Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
20 Jan 2007, 20:55
Trimis la
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 90 Age: 24 Inregistrat pe: 28-May 06 De la: Sibiu Membrul Nr.: 266 |
Recent m-am apucat sa-mi fac o colectie cu filme dedicate evenimentelor din cel de-al doilea razboi mondial.
Pana acum am: Empire of the sun Hart`s war Napola Pearl Harbor Saving private Ryan Enemy at the gates Saints and Soldiers si Flyboys (ww1) Sunt sigur ca mai sunt foarte multe filme interesante, mie i-mi plac cele care au cel putin un avion sau care au o poveste buna la baza. De ceva timp am vazut un film foarte interesant la tv, dar nu-i cunosc numele... era vorba despre un grup de americani care au fost pusi sa pazeasca o trecatore din munti. Acolo se inprietenesc cu un grup de germani care vor sa se predea, si aranjeaza o predare simulata... care iese prost. Actiunea se petrce la sfarsitul lui `44, si comandatul americanilor era poreclit "momma"... asta e tot ce stiu despre film... mai putin numele... stiti cumva cum se numeste filmul? As propune sa facem in acest post o colectie de filme de razboi care merita... |
|
|
|
![]() |
20 Jan 2007, 21:08
Trimis la
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 3744 Age: 34 Inregistrat pe: 15-April 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 3 |
Pai sa adaugam....
"Ziua cea mai lunga" "Un pod prea indepartat" "Batalia Angliei" "Tora Tora Tora" "Memphis Belle" seria "Band of Brothers" (nu o am) "Stalingrad" "Der Untergang" "Podul de pe raul Kwai" Mai sunt, dar astea mi-au venit la o prima "strigare" -------------------- ![]() Pe lista de lucru:
|
|
|
|
20 Jan 2007, 21:13
Trimis la
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 3744 Age: 34 Inregistrat pe: 15-April 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 3 |
A, si...
"Thin Red Line" "Windtalkers" "Das Boot"... A, si daca vrei cu avioane, ai "Catch 22". un film ciudat, dar are filmari cu B-25-uri reale -------------------- ![]() Pe lista de lucru:
|
|
|
|
20 Jan 2007, 21:28
Trimis la
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 66 Age: N/A Inregistrat pe: 24-December 06 Membrul Nr.: 388 |
Apocalypse now
Seria Razboi in desert Black Hawk Down(unul din filmele care m-au traumatizat Platoon cam atat,deocamdata... |
|
|
|
20 Jan 2007, 21:29
Trimis la
|
|
|
CITAT(skib @ Jan 20 2007, 09:28 PM) Apocalypse now Seria Razboi in desert Black Hawk Down(unul din filmele care m-au traumatizat Platoon cam atat,deocamdata... Aici era vorba despre asta CITAT Recent m-am apucat sa-mi fac o colectie cu filme dedicate evenimentelor din cel de-al doilea razboi mondial.
-------------------- ![]() Pe lista de lucru:
|
|
|
|
20 Jan 2007, 21:30
Trimis la
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 1657 Age: 38 Inregistrat pe: 13-August 05 De la: West Cork Membrul Nr.: 116 |
Obligatorii: Stalingrad si Das Boot
Niste fime mai "siropoase" dar placute. The Great Escape Where Eagles Dare Sink the Bismarck The Caine Mutiny Adevarate (Adica bazate pe povesti reale): The Pianist Schindler's List La Vita e Bella Cauta neaparat "Band of Brothers" - merita. Radu -------------------- |
|
|
|
20 Jan 2007, 21:31
Trimis la
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 583 Age: 35 Inregistrat pe: 30-November 04 De la: Ploiesti Membrul Nr.: 8 |
Pentru cine vrea, am eu band of brothers.
Insa este vorbit in franceza :bang: -------------------- ...
|
|
|
|
20 Jan 2007, 21:32
Trimis la
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 66 Age: N/A Inregistrat pe: 24-December 06 Membrul Nr.: 388 |
uff... ma scuzati,n-am mai vazut partea aceea...
dar totusi,sunt filme bune |
|
|
|
20 Jan 2007, 21:37
Trimis la
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 1297 Age: N/A Inregistrat pe: 6-December 04 De la: Cluj Napoca Membrul Nr.: 17 |
Salut,
As adauga: Midway The Tuskegee air man Blue Max(WW1) U 571 Flag of our fathers Spor, Bill Acest mesaj a fost editat de Bill: 20 Jan 2007, 21:39 |
|
|
|
20 Jan 2007, 21:39
Trimis la
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 1000 Age: N/A Inregistrat pe: 24-November 06 De la: Cluj Membrul Nr.: 361 |
Am vazut foarte demult un film romanesc vechi alb negru , actiunea petrecindu-se in ww1 , prestatia actorilor fiind de exceptie , mi se pare se numea "Proiectorul" sau cam asa ceva.Un alt film romanesc de razboi destul de ciudat ; tot romanesc ,alb negru (nu stiu daca e color ,l-am vazut pe tv a/n)si se numea parca "Atit de mic pentru un razboi atit de mare".
|
|
|
|
20 Jan 2007, 21:43
Trimis la
|
|
|
Da, skib, sunt filme bune. Iti recomand sa faci rost si de "Full Metal Jacket" daca tot ti-au placut "Apocalypse Now" si "Platoon".
A, la WWII am mai uitat si "Midway!"... Mai e si "Run silent, run deep"... parca il am pe undeva, dar nu sunt foarte sigur. Tot in zona Pacificului e si "Hell in the Pacific". Alt film bun PS: Si daca e sa o facem lata, caut urmatoarele: "Kelly's Heroes" "The Guns of Navarone" "Force 10 from Navarone" "Un taxi pour Tobrouk" -------------------- ![]() Pe lista de lucru:
|
|
|
|
20 Jan 2007, 22:11
Trimis la
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 1000 Age: N/A Inregistrat pe: 24-November 06 De la: Cluj Membrul Nr.: 361 |
Scuze m-am repezit inainte de a citi totul. :bang: Doar al doilea film e din ww2 . Am o intrebare daca mi se permite (m-am chinuit mult sa dau de el si nu am gasit nici o referinta).Am vazut (din nou demult) , pe un canal german de tv ,un film foarte vechi despre HANS_JOACHIM MARSEILLE. In film apareau Me 109 F reale ,insa nu era nicidecum un film de propaganda din ww2 ,iar secventele cu avioane nu erau clisee inserate din docuentare. Cunoaste cineva acest film?
|
|
|
|
20 Jan 2007, 22:14
Trimis la
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 1657 Age: 38 Inregistrat pe: 13-August 05 De la: West Cork Membrul Nr.: 116 |
CITAT(dany @ Jan 20 2007, 09:11 PM) Scuze m-am repezit inainte de a citi totul. :bang: Doar al doilea film e din ww2 . Am o intrebare daca mi se permite (m-am chinuit mult sa dau de el si nu am gasit nici o referinta).Am vazut (din nou demult) , pe un canal german de tv ,un film foarte vechi despre HANS_JOACHIM MARSEILLE. In film apareau Me 109 F reale ,insa nu era nicidecum un film de propaganda din ww2 ,iar secventele cu avioane nu erau clisee inserate din docuentare. Cunoaste cineva acest film? Se cheama "Das Stern der Afrika", "Steaua Africii". Radu -------------------- |
|
|
|
20 Jan 2007, 22:17
Trimis la
|
|
|
CITAT(dany @ Jan 20 2007, 10:11 PM) Scuze m-am repezit inainte de a citi totul. :bang: Doar al doilea film e din ww2 . Am o intrebare daca mi se permite (m-am chinuit mult sa dau de el si nu am gasit nici o referinta).Am vazut (din nou demult) , pe un canal german de tv ,un film foarte vechi despre HANS_JOACHIM MARSEILLE. In film apareau Me 109 F reale ,insa nu era nicidecum un film de propaganda din ww2 ,iar secventele cu avioane nu erau clisee inserate din docuentare. Cunoaste cineva acest film? "Der Stern von Afrika", din 1957 -------------------- ![]() Pe lista de lucru:
|
|
|
|
20 Jan 2007, 22:23
Trimis la
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 587 Age: 37 Inregistrat pe: 5-September 05 De la: Bucuresti Brasov Membrul Nr.: 131 |
As avea pe dvd
Batalia Angliei Pearl Harbor Saving private Ryan Enemy at the gates "Tora Tora Tora" "Memphis Belle" "The Guns of Navarone" Doc b17 si me109 Doc spit si stuka Si caut si eu Schindler's List Empire of the sun Hart`s war si Flyboys (ww1) "Ziua cea mai lunga" "Un pod prea indepartat" "Stalingrad" "Das Boot"... "Catch 22 Midway The Tuskegee air man Blue Max(WW1) U 571 "Das Stern der Afrika", -------------------- ![]() Aleksander Górski "...be yourself, no matter what they say..." |
|
|
|
20 Jan 2007, 22:25
Trimis la
|
|
`Un taxi pour Tobruk` este si film?eu am citit cartea in franceza...dar se merita
|
|
|
|
20 Jan 2007, 22:40
Trimis la
|
|
|
CITAT(skib @ Jan 20 2007, 10:25 PM) `Un taxi pour Tobruk` este si film?eu am citit cartea in franceza...dar se merita http://imdb.com/title/tt0054425/ Tin minte din copilarie filmul... Si nu l-am mai vazut cam de multisor. Imi amintesc ca mi-a placut destul de mult. -------------------- ![]() Pe lista de lucru:
|
|
|
|
20 Jan 2007, 22:45
Trimis la
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Postari: 56 Age: 53 Inregistrat pe: 25-January 06 De la: Moinesti Membrul Nr.: 200 |
Prin 1971 am vazut un film facut de rusi despre pilotii francezi care au luptat in WWII alături de sovietici, reg. NORMANDIE-NIEMEN.cred că filmul chiar aşa s-a chemat. Deşi e mult de atunci filmul m-a impresionat profund. Mai tārziu cānd am citit istoria acelor francezi am constatat că filmul a respectat adevărul (şi contrar uzantelor timpului nu a fost deloc amestecată politica). Foarte multe din scenele filmului erau imagini autentice. Nu trebuie să uităm filmele făcute de iugoslavi despre WWII: Bătălia de pe rīul Neretva, Kozara etc.
|
|
|
|
20 Jan 2007, 23:03
Trimis la
|
|
He, deci asta era
|
|
|
|
20 Jan 2007, 23:42
Trimis la
|
|
|
CITAT(Romi @ Jan 20 2007, 10:23 PM) Schindler's List Hart`s war si Flyboys (ww1) "Ziua cea mai lunga" "Un pod prea indepartat" "Stalingrad" "Das Boot" "Catch 22 Midway! U 571 Daca nu vrei neaparat DVD-uri, pot sa te ajut cu cele de mai sus. Cand mai ajung pe acasa, mai vad ce mai am fata de ce am zis. -------------------- ![]() Pe lista de lucru:
|
|
|
|
![]() ![]() |
Topice similare
| Titlul Topicului | Raspunsuri | Deschise de: | Vizualizari | Ultima Postare | |||
|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
8 | ceapaev | 490 | 16th November 2009 - 10:48 Ultima postare de: tomcat |
|||
![]() |
2 | Machspeed | 631 | 26th April 2008 - 21:30 Ultima postare de: oleg |
|||
|
Versiunea Lo-Fi | Astazi este: 29th July 2010 - 21:45 |