Forum Machete,Modelism,Hobby: Armourfast 1/72 - WWII German Zundapp Motorcycle - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Armourfast 1/72 - WWII German Zundapp Motorcycle Recenzie set

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 23 June 2006 - 10:08 AM

Armourfast 1/72
WWII German Zundapp Motorcycle

sau

Hat 1/72
WWII German Motorcycles
(8127)


Producator Armourfast (Hat)
Scara: 1/72
Cod set: 99011
An fabricatie: 2005
Nr. de figurine: 21
Nr. de pozitii: 5 + 1 motocicleta
Talie: Inalta
Material: Plastic moale
Perioada optima: 1940 - 1945


Descriere

Si in cadrul acestui set, Armourfast a incercat sa reproduca o alta motocicleta germana care s-a bucurat de o mare popularitate in WW2, anume Zundapp KS750, precum si echipajul acesteia.
Daca BMW R75 mai era scos de alti producatori la scara 1/72, Zundapp este pentru prima data reprodus de catre un producator mare. Exista cateva firme care scot acest model in rasina la 1/72, una dintre ele fiind Propaganda din Franta.
La fabricarea acestui set a fost folosit acelasi plastic moale si lipirea diverselor componente se poate face numai cu adezivi tip super glue. Acestea insa adera bine pe plasticul folosit de Armourfast, fac o legatura puternica.
In interiorul setului regasim o reproducere reusita a Zundapp-ului KS750, dar este la scara 1/70 si nu 1/72, dupa cum este scris pe cutie.
Prezenta recenzie se refera la figurinele din set si nu la motocicleta, iar acestea sunt la scara 1/72. Exista si alte companii care produc motociclete germane la scara 1/72, care au fie echipaj incomplet, fie foarte urat realizat si din acest motiv, figurinele din setul de la Armourfast sunt extrem de utile, putand fi folosite pe alte motocilete la scara 1/72.
Setul include 3 grile similare, pe fiecare regasindu-se 2 motociclete, 4 ghidoane (toate la fel!??), precum si 7 figurine (2 pozitii sunt similare, iar conducatorii au bratele separate, dar dupa lipire, acestea cuprind foarte bine ghidonul).
Din cele 5 pozitii oferite, 3 figurine se pot aseza pe motociclete, respectiv pe un conducatorul si un pasager si pe cealalta doar conducatorul. De asemenea, si restul pozitiilor sunt tot de motociclisti, dar coborati de pe motocilete, stau in picioare.
In plus, avand in vedere faptul ca motciclistii care tin ghidonul au mainile date separat, acestea se pot lipi in diverse pozitii, obtinandu-se astfel cel putin doua noi si utile pozitii.
Pe langa faptul ca se potrivesc foarte bine pe motociclete 1/72 si ca figurinele sunt imbracate in M40 Staubmantel (pelerina de motociclist), un alt avantaj al acestui set consta in faptul ca 4 din pozitii sunt din Feldjgendarme, avand la gat temuta semiluna din otel. Exista foarte putine figurine la scara 1/72 care fac parte din acesta arma, cei mai cunoscuti fiind 2 Feldgeandarmi de la Preiser (setul „German Troops on Leave”).
Toti, mai putin ofiterul care nu are ochelari de motociclist si pe cap are cascheta de ofiter, au pe cap casti si ochelari de motoclist, in picioare cizme si in maini au manusi.
Figurinele sunt foarte sumar echipate, in afara de ofiter care are un MP40, nici una nu are arma si nici cartusiere pentru vreo arma. Nici chiar ofiterul nu are cartusiera pentu MP 40, care de altfel este sinistru, in special incarcatorul, trebuind a fi scurtat si subtiat.
Pozitiile celor 3 de pe motociclete sunt bine realizate, foarte utile, dar cei 2 aflati pe jos nu sunt extraordinari.
Unul dintre ei este cu binoclul la ochi, in timp ce celalalt are in mana o harta si cu cealalata arata directia de urmat.
La fel ca in setul „WWII German BMW with Sidecar” realizat tot de Armourfast, corpurile figurinelor sunt bine proportionate, dar capetele sunt groaznice. Fata unuia de pe jos este hidoasa, dar restul au avut norocul sa aiba ochelarii sau binoclul la ochi, iar la ofiter nu mai conteaza dintr-un motiv precizat un pic mai jos. Daca sunt pictate, fizionomiile pot fi imbunatatite astfel incat sa nu mai arate ca niste capete de mort.
Castile tuturor figurinelor sunt destul de mari comparativ cu alte casti realizate de diversi producatori. O solutie viabila pentru inlaturarea acestui neajuns este reprezentata de pictarea castilor cu husa de camuflaj pusa pe ele. O alta solutie, nu foarte indicata datorita faptului ca figurinele au ochelari de motociclist, ar fi schimbarea capetelor cu altele mai reusite de la alti producatori. Exista mai multe astfel de figurine, care au ochelari de motociclist, in seturi de la Revell si Preiser.
Cu privire la capul ofiterului, aici nu mai este nici o sansa, trebuie a fi inlaturat datorita faptului ca are o cascheta de ofiter uriasa. Nu este o tragedie, atat capetele din plastic tare cat si cele din plastic moale produse de alte firme se lipesc foarte bine cu adezivi tip super glue pe plasticul de la Armourfast.
Pelerina de motociclist este interesanta si, desi scurta, ajunge pana la cizme in loc sa ajunga pana la glezne, este totusi mai buna decat cea a figurinelor din setul „WWII German BMW with Sidecar”. Faptul ca este prea scurta se face in special remarcat la figurinele care sunt in picioare. In rest, pelerinele sunt destul de bune, au peltite, nasturi si alte detalii.
Desi exista, bavurile sunt usor de inalaturat, un efort mai mare trebuind a fi depus la imbunatatirea MP40-ului.
In ciuda aspectului lor, figurinele de aici sunt extrem de recomandate, pe de-o parte datorita faptului ca se potrivesc bine pe motociclete de la alti producatori, si ca au pelerina de motociclist, iar pe de cealalalta parte, datorita faptului ca au semiluna de metal la gat, simbolul Feldgeandarmeriei.
Dupa cum a mai fost spus, pelerina de motciclist au doar soldatii din setul „WWII German BMW with Sidecar” realizat de aceeasi companie si o singura figurina din setul de la Hasegawa „Schwimmwagen & Kettenkrad”.
In ceea ce priveste Feldgeandarmii, astfel de trupe se regasesc doar in setul „German Troops on Leave” de la Preiser, dar si acolo sunt extrem de putini, doar 2 care sunt imbracati cu paltoane si nu cu pelerina de motocilist, asa ca 4 pozitii de Feldgeandarmi sunt mai mult decat binevenite.
Figurinele incluse in acest set sunt compatibile cu cele realizate de alti producatori, pot fi amestecate, insa avand in vedere tipul de uniforma si dimensiunea capului si a echipamentului, se potrivesc cel mai bine cu setul „WWII German BMW with Sidecar” al aceluiasi producator. Chiar si motocicletele din aceste doua seturi se potrivesc, ambele tipuri fiind la scara 1/70. Totusi, daca se doreste realizarea unei diorame cu aceste motociclete, trebuie a fi precizat faptul ca sunt compatibile cu seria de Volkswagen din WW2 (broscutele) produse de Military Wheels, care sunt tot la scara 1/70.
Desi destinate mai mult pentru Wargame-eri, avand in vedere aspectul lor, aceste figurine sunt extrem de folositoare si pentru diorame datorita diversitatii, avantajelor si noutatilor pe care le ofera, mentionate anterior.


