Nici eu nu joc Rackham (de fapt Confrontation s-a numit jocul lor), insa multe din figurinele lor au fost la vremea respectiva noul etalon pentru scara 28mm si au ramas emblematice. Ai dreptate, Aragorn Marks, a condus departamentul de sculptura, insa la un asemenea nivel nu poti sa ai doar un sculptor. De aceea nu toate piesele sunt opere de arta.
Eu cand am spus ca cele doua figurine sunt la 28mm, m-am referit la scara, nu la dimensiunea efectiva. Normal ca orcul sa fie mai mare decat omul.
Stiu ca poza aceasta nu este cea mai relevanta. Pe pagina de FB a lui HonourGuard (cel care a compus scena respectiva) vei gasi poze cu orcul din toate unghiurile, inclusiv close-ups cu anumite detalii.
Sculpturile pe care le arati tu, sunt toate trei ale unui sculptor italian (Carmine si nu mai stiu cum; pe care de altfel il admir) si sunt fiecare la alta scara (nu imi aduc amintea acum scara fiecareia). Oricum, toate mai mari de 54mm. Este mult sa compari si 28mm cu 54mm (vorbim deja de o dimensiune dubla), daramite cu o scara mai mare...
Prima sculptura este dupa o ilustratie a lui Bonner si este superba. Dar este si foarte mare. Kitul a costat 160$ daca nu ma insel. Mai are cateva lucrari facute dupa Bonner, fiecare respectand foarte fidel ilustratia.
Revenind, insa la figurina ta, mie chiar imi place ce ai scos la dimensiunea asta. Personajul este perfect recognoscibil. Asa cum spuneam, singurul dubiu il am asupra fetei, unde nu pot vedea clar detaliile din pricina proprietatilor materialului. Insa nici nu ai cum sa ii replici toate detaliile la o dimensiune asa mica. Daca vorbeam de 54mm in sus, alta era povestea (vezi ce a facut Joaquin Palcios in diorama pe care ti-am semnalat-o; a pus poze detaliate pe FB).
Astept cu interes sa vad cu ce ne mai surprinzi.

PS: Tocmai ce mi-a venit o idee. Incearca sa faci un wash negru pe figurina pentru a scoate in evidenta detaliile.