se fac ca nu aud de manifestarile noastre artistice.
Doresc sa va fac atent, deoarece, prin aceleasi situatie am trecut si eu, si apoi mi-am dat seama de adevarata problema. Se pare ca aceasta greseala vine tot de la noi, modelistii, care atunci cind incercam sa evidentiem pasiunea noastra, din deformatie profesionala, nu folosim o tonalitate adecvata, si folosim, din reflex, tonalitati de 1/76 sau 1/35.
Cred ca trebuie sa aducem tonalitatea ceva mai sus, si sa ne imaginam ca lucram 1/1. Daca nic asa, cred ca poti sa ne chemi, sa fim 10/1, ......
O sa vedeti ca problemele se rezolva.
2. In ceea ce priveste biletelul, pe care l-ai scanat, adevarat, este un pic socant la inceput.
Din descriere inteleg ca este un reporter spotiv, automat pentru mine, ziarist, si hai sa fim seriosi D-nule Wurger, ca fac majoritatea oamenilor din presa....arunca cu...cu ce pot.
Aceasta ar fi insa o gindire prea bruta, mai ales pentru un individ care, si el la rindu-i are niste pasiuni.
Aici este ceva mult mai complex, si descinde din ceea ce tu, in inocenta si increderea ta, ai incercat sa-i arati. Banuiesc ca ai aratat si perioadele de inceput, si binenteles, trebuie sa recunoastem ca toti gresim, mai facem o nazbitie, mai lasam deslipit un detaliu, o imbinare. Personajul respectiv, fiind in asentimentul tau, dar necunoscind termenii de specialitate, nu a stiut ce sa spuna, si a iesit ce a iesit.
Cred ca tremenul indicat ar fi fost "putty", si mesajul ar fi fost, prin simpla deductie cu extrapolare "Sa pun putty-ul pe avioanele tale".
Jignire adevarata, pentru mine, ar fi fost, daca personajul cu pricina cunostea termenii, si mi-ar fi zis "Sa pun putty-ul pe tine". Ei da. Atunci suparare grea.
Este simplu, nu trebuie sa va ambalati, este firesc, trebuie sa fiti intelegator D-nule Wurger.
O seara/dimineata cit mai placuta !