Acuratete istorica: 8
Anatomie: 6
Calitatea pozitiilor: 8
Calitatea detaliilor: 6
Calitatea matritei: 8
Sculptura: 7
Recomandare/Utilitate: 9
TOTAL: 7

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: ArmZ1.JPG

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 23 June 2006 - 10:30 AM


#2 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 23 June 2006 - 10:09 AM

Spate

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: ArmZ2.JPG


#3 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 23 June 2006 - 10:12 AM

Cu moto din set

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: ArmZ3.JPG


#4 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 23 June 2006 - 10:13 AM

Cu moto din set 2

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: ArmZ4.JPG


#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 23 June 2006 - 10:14 AM

Cu moto din set 3

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: ArmZ5.JPG


#6 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 23 June 2006 - 10:15 AM

Cu moto din set 4

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: ArmZ6.JPG


#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 23 June 2006 - 10:23 AM

Dupa aceste ultime 2 seturi mai putin comune "recenzate", promit sa vin saptamana viitoare cu ceva mai obisnuit sau poate cu niste seturi pe care eu le consider exceptionale.....
Oricum, apreciz ca seturile de la Armourfast, in ciuda aspectului lor nu tocmai atractiv (exceptie fac seturile WW2 German Mortar Team si WW2 German MG Team, care sunt total diferite de acestea, arata super), sunt foarte utile datorita faptului ca trateaza subiecte unice sau foarte rar atacate de catre alti producatori.
Sper ca nu v-ati plictisit si ca aceste recenzii vor servi la o mai buna informare.... :-)
Si nu uitati sa mergeti la concert la Depeche Mode! :lol: :lol: :-P :-)

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 23 June 2006 - 10:36 AM


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi