Forum Machete,Modelism,Hobby: Rasfoind un kit - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rasfoind un kit

#1 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 April 2006 - 06:28 PM

Ma uitam fara chef de lucru printre rafturile neterminate din atelier si am zarit intr-un colt o cutie prafita.
Poate nici nu-mi atragea prea mult atentia, dar mi-am adus aminte ca face parte dintr-un domeniu mai putin vehiculat la noi pe forum.
Deci ... am dat praful jos de pe ea si m-am gandit sa "rasfoim" impreuna acest kit.

Imagine postata

Este kitul metalic de la Burago a lui Lamborgini Murcielago, scara 1:24.
Deschid cutia si descoper cu surprindere ca inauntru se afla chiar kitul asezat frumos in pungulite bine sigilate.

Imagine postata

Caroseria este metalica. O scot din punga si ma uit zambind la ea. Usile si capota motorului se deschid cu susurinta.

Imagine postata

Mai sunt niste piese care fac parte din caroserie, respectiv piesa care vine in partea din spate a caroseriei in partea de dedesupt si cele doua "prize de aer" din laterale.

Imagine postata

Sitele de la "prizele de aer" sunt dintr-un material autocolant argintiu si atat de lucios incat obiectele se oglindesc in el. probabil ca din acest motiv au facut si oglinzile din acelasi material.

Imagine postata

La capota motorului mai intervine si aceasta piesa care din pacate este facuta din plastic.
Fantele acesteia joaca si pe post de luneta.

Imagine postata

Tot in partea din spate se mai afla, fireste si stopurile care vin asamblate intr-o piesa din plastic negru.

Imagine postata

Stopurile sunt din plastic rosu transparent, iar detaliile sunt de exceptie.

Imagine postata

Farurile sunt compuse din patru piese: suportul care este din plastic negru, "becurile" care sunt din plastic "nichelat" - cate un set pentru fiecare parte si geamul care este din plastic transparent si care are deja rama neagra vopsita.

Imagine postata

Tot din plastic negru sunt si stergatorul parbrizului , ornamentele din fata si cele laterale de la geamurile laterale din spate. Stergatorul este injectat impreuna cu ornamentul de la baza parbrizului.

Imagine postata

#2 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 April 2006 - 06:31 PM

Plasticul din care este injectat parbrizul si geamurile laterale spate (sunt dintr-o bucata) este un plastic suficient de clar si, ca si in cazul geamului de la faruri, are deja vopsit chederul.

Imagine postata

Podeaua si sasiul sunt injectate tot dintr-o singura bucata si tot din acelasi plastic negru. Basculele inferioare fac corp comun cu acetea.

Imagine postata

Detaliile sunt scoase superb in evidenta.

Imagine postata

Cutia de viteze, partea de jos a motorului, cardanul si axul spate sunt injectate din plastic si apoi "cromate".
Calitatea este super.

Imagine postata

In continuare cred ca se pot monta galeriile cu tevile de esapament care sunt tot din plastic cromat, ca si restul pieselor din care este format motorul, inca patru la numar.

Imagine postata

La o tentativa de verificare a asamblarii reiese ca se si inbina bine.

Imagine postata

Mai lipseste axul din fata si gata cu partea asta.

Imagine postata

Interiorul este format si el din mai multe piese, respectiv una din plastic gri pe care se merge mai departe cu constructia.

Imagine postata
Imagine postata

In partea din spate vine o alta piesa care tine loc de capitonaj la motor si care este din plastic negru,

Imagine postata

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 April 2006 - 06:35 PM

suportul din spate de care sunt prinse si centurile de siguranta,

Imagine postata

scaunele care sunt fiecare din cate doua bucati, combinatie de plastic negru cu "tapiteria" din plastic gri. Sunt inca drepte pentru ca nu li s-a stabilit pozitia finala, ele putand fi pliate aproximativ de la mijloc

Imagine postata

si setul de pedale, schimbatorul de viteze si levirul franei de mana.

Imagine postata

Bordul se prinde de caroserie si este compus dintr-o piesa din plastic negru si una din plastic gri. Pe el se prinde blocul de semnale si volanul.

Imagine postata

Detaliile imi plac cum arata.

