Forum Machete,Modelism,Hobby: Mi-a dat mama un bat - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mi-a dat mama un bat

#1 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 15 March 2012 - 09:20 PM

L-am lasat pe omulet cu minimum de toale pe el, stiind ca in weekend o sa avem aproximativ 20 de grade.....mai in gluma mai in serios, am cautat sa ma focalizez mai mult pe partea anatomica. Scara este 1:24.....sper sa va placa. Ma gandesc sa-i pun totusi un coif pe cap, dar deocamdata astept parerile si comentariile voastre.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg

#2 Useril este offline   dan2du 

• Membru senior
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 25-August 09

Postat 16 March 2012 - 08:23 AM

Salutare Siviu,

daca nu l-ai copt, ar trebui sa-l mai bibilesti un pic pe la genunchi, in special la ala stang care pare cam subtirel. Eventual mai arunca un ochi si pe la muschii gambelor care mi se par un pic cam prea umflati ( la astia s-ar putea sa fie vorba si de unghiul de fotografiere ). In rest arata din ce in ce mai bine,
Spor la modelit.

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 16 March 2012 - 09:50 AM

Arata bine, mai ales la fata care va ramane oricum la vedere. Pentru ca tot te-ai chinuit cu anatomia, eu zic sa nu acoperi prea mult din ea.
Muschii dorsali mi se par cam exagerati....Sau exagerat de reliefati. Poate daca mai estompezi insertiile...
Gemenii de la gamba dreapta, intr-adevar fac o muchie cand sunt incordati si mai ales pe piciorul de impingere, cum e in cazul de fata, dar as mai insista pe linia mediana longitudinala care-i desparte. Asta va mai rupe din muchia aia si cred ca ar fi bine.

Dupa parerea mea, ar putea fi foarte bun pentru un retiarius. De aia i-as pune in cap un coif de gladiator (cu toate ca parca retiarius nu aveau si un varf trident la batul de la mama lui.
Daca ramai la retiarius, un drapaj in diagonala ar fi suficient.
Daca era la 54 si cazut pe jos (ranit), ti-l luam eu, ca am nevoie de unul in postura asta intr-un grup de gladiatori.

Oricum se vede clar progresul.
Spor pe mai departe.

#4 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 16 March 2012 - 10:18 AM

Caline....pai hai sa facem asa....oricum is cam in pana de inspiratie, asa ca trimite-mi o poza cu gladiatorii care ii ai deja, spune-mi cam cum ai pofti sa-l contorsionez pe cel care l-ai vrea in diorama ta, si o sa incerc sa-ti fac unul, sa vedem ce iese. Cum nu este copt, o sa incerc sa mai fac ceva modificari acolo unde ai punctat atat tu cat si dan.

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 March 2012 - 11:45 AM

Frumoasa treaba, si, asa cum spunea si Wurger, fata este expresiva. Ceva insa ma "supara" la atitudinea corpului, ceva nu este firesc, treaba e ca nu-mi dau seama ce. Poate linia cap-trunchi-extensiua picioarelor sau felul cum e torsionat...torsul.

#6 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 16 March 2012 - 09:33 PM

Cand doi iti spun ca esti beat te duci la culcare......Z-mare, referitor la pozitia corpului, cam aceeasi parere a avut-o si dan, asa ca daca pe el l-am contrazis initial, acum ca si altcineva imi semnaleaza nereguli m-a pus pe ganduri. Asa ca am incercat sa adopt aceeasi pozitie, sa vad daca poate fi naturala, sau daca imi creeaza probleme de echilibru. Rezultatul m-a descumpanit putin, in sensul ca nu am simtit nici o problema odata ce m-am fixat in pozitia respectiva......asa ca este posibil ca muschii dorsali , asa cum bine a observat wurger fiind cam supradimensionati, sa dea senzatia ca, corpul este in dezechilibru. O sa incerc sa vad daca mai iau din masa, cum se prezinta forma finala.

#7 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 16 March 2012 - 10:04 PM

M-am abtinut sa comentez la figurina asta pentru ca nu ma pricep la anatomie. Imi place, insa si mie mi se pare ceva in neregula la trunchi dar nu as putea spune ce. Este posibil sa mi se para numai.
Vreau sa iti semnalez insa o alta (posibila) problema. Eu zic ca pozitia picioarelor este putin defectuoasa. Am incercat sa fac si eu experimentul de care ai zis tu. Am luat o pozitie relaxata, cu picioarele usor departate si paralele, dupa care am intrat rapid in pozitie de atac asemanatoare cu cea a figurinei. Din mai multe incercari, rezultatul a fost mereu asemanator cu cel din desenul de mai jos. Am reprezentat in schita pozitia talpilor in postura initiala si in cea finala (cu mentiunea ca talpa piciorului din fata este usor orientat spre dreapta, iar a celui din spate cam la 45 grade spre dreapta). Din imagini mie mi se pare ca la figurina ta talpile sunt pe aceeasi linie, daca nu chiar putin in X. Am incercat sa fortez pozitia si sa duc piciorul din spate dicolo de axa si nu mi s-a mai parut ok. Cam acesta a fost micul meu experiment. Sper sa fie corect si sa nu te incurc in loc sa te ajut. :rolleyes:
Imagine postata

#8 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 16 March 2012 - 10:45 PM

Cu siguranta daca nu puneam picioarele pe aceeasi linie lucrurile stateau altfel, in sensul ca se creea (impresia) o mai buna stabilitate....dar....am o mica obiectie referitor la schita facuta de tine - b00gie -. Tu ai plecat dintr-o pozitie in care talpile erau paralele......dupa care piciorul stang (banuiesc) a plecat in fata incercand sa-l aliniezi cu piciorul din spate. Dupa mine este destul de dificil sa pleci din pozitia aia si sa ai un echilibru bun, pentru ca odata tot corpul se deplaseaza spre partea dreapta, si-l opresti intr-o pozitie in care nu exista un punct de echilibru aflat pe directia respectiva....nu stiu daca m-am facut bine inteles. Dar daca te-ai deplasa in mod firesc inainte, si urmatorul pas cu piciorul stang l-ai face inainte in pozitia in care este figurina s-ar putea sa constati ca esti in echilibru, chiar si cu varful piciorului din spate aliniat cu calcaiul piciorului din fata. In plus, daca-ti proiectezi putin bazinul in fata ai sa observi ca pozitia in sine nu-ti mai creeaza probleme, se transforma intr-un fel de fandare. Acum insa depinde de si de abordarea pozitiei si deplasarii in sine, daca as fi privit deplasarea din punctul in care l-a mentionat ti-as da dreptate, numa ca este foarte putin probabil ca cineva sa poata ajunge intr-o pozitia ca asta plecand din punctul marcat de tine.....ma refer la pozitia piciorului din fata, chiar si in cazul in care sa zicem picioarele nu ar fi pe aceeasi linie.
Insa mentin ideea de baza a tuturor si anume ca este ceva putred in Danemarca.....dar raman la parerea ca muschii spatelui sunt de vina. :drinks:

#9 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 17 March 2012 - 12:13 AM

La al doilea desen am gresit. Piciorul drept ramane in aceeasi pozitie si isi adapteaza numai unghiul pentru stabilitate. Numai piciorul stang pleaca in fata. Important insa acolo este numai paralelismul picioarelor. Asta am incercat sa subliniez de fapt.
In alta ordine de idei, oricum te-ai deplasa nu poti avea o buna stabilitate cu picioarele perfect aliniate. Incearca si ai sa vezi ca cea mai mica departare a picioarelor iti confera un plus de stabilitate, iar cea mai mica incrucisare va conduce la mai o pozitie mai putin stabila. Mai ales cand incerci sa faci urmatoarea miscare din pozitia respectiva. Fandarea de care spui este cel mai bun exemplu. Oricum este vorba de o diferenta foarte mica, care insa poate "sa faca diferenta".
Nu stiu cat de clar am reusit sa transmit ideea... Nu mai insist. Imi place ce faci si am incercat sa dau o mana de ajutor, dar nu ma prea pricep la explicatii... :friends:

#10 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 17 March 2012 - 12:22 AM

O sa fac maine poza si o postez aici.
Discutia cu pozitia de echilibru a corpului si experimentele statice pe care le face cineva acasa eu zic ca este superflua.
Dinamicitatea unui corp este data tocmai de un usor dezechilibru (intr-o sculptura sau pictura).
In plus, corpul poate fi surprins (in sculptura) intr-o postura intermediara, de trecere, care nu are nici o legatura cu echilibrul.
Disonantele sunt date intodeauna de miscarea anatomica nefireasca.

Ganditi-va la niste instantanee facute unui sportiv care arunca lancea la competitii. Sau mai bine uitati-va la un filmulet si puneti pauza din cand in cand.

Daca faci o figurina ca asta de mai jos, te scuipa lumea.

Imagine atasata: christiannicolay.jpg

Aceasta postare a fost editata de wurger: 17 March 2012 - 12:23 AM

#11 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 17 March 2012 - 10:21 AM

Este a doua oara cand editez asta ca am internetul mi-a creat o problema asa ca-s plin de :diablo: ....
Deci incep prin a-mi cere scuze prin insistenta cu care imi sustin punctul de vedere....am o problema, recunosc, pentru ca vreau sa-mi epuizez toate argumentele pe care le am in sustinerea unei teorii. B00gie, sper sa nu interpretezi asta decat ca pe o discutie care o poarta doi pasionati care vor sa scoata ceva mai bun dintr-un material (si pana la urma eu as fi beneficiarul), si nu ca pe o lupta intre orgolii. Mi-am permis sa descarc pe calc schitele tale si sa aduc niste modificari ca sa-mi expun mai bine punctul de vedere. Mentinerea centrului de greutate este vitala in mentinerea echilibrului. Pozitionarea lui in zona optima poate crea stabilitate in pozitii care pot parea nefiresti.....aici am o experienta venita din practicarea artelor martiale in tinerete (vre-o 7 ani) ....stiu ca suna cumva ca la coltul blocului gen "Ba! io am facut karate! stiu sum se taie painea!"(de fapt am practicat wushu).....dar in privinta miscarii , a echilibrului , a stabilitatii am invatat si mi-am mentinut instinctiv abilitatile capatate atunci. In prima poza postata de tine , poza in care este schitata miscarea facuta de tine , am notat deplasarea piciorului stang si a centrului de greutate...
ambele pleaca spre partea dreapta , insa odata cu oprirea piciorului stand in pozitia finala, centrul de greutate are tendinta de a-si continua drumul, pentru ca antreneaza greutatea intregului corp......de aici si dezechilibrul. In a doua poza, am schitat miscarea pe care o are individul in cauza....dupa cum vezi, chiar daca picioarele vin pe aceeasi linie, centrul de greutate nu-si schimba pozitia, o mentine pe aceeasi directie constant ceea ce aduce stabilitate in miscare.....in plus asa cum a spus si calin, corpul se deplaseaza, deci pozitia care o are figurina este de fapt o pozitie intermediara, in care echilibrul se pune prea putin in discutie, pentru ca miscarea nu a ajuns la punctul final. Sper ca nu te-a deranjat faptul ca am continuat sa-mi sustin punctul de vedere, si sper ca si pe viitor cand sesizezi ceva gresit in ceea ce fac sa tragi un semnal de alarma....indiferent daca ajungem sau nu la acelasi numitor. :drinks: :friends:
Calin, m-ar ajuta daca ti-ai pune gladiatorii in pozitia in care doresti sa apara in diorama + cum vrei sa arate si in ce pozitie ti-ar place sa fie pozitionat...oricum mai discutam pe tema asta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 93930871_1.jpg
  • Imagine atasata: 93930872.jpg

#12 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 17 March 2012 - 01:26 PM

Silviu, nu am de ce sa ma supar. Si mie mi-a fost putin teama sa insist pe punctul meu de vedere. Ma bucur insa ca gasesc un partener pentru discutii constructive care stie sa discute pe argumente si nu pe orgoliul punctului de vedere. :friends:
Acum ca am mintea mai limpede decat aseara, imi dau seama ca am facut cel putin doua greseli. Prima priveste schita, in care a doua figura este cam departe de ceea ce am vrut eu sa ilustrez si induce in eroare. A doua priveste ipoteza de la care am plecat cand am incercat sa gasesc pozitia "fireasca" a personajului. Eu testam o pozitie finala rigida cand, de fapt, personajul este surprins intr-o pozitie intermediara fluida. Asa ca, ma vad nevoit sa ma retrag din discutia asta, deoarece intervin prea multe variabile si nu pot ajunge la o concluzie mai buna decat a ta. :rolleyes:
Apropos de ceea ce spuneai cu experienta rezultata din practicarea artelor martiale, te inteleg perfect (si eu am practicat - desi nu asa de mult ca tine).
Pe viitor nu voi ezita sa intervin daca voi considera ca am ceva constructiv de spus care sa te ajute (chiar daca poate imi vei demonta iar argumentele :p).
Iti doresc spor si inspiratie!
Bogdan

PS: @wurger: Nu pot fi decat 100% de acord. Greseala mea a fost premisa eronata de la care am plecat. :bang:

Aceasta postare a fost editata de b00gie: 17 March 2012 - 01:31 PM

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 18 March 2012 - 03:11 PM

Am facut un desen cu gladiatorii....Ulterior i-am gasit si i-am pus si pe ei langa desen.

Imagine atasata: Raiden 007-1000.jpg

Ideea e ca astia vor sta intr-un semicerc si la picoarele lor aveam de gand sa mai pun unul. Acum nu stiu daca va sta in fata sau in spate si cat de semicerc va fi semicercul.
Cand mi-a venit ideea sa-i cuplez, mi-a venit imediat in minte o imagine din facultate de la istoria artei (Gal Murind), pe care o pun aici.

Imagine atasata: dyiggaul.jpg

Consider ca e mai putin complicat pentru ca nu are degete libere in aer si poate nu va fi atat de fragil. Cum insa nu am sculptat niciodata (modelat) nu pot sa stiu cu cat este de fapt mai usor.
Am imagini pentru el din fata si din spate la rezolutie mare pe care ti le pot trimite pe mail daca vrei.

Vorbim pe mail - calinungureanu69@gmail.com

#14 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 18 March 2012 - 05:32 PM

Foarte misto postura, ti-am trimis raspunsul pe e-mail, este un punct asupra caruia trebuie sa ne gandim ca sa poata fi integrata figurina in diorama...

#15 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 19 March 2012 - 03:00 PM

Excelent,iar fata este bestiala :hi: !
Cred totusi ,ca ar trebui sa modifici putin pozitia picioarelor,da senzatia unui echilibru precar.

#16 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 21 March 2012 - 10:53 PM

Multam dani, ma bucur ca-ti place......acum in privinta pozitiei picioarelor....am dezbatut problema in lung si-n lat, cre'ca le las asa. :drinks: :friends:

#17 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 21 March 2012 - 11:15 PM

Pai pozitia e precara. El se sprijina mai mult pe genunchiul ala din fata ca sa nu vie in nas.
Faza e ca omul e ranit in piept, nu mult dar adanc si unde trebuie. Din cauza pierderii de sange (exterior si interior) l-au lasat grisinele si a cazut din picioare. Urmeaza sa moara in scurt timp (ca d-aia ii si zice "Gal murind"). Si daca tot stie ca moare, ce sa se mai certe cu tovarasii de arena.

Imagine atasata: the-dying-gaul-1000.jpg

Aici am venit eu cu ideea ca in fata sau in spatele lui stau alti 3 gladiatori si asteapta ca unul din ei sa primeasca aprobarea pentru lovitura decisiva.
Silviu a zis ca-s prea multi 3, dar eu am zis ca nu erau 3 contra 1 ci fiecare pe pielea lui si se incheiase o etapa doar.
Silviu s-a si apucat de figurina si e foarte avansat. Cand va considera de cuviinta va posta poze. In fond e topicul lui. Pe de alta parte cred ca ar trebui mutat si dat un titlu nou, ca-i alta lucrare.

#18 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 22 March 2012 - 09:28 AM

Caline, din moment ce figurinele care le fac sunt pentru diorama pe care o pregatesti, nu cred ca pot spune ca ceea ce fac este doar al meu....cred ca ar trebui postata toata lucrarea atunci cand este gata vopsita si aranjata in peisaj, iar postarea asta ar trebui facuta de tine, in fond este diorama ta.
In alta ordine de idei.....are cineva idee cam cat era de lung un trident? Eu am gasit pe net la unii care ar vinde arme, armuri si alte chestii din astea ca ar avea vre-o 52", ceea ce la scara 1/1 ar veni vre-o 1,2-1,3 m....din ce am vazut prin filme, mi se pare ca este cam scurt(dar posibil ca asta sa fie lungimea reala). Are cineva vre-un link, sau stie cam cat ar fi de lung un trident? Va foarte multam daca m-ati putea ajuta.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi