Latime site: 800px 1024px Integrala

Machete,modelism,hobby

Prima pagina arrow Articole arrow Tehnici de modelism, tutoriale
Articole modelism/Tehnici de modelism, tutoriale
Top stories
Vopsirea senilelor
Wednesday, 11 April 2007
In cele mai multe prospecte ce insotesc instructiunile de montare si vopsire a kit-urilor, in privinta senilelor, se recomanda vopsirea cu aluminiu sau rugina. Nici intr-un caz, nici in celalalt nu este corect.
Vopsirea Figurinelor - Clasa lui Algu - Clasa I
Thursday, 16 November 2006
Dragi prieteni, aici am sa impart metodele de vopsirea eu figurinelor. Etapa cu etapa, mai putin cu vorbe dar mai mult cu poze.
Gravarea panourilor
Tuesday, 24 October 2006
Se vorbeste, in lumea modelistica, despre gravarea in pozitiv sau in negativ. Gravarea, termen folosit putin impropiu, s-ar traduce in cazul nostru, al modelistilor, prin totalitatea liniilor/desenelor de pe suprafata machetei ce scot in evidenta diverse datalii de pe aceasta: imbinare table, capace, diverse gauri sau denivelari, nituri, etc.
MODEList

post-a40944-Coperta-NR-3-a

Sumarul Numarului 3

Dan Antoniu Tractiunea vectorială a fost inventată în 1909
Victor Nitu Divizia 1 Blindată în luptă. Trecerea prutului si primele lupte
Marian Daniel,Adrian Pateanu 8,8
Toma Paul Challenger II The royal scots dragoon guard KOSOVO 2000
Denes Bernad P.Z.L P 24 in Romania
Dragos Puia Kamikaze pentru Reich (machete de carton)
Dr.Alguhan Aksar Cum vopsesc figurinele part 2
Stoica Horia 90 de ani de la ocuparea Budapestei
Cristian Marin Navomodele pentru incepatori si nu numai

Un numar costa 18 lei.

Citeste mai departe...
 

Leading stories
Cum sa ne tragem in poza
Thursday, 06 July 2006
Este evident ca modelele noastre sunt, intr-o masura mai mica sau mai mare, copii nostri de suflet. Chiar daca suntem mandri, meditativi sau nemultumiti de rezultatele muncii noastre, dorim sa le impartasim cu fratii nostrii de "suferinta".In aceasta epoca a socializarii virtuale, care pe cei mai bosorogi dintre noi, i-a luat cam pe nepregatite, impartasirea in public a mult-prea-iubitelor noastre progenituri se poate face doar prin intermediul fotografiei.
Vacuformarea
Tuesday, 03 January 2006
Vacuformarea este o metoda mai avansata de copiere a pieselor cu forme mai complexe care nu pot fi create prin termaformare (crash-moulding). Pentru vacuformare, este nevoie de unelte specializate care nu sunt atat de complicate pe cat par.
Termoformarea (crash-moulding)
Tuesday, 03 January 2006
Aceasta este o metoda simpla de copiere a pieselor de kit sau a altor piese.

More news
Folosirea aerografului. Elemente de baza./Invatati
Wednesday, 18 May 2005
Pe Cartoon este un desen animat cu Tomsi Jery, in care pisoiul, pentru a-l putea prinde pe Jerry, invata sacinte la pian in ...6 lectii ( primele note ale unui vals compus deJohan Strauss). "Parafrazind" acest filmulet, sa incercamtot in ... sase lectii sa devenim asi in ale aerografului!
Simulare lemn
Monday, 09 May 2005
Adeseori, in practica modelistica, ne confruntam cu situatia de asimula lemnul natural, eventual lacuit: elice, fuselajul avioanelor WWI, capete de pista, punti de corabii, constructii din lemn, etc. Furnizorii de vopsele produc culori ce ar trebui se imite lemnul. Din pacate, acestea nu ne sint de mare ajutordeoarece lemul nu are o singura culoare decit daca este ...vopsit! Ori,aceasta latura a problemei, nu prea ne intereseaza. Lemul, indiferentde esenta, prezinta in structura sa diferite nunate, ce nu sint altcevadecit "urme" ale inelelor anuale (vase liberiene) sau pe scurt, fibralemnului. In imaginea alaturata se pot vedea citeva esente de lemn.Fiecare cu structura si culoarea sa.
Confectionare de mici piese din prenandez
Wednesday, 27 April 2005
Tehnica consta in folosirea prenandezului (Moment) pentru obtinerea unor mici piese.In contact cu aerul, la un timp scurt, prenandezul poate fi modelat fara a adera pe maini.Biluta formata se fixeaza pe suport si se modeleaza cu ajutorul unei scobitori sau cu ac.
Lucrarile din gips - Pod
Wednesday, 13 April 2005
A_ vrea sa va arat cum am realizat un pod din gips pentru ultima mea diorama. Scara: 1/35.
Monday, 14 February 2005
Alguhan prezinta o metoda la indemana tuturor de a realiza busteni la scara pentru diorame folosind materiale obisnuite si usor de gasit.
(AN) Castravetele si tufisurile mici
Tuesday, 01 February 2005
Exista o specie de castravete care se poate spune ca are un fel de “schelet” elastic si rezistent.Nu-i cunosc istoria si nici denumirea stiintifica si de altfel nici nu m-au interesat.Stiu ca o data mai acum ceva vreme am auzit despre el si despre faptulca ar putea fi de folosit in diorame la confectionarea tufisurilor lucrula care l-am si folosit de-a lungul timpului.Este vorba despre “castravetele de baie”.
Featured Sections
Noutati referitoare la site
 1. Thursday, 27 March 2008
 1. Thursday, 03 January 2008
 1. Wednesday, 02 January 2008
 1. Saturday, 12 January 2008
 1. Tuesday, 04 December 2007
Recenzii kit-uri
 1. Thursday, 19 February 2009
 1. Tuesday, 17 February 2009
 1. Friday, 06 February 2009
 1. Monday, 12 January 2009
 1. Wednesday, 26 November 2008
Noutati modelism
 1. Friday, 25 April 2008
 1. Monday, 12 November 2007