Forum Machete,Modelism,Hobby: Magia H0m - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Magia H0m

#1 Useril este offline   tyco 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 21-April 07

Postat 04 April 2012 - 12:25 AM

Tramvaiele fac parte din viața Aradului. Īncă de cānd eram mic credeam că autobuzele sunt doar pentru curse īntre localități, pentru că transportul local īn Arad se face īn mare parte cu tramvaie. Adaugă la asta și o linie veche de tren(Săgeata Verde) și rezultă o pasiune pentru tramvaie și implicit modelele lor. Pentru mine nu există tramvaie pe ecartament normal, sunt oribile...cele pe metric au o anumită frumusețe, sunt mai suave parca...mai finuțe...Am īn colecție demult un set de T4D și T4D+B4D, care au fost transformate pentru H0m, urmānd īn viitorul apropiat sa primească si motor.
Am zis să īmi īncerc și eu norocul cu un mic proiect de modelism, prima mea īncercare de modelare virtuală(nu am mai avut niciun contact cu softuri de proiectare). Un model la care lucrez de ceva vreme, mai trebuie cāteva detalii pe exterior, căteva extrudări &537;i interiorul făcut, iar apoi vine procesarea CAM, probabil undeva prin iunie-iulie sper să am primul model din serie(poate e gata păna la Rāșnov). A&537;tept completări legate de detalii &537;i sugestii...
Partea mecanică īncă e īn lucru, că e spa&539;iul destul de mic(ceva idei de cum s-ar putea face?). Scara e 1:87 iar ecartamentul e H0m. Modelul e un tramvai Timi&537; 2 din Arad. Modelul a fost realizat pe baza pozelor, raportat la cāteva dimensiuni cunoscute. Cum a trebuit să vin cu multe dimensiuni "din burtă", īn unele locuri se observă mici diferen&539;e, dacă ai poza lānga model. A&537;tept sugestii unde a&537; putea intervenii cu modificări, dacă se poate exemplificat cu poze, pentru a ie&537;ii un model căt mai fidel!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Și poze cu modelul real(colecție proprie)...
Imagine postata Imagine postata

Toate cele bune!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi