Latime site: 800px 1024px Integrala

Machete,modelism,hobby

Prima pagina arrow Articole
Articole modelism
Top stories
Aichi M6A1 Seiran
Wednesday, 25 November 2009
Inca dupa terminarea primului razboi mondial marile puteri maritime au inceput studii despre un submarin care ar putea purta un avion. Ideea de baza era ca sa se mareasca raza de recunoastere/observatie a comandantului submersibilului. Inainte de debutul celui de-al doilea mare razboi doar japonezii mai aveau asemenea planuri. Se dorea construirea un submarin care poate transporta unul sau mai multe hidroavioane care trebuiau sa fie capabile sa atace USA sau alte teritorii indepartate. Totul a fost astfel organizat incit americanii, sa nu aiba nici cea mai mica banuiala in legatura cu dezvoltarea unui asemenea concept. A fost denumit Sensuikan-Toku (prescurtat Sen-Toku) adica "submarin special", proiectul preliminar fiind programat pentru definitivare pina la sfirsitul lunii aprilie 1942. Submarinul din clasa Sen-Toku trebuia sa aiba un deplasament de 4550 t fiind capabil sa transporte 2 hidroavioane la bord. Ulterior specificatiile au fost schimbate, deplasamentul crescind la 5223 t iar numarul de avioane la
Messerchmitt Bf 109 F1 Werner Molders
Saturday, 23 May 2009

Werner "Vati" Mölders s-a nascut în 1913 la Gelsenkirchen, Ruhrgebiet. Faptul ca tatal sau a cazut la datorie în Primul Mare Razboi, l-a determinat sa se înroleze în 1932 la Academia Militara din Dresda, servind ca si cadet infanterist.

Pe timpul conflictului din Spania da dovada calitatilor sale exceptionale de pilot si de tactician si organizator. Împreuna cu alti piloti germani dezvolta tehnica, cunoscuta sub numele "finger four". Între 15 iulie si 3 noiembrie 1938 doboara 14 avioane Polikarpov, 11 I-16, 2 Polikarpov I-15 si un SB-2 majoritatea la mansa unui Bf 109 C1 înmatriculat sub numerele 6-79 "Luchs". Pentru aceste realizari îi este conferita Crucea Spanien cu Spade si Briliante. La sfârsitul anului se întoarce în Germania ca si pilotul cu cele mai multe victorii din conflictul din Spania si cu o solida reputatie de pilot.

Polikarpov I-5 - ICM 1:72
Saturday, 10 January 2009
Prezentarea kit-urilor produse de catre ICM la scara 1:72, precum si detalii de constructie ale acestei machete.
MODEList

post-a40944-Coperta-NR-3-a

Sumarul Numarului 3

Dan Antoniu Tractiunea vectorialĂ„Ć’ a fost inventatĂ„Ć’ în 1909
Victor Nitu Divizia 1 BlindatĂ„Ć’ în luptĂ„Ć’. Trecerea prutului si primele lupte
Marian Daniel,Adrian Pateanu 8,8
Toma Paul Challenger II The royal scots dragoon guard KOSOVO 2000
Denes Bernad P.Z.L P 24 in Romania
Dragos Puia Kamikaze pentru Reich (machete de carton)
Dr.Alguhan Aksar Cum vopsesc figurinele part 2
Stoica Horia 90 de ani de la ocuparea Budapestei
Cristian Marin Navomodele pentru incepatori si nu numai

Un numar costa 18 lei.

Citeste mai departe...
 
Leading stories
Rivet-R - realizare nituri
Tuesday, 06 January 2009
O scurta prezentare a uneltelor pentru realizarea niturilor produse de catre RB Productions. Rivet-R si Rivet-R Mini sunt extrem de utile si extrem de usor de folosit, fiind un accesoriu care isi gaseste cu succes locul in trusa de unelte a oricarui modelist.
Tupolev Tu-154M
Wednesday, 17 September 2008
Primul zbor a ceea ce avea sa devina Tupolev Tu-154 a avut loc la 4octombrie 1968 in urma unei licitatii organizate de Aeroflot pentru ainlocui pe rutele interne ale URSS-ului mai vechile reactoare Tu-104precum si turbopropulsoarele Il-18 si An-10. Concurentul Il-62 apierdut competitia pentru mediu-curier, fiind apreciat ca fiind maipotrivit pentru cursele lung-curier. In castigarea concursului unargument hotarator l-a avut designul novator al intregii aeronave.Aeronava este un monoplan cu aripa in sageata puternica pentru un avionde pasageri, trimotor, cu structura integral metalica.
Az Models Hawker Swedish Hart 1/72
Monday, 04 August 2008
Ruy Aballe Vieira ne prezinta un articol extrem de interesant despre istoricul acestui avion, precum si continutul kit-urilor produse de catre Az Models si corectiile necesare pentru a obtine o macheta corecta a unui Hawker Hart la scara 1/72

More news
Dama & valetul...de pica
Thursday, 24 July 2008
Domnule Sef,Trimitaceasta anonima ca sunt o sustinatoare infocata a cauzei, varsta nu-mipermite dar tare as vrea sa fiu Mädelringführein in BDM.Ieri,septembrie 5, in gara Veendam, am vazut cum un grup de soldati aiWehrmachtului a fost atacata de o patrula a jandarmeriei. Din cate amvazut, ca eram la ghiseu sa-mi iau bilet, ca am fost la cumnata-meaEerdeny, trei soldati au fost urcati în duba. Sper ca anuntul meu loial sa contribuie la mentinerea ordinii si disciplinei in al III-lea Reich.Heil Hitler, Theodore van Visser
Aichi D3 A1
Tuesday, 15 July 2008
În 7 decembrie 1941 Marina Imperiala Japoneza a lansat 353 aparate depe 6 portavioane într-un atac surpriza asupra armatei si marinei SUAaflate pe insula Oahu, arhipelagul Hawaii. Aparatele au fost înprincipal: Mitsubishi A6M2(Zero), Nakajima B5N (Kate) si AichiD3A(Val).Aichi D3A a condus primul val de atacuri si a fost primul avionjaponez care a bombardat o tinta americana. 129 de aparate Aichi D3A aufacut parte din forta de atac ce a fost implicata în bombardarea bazeiPearl Harbour.D3A a luat parte la toate atacurile majore cu baza de pe portavion,în primele 10 luni ale razboiului dupa atacul de la Pearl Harbour.Înainte de atac a avut folosire limitata în câteva atacuri pornite depe uscat în China si Indochina. În timpul campaniei din Oceanul Indian,Val a lansat cu un procentaj de reusita de 82%, bombe asupracrucisatoarelor, HMS Cornwall, HMS Dorsetshire si asupra portavionuluiHMS Hermes în Aprilie 1942.
Pitatelnaia
Monday, 23 June 2008
In '44 semnalele ca armata germana este in scadere de forma suntdestul de puternice dar politrucii au sesizat o oarecare moleseala inrandul trupelor rosii. Una dintre solutiile gasite este Operatiunea "Burta plina are urechi receptive",in cadrul operatiunii cambuzele de propaganda strabat linia frontului,iar suplimentul de hrana este distribuit de bucatarul-orator. Avantajulfiind ca si in situatia in care merindele se epuizeaza toti ceiprezenti beneficiaza de "hrana spirituala".Pentru un impactpotentat, in randul maselor, propulsia este asigurata de un atelajgerman, iar trupele vizitate trebuie sa asigure "bidivii" de schimb.Cu toate ca They Shoot Horses, Don't They avea sa debuteze abea in '69, deliciul gloatelor il facea schimbarea tractiunii.
Roland CII a, Eduard, 1/48
Friday, 14 March 2008
Roland CII Walfish (balena în limba germana) este unul dintre cele maifrumoase avioane din primul razboi mondial fiind considerat unavangardist al designului. A fost un avion al contrastelor la plusurimentionez forma aerodinamica si solutia cu aripa superioara încastratala nivelul superior al fuselajului care a dus la un câstig de 30 Km/h.În afara faptului ca elimina montantii si hobanele de pe fuselaj, ideeacu planul superior încastrat în fuselaj, asigura si o excelentavizibilitate superioara pentru pilot si pentru observator. Dinnefericire acest design futurist a dus si la aparitia unor neajunsuriserioase. Din cauza fuselajului scurt si relativ cilindric nu eraasigurat fluxul de aer la suprafetele de control de la ampenajul codal,acest lucru limitând serios manevrabilitatea. Excelenta vizibilitatesuperioara era însotita de o vizibilitate defectuoasa spre sol, acestlucru facând dificila aterizarea, multi piloti de Roland care au reusitsa supravietuiasca luptelor aeriene, pierind în urma accidentelor laaterizare.
Dornier Do 17 M - 1/72 - RS Models
Tuesday, 26 February 2008
In 1936, Luftahansa a elaborat caietul de sarcini pentru un avion postal de mare viteza cu spatiu pentru 6 pasageri. Proiectul initial submis de compania Dornier a fost respins din cauza spatiului foarte mic din cabina de pasageri. Luftwaffe a fost entuziasmata insa de performantele aparatului si a solicitat transformarea acestuia in bombardier. Varianta bombardier a fost prezentata prima data in 1937, iar in acel an, aparatul a castigat Cupa Alpilor, depasind inclusiv avioanele de vanatoare.Romania a avut incepind cu 1941, 12 aparate Do 17 la mana a doua, din care 10 au fost varianta M, iar 2 au fost varianta Z. Acestea au format o escadrila de observatie indepartata cu baza la Craiova. Nici unul din aparate nu a supravietuit razboiului.
Fw-190 F8
Wednesday, 13 February 2008
Varianta F8 a fost cea mai produsa din seria F fiind bazata peversiunea A8. Productia a început în martie 1944 la fabrica Arado dinWarnemunde si în aprilie în fabrica NDW-Wismar. Era echipata cu unmotor BMW 801 D-2, în stea, adaptat pentru combustibilul de 96 deoctani. Echiparea era asemanatoare cu cea a versiunii A8, putineaparate fiind dotate cu filtrul antinisip(fata de variantele anterioarede F). În a doua jumatate a anului 1944 a fost introdusa o nouacupola, mai bombata, pentru a îmbunatati vizibilitatea pilotului înspate, foarte importanta în misiunile de bombardament-vânatoare.Armamentul era compus din doua mitraliere MG 131 în fuselaj si douatunuri de 20 mm MG 151/20 în aripi.Avionul prezentat face parte din 2/Sg4 care lupta în nordul Italieifoarte aproape de linia frontului. Camuflajul suplimentar era foartenecesar deoarece datorita proximitatii frontului raidurile aviatieialiate erau foarte dese si aparatele trebuiau camuflate mai bine pentruvederea din aer. Balkankreuzurile de pe extradosul planelor sisvasticile de pe deriva sunt acoperite aproape total, iar parteavizibila din aer a inelului alb din fata cozii e acoperita de tot.Bk-urile de pe semifuselaje sunt doar putin acoperite la margini.Numarul « 10 negru », la fel ca si emblema escadrilei au fostaplicate ulterior camuflarii suplimentare. Tocmai acest camuflajdeosebit m-a atras la aceast avion si m-a determinat sa-l montez. Eleste înarmat cu 4 bombe de 50 Kg fixate în console pe intradosulplanelor.
Featured Categories
Avioane, elicoptere, si orice altceva zboara
Saturday, 09 February 2008
Tuesday, 22 January 2008
Wednesday, 16 January 2008
Saturday, 12 January 2008
Thursday, 20 December 2007
Blindate, vehicule militare cu senile sau roti
Thursday, 30 November 2006
Wednesday, 02 August 2006
Saturday, 08 July 2006
Tuesday, 06 June 2006
Monday, 05 December 2005
Figurine, fara a fi integrate in diorame
Friday, 26 October 2007
Monday, 07 May 2007
Diorame, vignete si lucrari similare
Wednesday, 28 November 2007
Sunday, 04 November 2007
Monday, 30 April 2007
Thursday, 30 November 2006
Sunday, 19 March 2006