Pagina 1 din 1
Intrebare stupida
Postat 11 May 2006 - 09:09 AM
Hmm...
Trebuie sa presupun ca te-ai gandit sa donezi 2% din impozitul pe venitul brut unui ONG ???
Aproximativ 10 EUR in cazul meu...
Dar acum mi-a venit ideea
sa ne facem noi un ONG - cu tema educatiei tineretului prin modelism - si sa ne varsam banii de seminte din impozitul fiecaruia, pentru diverse actiuni.
Ce parere are lumea de idee?
Trebuie sa presupun ca te-ai gandit sa donezi 2% din impozitul pe venitul brut unui ONG ???
Aproximativ 10 EUR in cazul meu...

Dar acum mi-a venit ideea

Ce parere are lumea de idee?
Postat 11 May 2006 - 09:30 AM
cartula, la May 11 2006, 10:19 AM, a spus:
Oare o merge?
D'asta intrebai ca... la mine la firma, la initiativa serv. Contabilitate (care presupun ca stie ce face), aproximativ 100 de oameni au "donat" cei 2% in folosul unei colege a carei mame sufera de ??? (cica 3 cazuri in toata Romania). Acu'... eu ma indoiesc ca cea in cauza are un(o) ONG!
Ideea e: Noi am putea pentru scopul nostru?
Aceasta postare a fost editata de eugen: 11 May 2006 - 09:32 AM
Postat 11 May 2006 - 09:33 AM
Ba are, ca asa se procedeaza. Iar cei 2% trec intai pe la Finante, nu se duc glont la respectivul ONG. Asta putand sa insemne ca banii ajung dupa X luni/ani la destinatie. La mine a durat un an jumate sa-mi returneze niste impozit, cand au de luat sunt grabiti, cand au de dat, te uita al' de sus...
Postat 11 May 2006 - 09:38 AM
Oricum, ideea nu este de lepadat. Anul acesta, noi am donat pentru o asociatie pentru copii handicapati.
Cred ca am putea sa ne facem si noi un ONG. Pina la anul avem timp sa facem toata hartogaraia. Cu ce se poate aduna, poate putem plati o chirie de sala sa avem o expozitie permanenta. :hammer: :hammer: :hammer:
Cred ca am putea sa ne facem si noi un ONG. Pina la anul avem timp sa facem toata hartogaraia. Cu ce se poate aduna, poate putem plati o chirie de sala sa avem o expozitie permanenta. :hammer: :hammer: :hammer:
Postat 11 May 2006 - 09:53 AM
Sa imi permiteti...
Nu vreti sa o dezbatem mai pe larg azi la MMC la lansarea de Batalia Angliei ...???
Ceva marketing si PR am mai facut si eu - serviciul mancal-ar cainii - si cred ca se poate face aceasta asociatie, si putem chiar sa raspandim "microbu" in randul tinerei generatii
Trebuie luat legatura cu cineva de la Finante Publice care sa ne explice "exactamente" traseul banilor ca sa nu ne trezim ca Frosa ca nu avem cu ce sta de vorba.
O sa mai intreb si ceva avocati de prin neam cum sta exact cu ONG-urile astea
si daca a te afilia la vre-un organism international inseamna ca nu mai e ONG, asta apropo de IMA.
Succes si vorbim

Nu vreti sa o dezbatem mai pe larg azi la MMC la lansarea de Batalia Angliei ...???
Ceva marketing si PR am mai facut si eu - serviciul mancal-ar cainii - si cred ca se poate face aceasta asociatie, si putem chiar sa raspandim "microbu" in randul tinerei generatii

Trebuie luat legatura cu cineva de la Finante Publice care sa ne explice "exactamente" traseul banilor ca sa nu ne trezim ca Frosa ca nu avem cu ce sta de vorba.

O sa mai intreb si ceva avocati de prin neam cum sta exact cu ONG-urile astea

Succes si vorbim
Postat 11 May 2006 - 12:29 PM
Dupa ceva cercetari :-? si dicutii cu avocatul neamului, am ajuns la urmatoarele concluzii:
- se merita sa se faca
- dureaza ceva pana se face, si trebuie notar, tribunale si alte alea
- trebuie lucrat la un statut si obiect de activitate
- nu ne trebuie profit
O sa mai imi dea detalii pe masura ce le afla si el...
pana atunci ia uite ce am gasit http://www.aid-ong.ro/index.php
MAi vorbim deseara
- se merita sa se faca
- dureaza ceva pana se face, si trebuie notar, tribunale si alte alea
- trebuie lucrat la un statut si obiect de activitate
- nu ne trebuie profit

O sa mai imi dea detalii pe masura ce le afla si el...
pana atunci ia uite ce am gasit http://www.aid-ong.ro/index.php
MAi vorbim deseara
Postat 11 May 2006 - 02:17 PM
Subscriu. Ideea buna. Procentul se deduce din impozite urmind a fi virat de catre finantele publice ong-ului respectiv , cum de altfel se petrec lucrurile in Romanica noastra. As fi mai mult decit incintat sa dau banii ong-ului nostru decit la statul asta care nu ma incalzeste cu nimic.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1