Forum Machete,Modelism,Hobby: "Mari Romani" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

"Mari Romani" Cei mai cunoscuti???

#21 Userul este online   radub 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 29 June 2006 - 01:46 PM

Asta e o chestie subiectiva. Daca e sa ne uitam la fapte de arme, intram pe un teren minat. One's freedom fighter is another's terrorist. Cand George Washington a condus rebeliunea impotriva englezilor, a fost numit terorist de catre acestia. Rezistenta franceza a fost o organizatie terorista pentru germani. Vlad Tepes? Dupa unii el era un psihopat cu grave tulburari de comportament dar pentru altii era prototipul domnitorului ideal. Vadim Tudor? Tot ca Tepes!

Sa ne intoarcem la subiect.
In domeniul aviatiei: Henry Coanda a fost un geniu care a influentat aviatia in atat de multe feluri!
In domeniul modelismului: Cristian Craciunoiu. El a pus bazele literaturii de modelism in Romania. Opera sa (carti, articole, reviste) este fara egal. (nu fac mishto!)

Cat despre televoturi si alte alea despre "cel mai tare din parcare", uite si o povestioara amuzanta: acum doi ani BBC a pus un poll pe pagina lor de internet in care au cerut oamenilor sa voteze care e cel mai bun cantec britanic al tuturor timpurilor. Dupa cum se stie, o bucata din Irlanda (Ulster) este parte din Regatul Unit mal Marii Britanii, iar in Irlanda e o intreaga cultura dedicata luptei de unificare a tarii. Asta include si ceea ce se cheama "rebel songs" adica cantece revolutionare care cheama la lupta si unificare. Unul dintre cele mai populare cantece este un cantec cantat de formatia The Wolfe Tones care se cheama "A Nation Once Again" (un fel de "Treceti Batalioane Romane Carpatii"). Cand s-a deschis pollul pe situl BBC, a inceput in Irlanda o campanie prin texte pe mobile, vorbe si telefoane iar toata lumea a votat "A Nation Once Again" drept cel mai popular cantec britanic al tuturor timpurilor. Rezultatul final? Pollul a fost anulat cand "A Nation Once Again" a iesit numarul unu in top.

Adi de la Valcea pe lista cu cei mai mari Romani? Cred ca e cam aceeasi chestie.

Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 29 June 2006 - 01:48 PM

#22 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 29 June 2006 - 02:50 PM

radub, la Jun 29 2006, 02:46 PM, a spus:

In domeniul modelismului: Cristian Craciunoiu. El a pus bazele literaturii de modelism in Romania. Opera sa (carti, articole, reviste) este fara egal. (nu fac mishto!)

Fara indoiala adevarat !
Dar sa delimitam totusi activitatea domniei sale de editor, de cea de autor.
In partea de editor numele sau e legat de altele, cel putin la fel de importante.
Nu trebuie sa le enumar, le stiti si voi ....

#23 Userul este online   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 29 June 2006 - 03:12 PM

radub, la Jun 29 2006, 11:46 AM, a spus:

Rezultatul final? Pollul a fost anulat cand "A Nation Once Again" a iesit numarul unu in top.

Se pare ca m-am inselat. "A Nation Once Again" ESTE cel mai bun cantec DIN LUME! :-) :roll: :lol: http://www.answers.c...tion-once-again
Radu

#24 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2976
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 29 June 2006 - 03:55 PM

Am intrat si eu la inceputul campaniei pe site-ul TVR dorind sa votez cu Horea. nu era, atunci am vrut sa votez cu Avram Iancu. nici el nu era. nu stiu daca intre timp cineva i-a propus, dar faptul ca nu se aflau acolo de la inceput ,in schimb fiind N. Luciu si cativa manelisti m-a facut sa renunt la a mai vota cu cineva.

#25 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 29 June 2006 - 04:18 PM

Asta este situatia Horia.
Atata timp cat nu se dau niste criterii de apreciere a ceea ce inseamna "mari romani" fiecare isi propune propriul "idol" indiferent cum se numeste acesta. Nicaieri nu spune ca acel "mare roman" pe care-l propui trebuie musai sa fie eroul poporului, iar tema in sine nu cred ca ne propune ideea de a ne reinvata istoria.
Dupa cum deja se vede criteriile valorice difera exagerat de mult de la individ la individ.
Sa nu va ganditi ca ala care a propus Vali Vijelie, Oana Sarbu sau Nicoleta Luciu era venit cu pluta si atat de batut in cap incat n-a auzit de Coanda, Persu, Capra (si ca tot veni vorba- apartul individual de zbor a aparut intaia data in serialul "Pierduti in spatiu", serialul ala vechi antic si de demult, printre primele seriale SF pe care le-am vazut la TV), Vuia, etc
Despre carti si autori (sunt eu sucit si ciudat in felul meu) - ati citit "Prima carte, ultima carte" scrisa de Catalin Bursaci? Este singura carte care m-a impresionat in cel mai profun mod posibil. Poate sa nu para cine stie ce carte si poate nici cine stie ce actiune dar este o carte despre un erou scris de un erou car in final "n-a reusit" si cu toate astea nu este istorie, dar este viata asa cum poate fi viata de zi cu zi.
Ce v-am zis eu? Avem criterii valorice diferite ... si e normal sa fie asa.
Intre timp, cum au zis si alti colegi, cum a zis si Dan Antoniu la deschiderea epozitiei: mai intai am fost machetist si abia dupa aceia am devenit istoric".
Bafta tuturor!

#26 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 30 June 2006 - 01:31 PM

O initiativa buna din partea TVR-ului; ...si a lui Mave...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: best_thread_ever.jpg

#27 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2976
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 30 June 2006 - 10:49 PM

crios, la Jun 29 2006, 03:18 PM, a spus:

Asta este situatia Horia.
Atata timp cat nu se dau niste criterii de apreciere a ceea ce inseamna "mari romani" fiecare isi propune propriul "idol" indiferent cum se numeste acesta. Nicaieri nu spune ca acel "mare roman" pe care-l propui trebuie musai sa fie eroul poporului, iar tema in sine nu cred ca ne propune ideea de a ne reinvata istoria.

Nici nu vreau sa propun cuiva sa reinvete istoria asa cum probabil cei care voteaza manelisti nu vor sa ne invete sa cantam. Nu i-am ales pe Horea sau pe A. Iancu fiindca sunt eroi ai poporului ci i-am ales pentru faptul ca au fost niste oameni care au luptat pentru libertate si egalitate, iar cei care lupta pentru dreptata merita sa fie apreciati chiar daca istoria ii transforma in eroi sau raman niste anonimi. Tocmai de acea merita propus ca mare roman "Soldatul necunoscut".

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi