Forum Machete,Modelism,Hobby: COmpresor cu 2 motoare de frigider. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

COmpresor cu 2 motoare de frigider.

#1 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 01 September 2012 - 08:22 AM

Buna ziua si bine v-am gasit.

De la un timp ,incerc sa imi fac un compresor ,mai silentios pentru atelierul meu.preferam ceva mai mare si care sa poate baga ceva mai multi bari (8 ar fi de ajuns)

In ultima saptamana am facut rost de 2 motoare de frigider ,unul de 95w si unul de 115w sau 110w (nu scrie dar e o idee mai mare fata de ala de 95w )

Butelia o am de la o remorca de tractor ,inca nu am adus-o acasa ..o am pe teren (remorca) si am zis sa ma duc azi o fuga sa o iau de acolo ca si asa sta degeaba.Are in jur la 40l ..cam asa am estimat-o ultima oare cand am vazut-o.

Acum rugamintea mea este sa ma ajutati sa-mi procur cele necesare (2 manometre , presostat , dar mai ales supapa unisens.)

As dori sa fac cum au facut unii dintre voi...sa lege zona dintre compresor si supapa la presostat si sa-mi elibere presiunea din acest sector ,deoarece ,ieri am umflat o roata la masina cu un compresor de frigi si am observat ca , cu 3,5 bari in cap nu porneste.

Primul motor care l-am achizitionat a stat saracul vreo 2 ani afara si a batul in el si vant si ploaie si zapada...:)). Cand am incercat sa-l pornesc, releul de pornire dadea rateuri .Cand am incercat sa scot releul de pe cei 3 craci ,a crapat in 3 bucati(era copt plasticul ala).Nu am mai avut ce face cu el.

AM legator motorul de direct si mergea foarte bine , dar nu mai aveam pornire dupaia.trebuia sa fac eu contact manual..:( si pana la urma am legat un condensator de 14uf /400v si acum motorul porneste normal , functioneaza normal , se opreste normal.deci bobina de start e in siguranta.)

O sa revin mai tarziu cu poze cu ce am pana acuma.

deci va rog ,dati-mi un site de unde pot cumpara componentele necesare sau poate are cineva de vanzare : presostat max12vari , 2 manometre 12bari ,o supapa unisens.Multumesc frumos.

O zi buna.



#2 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2140
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2012 - 10:58 AM

Din ce localitate esti?

#3 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 01 September 2012 - 02:59 PM

Salutare.Sunt din Galati.

Acum pun si-mi modific la profil.

Am gasit astazi pe un site ..niste componente chiar ieftine.
Valva unisens undeva la 15 lei , manometru 12bar la 20 lei ,presostatul la 85 lei...sunt acceptabile ,dar astept un raspuns de la cei priceputi: Pot atinge 8 bari cu 2 motoare (m-am uitat mai clar iar motorul cel mare este de 140-150w ,iar cel mic scrie clar pe el 95w.) pe o butelie de 40 L ? Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 September 2012 - 10:43 AM


#4 Useril este offline   Serpent 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 11-August 09
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Soft Skins

Postat 02 September 2012 - 09:15 PM

Salut si bine ai venit!

Mai greu in ultima vreme de gasit piese pt. pneumatica, la preturi decente, in tara asta...
Ar fi Gica Compresoare aici, dar trimite doar la firme, nu si la persoane fizice.

Cred ca in plus fata de lista ta ti-ar trebui si un regulator pe iesire, pt. a avea o presiune constanta catre consumator, si o supapa de suprapresiune/siguranta.
A vazut Flo un regulator ieftin la Leroy-Merlin, dar nu stiu cat o fi de bun la banii aia...
La ce vrei sa folosesti compresorul?

Ai nevoie de supapa unisens cu descarcare si presostat cu 4 cai (de compresor, nu de hidrofor) ca sa-ti elibereze presiunea de pe motor la oprirea lui.

Si eu mi-am facut un compresor cu doua motoare de frigider, dar am preferat sa iau un compresor de-a gata (cel mai ieftin gasit, 299 lei) si sa-i inlocuiesc compresorul cu piston cu compresoare de frigider. Mai multe detalii aici.

#5 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 03 September 2012 - 07:51 AM

salutare.

tot la Gica am gasit si eu ,dar chiar nu am verificat daca trimite la persoane fizice...




Supapa unisens am gasit asa ceva: http://gica.ro/suapa...filet-ext---ext 1/2" - 3/8" (sper sa nu se considere reclama) cred ca e ok...

iar presostatul cel bipolar ,4 cai..

Bun. compresorul vreau sa-l folosesc la mine in atelier..la suflat , la umflat , poate un pistol de vopsit ceva mai mic , depinde...

problema e ca nu prea ma pricep cu adaptoarele astea:)) cum vin ele : 1/2" -3/8" ...1/4" :))...imi cam dau batai de cap..

#6 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2140
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 03 September 2012 - 06:40 PM

Poti folosi si o supapa unisens de hidrofor. Este drept are filet 1/2". Cu reductii rezolvi . In schimb este f. zgomotoasa. Costa insa numai 9-10 lei.

#7 Useril este offline   Serpent 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 11-August 09
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Soft Skins

Postat 03 September 2012 - 08:31 PM

flo, sincer nu stiu daca supapa unisens de hidrofor are a treia cale pt. descarcare. N-ar fi o problema, trebuie doar inca un teu inaintea ei, unde sa legi furtunul din presostat care descarca presiunea atunci cand se opreste motorul.
Daca face zgomot, nu-i bai, ca se rezolva simplu: desfaci dopul si mai tai o juma' de spira din arcul de acolo (capatul cu diametru mai mare). Apoi mai tragi de el, sa-l intinzi.
Si la mine fluiera supapa, din cauza debitului mic de aer dat de motorul de frigider. L-am rezolvat cu sficul (dupa ce am inlocuit degeaba supapa unisens), dar la doua motoare nu mai fluiera nici cea originala.

johnny08, aceiasi supapa am luat-o si eu, de la magazinul din Sebes.
Cu reductiile e greu doar teoretic, cand le ai in mana te lamuresti...
1" are 25,4 mm.

#8 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2140
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 04 September 2012 - 01:14 PM

Evident ca nu are tre cai. Dar poate face o gaurica in furtun dupa met. cartula.

Aceasta postare a fost editata de flo: 04 September 2012 - 01:27 PM


#9 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 04 September 2012 - 08:14 PM

salutare.

imi pare rau ,dar momentan proiectul a stagnat . trebuie sa-mi repar masina .Mi-a cedat pompa de apa si daca tot umblu la acel sector schimb si role si curea .ma costa 500 lei toata treaba:(..

Momentan adun doar informatii.




Stiu ca e cam gtreu teoretic cu conectorii ,dar cand te vezi cu ei in mana e ca un puzzle.eu vroiam sa dau comanda direct de pe net si de asta ma plang ca e dificil. maine ma duc prin practiker si poate cu putin resurse reusesc sa iau 2 coturi si un adaptor..macar de proba .

nici timp sa ma duc sa-mi iau butelia nu am avut ca am fost ka cules la vie:X:)).

metoda lui Cartula e una f simpla , insa nu stiu daca apelez la aceasta metoda.

Aveti o poza cu compresoarele..Doar atat am gasit .Aveam mai multe dar nu stiu ce am facut.Scuzati calitatea.Imagine atasata: motoare.jpg

#10 Useril este offline   Serpent 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 11-August 09
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Soft Skins

Postat 04 September 2012 - 08:41 PM

Pai si crezi ca-i mai bine asa, decat cum am zis eu?!?

#11 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 05 September 2012 - 07:12 AM

normal ,nu prea.Eu vreau sa fac sa iasa treaba profi.

Dar v-am spus ,astazi ajung prin practiker si imi iau 2-3 conetori ca sa leg compreosarele la butelie si sa ii dau drumul sa vad cat poate baga.Butelia cred ca rezista,fiind de la tractor a fost facute pentru asa ceva..o sa va arat poze si cu ea cand ajung in posesia ei.

o zi buna.



#12 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 06 September 2012 - 07:55 PM

am pus mana si pe butelie.

Am facut eu niste improvizatii seriase legand motoarele la butelie si cu un manometru de la un pistol de umflat care l-am luat ieri...

Am ajuns in vreo 8 minute la 6,5 bari si am oprit ca-mi era frica sa nu imi sara ceva in cap:))...




acum astept banii sa-mi dau comanda de supapa ,presostat manometre.

Ieri cat am stat in practiker am analizat fiacare compresor:))))...si am vazut cam care e principiul.;).

AVeti niste poze cu butelia.Are 40L ,

salutare.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Image010.jpg
  • Imagine atasata: Image009.jpg
  • Imagine atasata: Image008.jpg


#13 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12351
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 07 September 2012 - 06:12 AM

Atentie la improvizatii, pe linga ca ramin ...definitive, sunt si periculoase! =@
Butelia arata cam ruginita pe dinafara, nu stiu cun o fi prin interior...Poate ar fi bine sa o duci sa o verifice cineva.

#14 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 07 September 2012 - 12:19 PM

pe afara este data cu un strat de bitum,cauciuc..habar nu am ce poate fi.Unde este ruginita ,acolo au fost suportii in care a fost prinsa pe remorca.

oricum are perii grosi ,in jur la 3 mm - otel.

Si daca e sa o verfic,la cine sa o duc?



#15 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12351
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 08 September 2012 - 02:11 PM

Incearca la un centru de depanare compresoare, cred ca poti primi ajutor.

#16 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 09 September 2012 - 12:38 AM

Ok.Multumesc frumos..

O sa vad ce gasesc

zilele astea pun si-mi montez motoarele ,apoi sudez suportul pt roti , manerul..

Cand fac acum rost de bani o sa imi dau comanda de un presostat , supapa unisens, manometre.

Salutare si multumesc de ajutor.;)



#17 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 09 September 2012 - 07:52 PM

Progrese:)..

Imi mai trebuie presostat si supapa unisens.



Am atins 8 bari fara probleme -la 8 bari ma opresc :)



#18 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 09 September 2012 - 07:52 PM

Progrese:)..

Imi mai trebuie presostat si supapa unisens.



Am atins 8 bari fara probleme -la 8 bari ma opresc :)

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Image012.jpg
  • Imagine atasata: Image013.jpg
  • Imagine atasata: Image014.jpg
  • Imagine atasata: Image015.jpg
  • Imagine atasata: Image018.jpg
  • Imagine atasata: Image019.jpg
  • Imagine atasata: Image016.jpg


#19 Useril este offline   johnny08 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 30-August 12
  • Location:Galati
  • Interests:tot ce tine de fiare si electrica :))

Postat 18 September 2012 - 09:05 PM

Azi am uitat compresorul pornit si am ajuns la 11 bari :)))...
:-SS


Neaparat tre sa iau preostat.



#20 Useril este offline   busila 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1892
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Location:ALBA-IULIA
  • Interests:AVIATIE

Postat 18 September 2012 - 11:37 PM

Nu pot spune in nici un caz "Felicitari,la mai mare !"
Dar te joci cu sanatatea ta si a celor care se afla pe langa bomba....

Aceasta postare a fost editata de busila: 18 September 2012 - 11:37 PM


Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi