Pagina 1 din 1
Panther Ausf. A (1:35) Zvezda
Postat 21 April 2006 - 05:43 PM
Terminat dupa Zis-uri,a fost pozat in acelasi timp cu ele dar doar acum am avut vreme sa-l postez.Kitul este un Zvezda (Italeri) de la domnul Pavel si reprezinta(varianta pe care am ales-o) un Panther din divizia Viking din anul 1944.Desi am facut ceva sapaturi, nu am gasit nici o poza sau profil cu acest tanc si m-am hotarat sa-l construiesc dupa specificatiile celor de la Zvezda.Imbinarea este buna nepunand probleme,singurul minus fiind senilele de vinil care desi se asambleaza usor nu pot prezenta "caderea" specifica celor adevarate.
Poze:
Poze:
Postat 21 April 2006 - 05:51 PM
...Pt mai multe poze: http://cartula.net/m...s.php?album=435
Aceasta postare a fost editata de uhu: 21 April 2006 - 06:20 PM
Postat 23 April 2006 - 12:35 PM
Macheta este inchhisa cu lac sinto mat dupa aplicarea decalsurilor(locul unde sunt a fost dat initial cu lac lucios-datorita vopselelor mate de revell folosite). Nu stiu,mie mi se pare destul de mata macheta,poate datorita procesului fotografic(care recunosc ca nu il cunosc asa de bine...)parand semi-mata...
Da,senilele la Panther-ul Zvezda sunt din vinil.Initial am vrut sa fac macheta fara Schurzen si am lucrat destul de mult sa dau caderea senilelor peste galeti cu ace infipte prin cutia blindata;dar in faza de finalizare m-am razgandit ,punand si Schurzen-urile."Imbatranirea" lor a fost realizata prin spalari succesive cu umbra arsa,rugina si la final pe patine si pe dinti crom.
Da,senilele la Panther-ul Zvezda sunt din vinil.Initial am vrut sa fac macheta fara Schurzen si am lucrat destul de mult sa dau caderea senilelor peste galeti cu ace infipte prin cutia blindata;dar in faza de finalizare m-am razgandit ,punand si Schurzen-urile."Imbatranirea" lor a fost realizata prin spalari succesive cu umbra arsa,rugina si la final pe patine si pe dinti crom.
Aceasta postare a fost editata de uhu: 23 April 2006 - 12:41 PM
Postat 23 April 2006 - 01:37 PM
Posibil ca luciul sa iasa in evidenta si in urma fotografierii. Se stie ca una e sa vezi macheta "pe viu" si alta e in fotografie. Una peste alta mie imi place cum a iesit. Personal prefer senilele din vinil. Pe post de ace folosesc bucatele de coarda de chitara (sunt subtiri si oteloase). Felicitari.
Postat 23 April 2006 - 06:13 PM
Frumos realizata.
Cat priveste insemnul divizional, ar trebui sa il faci manual.
Personal nu pun multa baza pe decaluri si pe instructiunile din kit, incerc sa gadsessc fotografii ale originalelor sau scheme de inmatriculare confirmate.
Din ce am vazut din Viking, nici camuflajul nu era chiar cel din schema Zvezda.
Cat priveste insemnul divizional, ar trebui sa il faci manual.
Personal nu pun multa baza pe decaluri si pe instructiunile din kit, incerc sa gadsessc fotografii ale originalelor sau scheme de inmatriculare confirmate.
Din ce am vazut din Viking, nici camuflajul nu era chiar cel din schema Zvezda.
Postat 23 April 2006 - 07:58 PM
Desi am sapat dupa ceva date despre acest tanc,nu am gasit nimic
nici pe internet nici prin cartile care le am.Cat despre schema de camuflaj este aceiasi cu cea data de Italerii pentru Panther-ul lor(dar varianta lor este din Italia-regimentul de Panzere 505).
Totusi sunt multumit de inmatricularile date de Zvezda-mai ales de cea data la Tiger-ul lor tarziu...

Totusi sunt multumit de inmatricularile date de Zvezda-mai ales de cea data la Tiger-ul lor tarziu...
Aceasta postare a fost editata de uhu: 23 April 2006 - 08:01 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1