Imagine postata

Fetele de usi pastreaza aceiasi combinatie de plastic negru cu plastic mao.

Imagine postata

Am lasat la final rotile. Fiecare roata se compune dintr-o janta din plastic "cromat", un cauciuc care este firesc din cauciuc si in interior are un superb disc de frana din plastic "nichelat"

Imagine postata

Decalurile arata bine si daca se pastreaza calitatea executiei celorlalte piese, atunci nu voi avea probleme cu ele.

Imagine postata

"Rasfoirea" de mai sus nu tine loc si de instructiuni de montaj, acestea fiind oferite o data cu kitul.

Imagine postata

Exista instructiuni grafice pentru lipirea decalurilor pe exteriorul caroseriei cat si partea scrisa de instructiuni care este data in mai multe limbi de circulatie internationala.

Imagine postata

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 April 2006 - 06:36 PM

Probabil ca majoritatea le vor folosi pe cele din limba engleza.

Imagine postata

Si desigur ca instructiunile scrise se refera la schema grafica de montaj.

Imagine postata

Tot in piantul din cutie sunt scrise cateva cuvinte despre masina reala, cateva cuvinte despre sculele necesare montarii kitului (tot in mai multe limbi) si fireste instructiuni de aplicare a decalurilor.

Imagine postata.

Si pentru ca am ajuns la fundul cutiei, nu-mi ramane decat sa va doresc o zi buna in continuare si ...
Bafta!

#5 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 25 April 2006 - 08:48 PM

Frumos, e musai sa o faci cu inmatriculare romaneasca. :-D :-D

#6 Useril este offline   mielu 

• Membru senior
  • Postari: 2251
  • Inregistrat: 30-November 04
  • Interests:Aviatie, blindate

Postat 25 April 2006 - 10:22 PM

S-ar parea ca valoarea kit-ului este in crestere. Dupa cate am inteles firma Burago este in curs de desfintare.

#7 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 26 April 2006 - 04:25 AM

Citeaza

Ma uitam fara chef de lucru printre rafturile neterminate din atelier si am zarit intr-un colt o cutie prafita.

Multumesc frumos, frate Crios, ai fost dragut si ai impartasit cu noi, momentul tau intim de nostalgie plastico-depresiva... ca intr-un grup al plasticoholicilor anonimi...

Rasfoitul kiturilor este ( cel putin pentru mine ), unul din momentele acelea dulce-acrisoare, de frustrare amestecata cu duiosie, atunci cand in prea desele faze de "blocaj" modelistic, preferam sa redescoperim si sa dezmierdam una din nenumaratele noastre odrasle.
Una pe care o data am dorit-o cu ardoare, caci fara ea nu mai puteam trai, am achizitionat-o, am construit-o BINEINTELES in imaginatia noastra cam bolnavioara, apoi am uitat-o plina de praf, in muntele nostru de cutii, care creste neincetat.
De fapt nu am uitat-o... am pus-o DOAR la pastrare, pana in clipa cand vom FI GATA sa purcedem la lucru... sau pana vom avea documentatia, sau aftermarket-kk-ul "necesar ca aerul"...
Rasfoitul kiturilor este, daca-mi iertati vorba proasta, ca un fel de onanism modelistic...
Dar.. face parte din ritualurile noastre sacrosancte, care ne aduc atata placere...

Deci, multumesc frate Crios, ca AI IMPARTASIT cu noi, fratiorii tai de suferinta !

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12689
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 April 2006 - 07:32 AM

Uffff frate Dragos, ca adinc graisi! Ehe, cite kit-uri fara de care nu puteam trai zac acum prin debarale in asteptarea....A CE?
Si sti ce? Parca nici timp sa le faci nu ai, dar nici sa le instrainezi nu-ti vine!

#9 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 26 April 2006 - 08:26 AM

Daca cineva mai avea vreo indoiala ca modelistilor le lipseste undeva o doaga, citind topicul asta poate sa-si spulbere orice semn de intrebare. Sa nu fiu inteles gresit. Prezentarea kitului e demna de un articol, dar citind postul lui Dragos , mi-am dat seama ca e pe cit de comic pe atit de adevarat. Numai bine , la toata lumea.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi