Forum Machete,Modelism,Hobby: TOP 10 seturi 1/72 figurine germane WWII - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TOP 10 seturi 1/72 figurine germane WWII Numai cele din plastic moale

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 06 July 2006 - 09:57 AM

Am lansat acest topic intrucat sunt curios ce seturi de figurine 1/72 avand ca subiect armata germana in WWII plac celorlalti.
Sunt sigur ca foarte multi dintre voi au foarte multe astfel de seturi, asa ca nu ar fi prea greu.
Am luat in considerare NUMAI cele din PLASTIC MOALE intrucat cele din PLASTIC TARE (gen Preiser, Warriors, MIG Productions etc) permit realizarea de pozitii mult prea variate, meritul fiind in aceeasi masura si al modelistului.
La cele din plastic moale, cu mici exceptii, nu se pot aduce prea multe modificari.

Criteriile pe care eu le-am luat in considerare in momentul alcatuirii topului sunt cele pe care le folosesc si in recenzii, respectiv Acuratete istorica, Anatomie,
Calitatea pozitiilor, Calitatea detaliilor, Calitatea matritei, Sculptura si nu in ultimul rand Utilitate pentru o diorama avand ca subiect o scena de lupta.
Dintre zecile de astfel de seturi, eu m-am hotarat la urmatoarele seturi:

TOP10

1. Pegasus Hobbies: Waffen SS - Set 1 (chiar daca are o mica greseala la uniforme, pozitiile sunt excelente)
2. Caesar: German Infantry with Winter Gear (toti sunt in camuflaj cu glugi)
3. Italeri/Revell: German Elite Troops (are uniforme excelente si aproape toate armele folosite de nemti in WWII)
4. Caesar: German Infantry (Late War) (toti in M43 si cele mai detaliate figurine, au chiar si gaurile de la bretele)
5. Revell: German Infantry (uniforme variate, arme si pozitii bune)
6. Pegasus Hobbies: Waffen SS - Set 2 (daca ar fi fost toti soldatii la dimenisunea celor din Setul 1 ar fi fost locul 1 in acest top, dar unii sunt putin mai mici.. :cry: )
7. Pegasus Hobbies: German in Berlin 1945 (pozitii deosebite, dar prea multi civili)
8. Esci/Italeri: German Infantry (arme variate, detalii bune)
9. Revell: German Artilery (excelent set, dar prea putini in actiuni de lupta)
10.Airfix: AfriKa Korps (set clasic, pozitii si detalii bune)

De-abia astept sa vad si care sunt preferintele altora, nu neaparat TOP 10, chiar si TOP 2 ar fi interesant de vazut. ;-)

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 06 July 2006 - 10:00 AM

#2 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 06 July 2006 - 01:41 PM

Frate Grenadire, io am sa-ti dau un "top 3", desi le stiu si pe celalalte... macar din poze, unele.

1. Revell: German Artilery (excelent set, dar prea putini in actiuni de lupta)
2. Pegasus Hobbies: German in Berlin 1945 (pozitii deosebite, dar prea multi civili)
3. Airfix: AfriKa Korps (set clasic, pozitii si detalii bune)

Sincer... dorintele mele in materie de figurine, sunt opuse fata de ale tale.
Mie-mi plac cele care stau si taie frunza la caini... cele care se impusca aprig, imi sunt total (sau aproape) inutile.
Fiind orientat mai mult spre vehicole, figurinele au pentru mine doar o utilitate de echilibrare si punere in scena... sunt un accesoriu, de aici diferenta.

Buna idee, cu acest top !

#3 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 06 July 2006 - 01:44 PM

Citeaza

Sincer... dorintele mele in materie de figurine, sunt opuse fata de ale tale.
Mie-mi plac cele care stau si taie frunza la caini... cele care se impusca aprig, imi sunt total (sau aproape) inutile.

BINGO! Exact sentimentele mele. Interesant cum la scara mica e criza de figurine statice iar la scara mare lipsesc alea de lupta...

In orice caz, preferatele mele sunt Preiser, chiar daca nu le-ai inclus in top din motivele prezentate.

#4 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 06 July 2006 - 01:50 PM

Pentru ca in scara mare, la 35, figurinele au fost facute din exact motivele dragi amandouara !
Iar in scara mica 76/72, au fost facute in special pentru wargame. Aici vehicolele sunt tratate drept "accesorii"... din pacate...

Preiser RULES !
De-ar da Overlordu' sa scoata si aliati. Au inceput cu rusii !

#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 06 July 2006 - 02:13 PM

Intr-adevar Preiser este mai greu de folosit, insa nu imposibil, in actiuni de lupta.
Si mie imi plac foarte mult, mai ales datorita faptului ca acopera exact zona ultradeficitara la figurinele din plastic moale, respectiv vehiculele.
Insa e greu de facut un top al seturilor in plastic tare intrucat posesorul lor le poate realiza cum ii trece lui prin cap....(saptamana viitoare cred ca o sa am placerea sa "recenzez" 2 seturi Preiser.... ;-) :pint: )
Oricum, eu sunt fan atat figurine in plastic tare cat si al celor in plastic moale, dat fiind faptul ca acestea acopera foarte multe pozitii pentru care figurine in plastic tare nu exista).
Si nu in ultimul rand, de multe ori cele in plastic moale sunt mai detaliate decat celelalate.
Deh, fiecare are avantaje si dezavantaje, dar spre marele meu noroc, se pot alatura ambele tipuri si chiar si cele din metal alb.
Multumesc pentru clasamentele pe care le-ati facut, eram foarte curios... :pint:
Cu cat mai multe pareri si mai multe clasamente, cu atat mai bine... :pint:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 06 July 2006 - 02:28 PM

#6 Useril este offline   obnosis 

• Membru deplin
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 16-August 05

Postat 12 July 2006 - 02:09 PM

Locul 1.. Preiser. Orice de la compania asta depaseste chiar cele mai critice asteptari ale mele.
Locul 2.. Revell german artillery - set GROZAV.

SIncer sa fiu imi place si faptul ca unele firme (hasegawa, italeri) au in componenta kiturilor de blindate si figurine in pozitii non-combat. desi figurile nu sunt deloc o mare realizare, unele din ele servesc (cu putina munca) scopului... acela de a da viata vehiculelor.

#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 14 July 2006 - 11:35 AM

Intr-adevar, multe kit-uri de la Hasegawa, Esci/Italeri, Matchbox, Airfix au in componenta ceva figurine, cam uratele de altgel in special cele de la Hasegawa.
Totusi si mie imi plac, pe de-o parte ca sporesc nr. de figurine, cu toate ca pozitiile celor de la Matchbox sunt luate din seturile din plastic moale, iar pe de cealalata parte au un marele avantaj ca sunt din plastic tare si pot fi realmente imbunatatite cu ajutorul accesoriilor si capetelor de la Preiser.
Imi pare rau ca nu am facut o poza unor astfel de figurine, dar cred ca voi pune la inceputul sapt. viitoare una-doua cu figurine modificate din kit-uri.

#8 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 July 2006 - 08:12 PM

Cateva exempe de figurine din seturi Hasegawa si una din Matchbox "imbunatatite" cu echipament, capete si o mana Preiser.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG

#9 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 July 2006 - 08:13 PM

Spate

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.JPG

#10 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 16 July 2006 - 08:14 PM

inca una

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3.JPG

#11 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 18 July 2006 - 01:21 AM

Reiau un pic cu riscul de a supara pe cineva.
Ce sa faci cu un soldat care trage?...... Daca ai de gand sa-l pui intr-o diorama atunci subiectul in care trage ar trebui sa fie la cativa zeci pana la sute de metri. Deci, in afara placii dioramei.
In cazul in care totusi "pushcaciul" e aproape de adversar <esicsta> urmatoarele posibilitati: Ori baiatu e papagal si nu a auzit cand a sunat retragerea, ori dupa ce a incasat una in cap a luat-o in directia gresita. In ambele cazuri, sa tragi cu pusca in nenea ivan e gresit - pentru ca intotdeauna nenea Ivan vor fi mai multi decat gloantele din banduliera. In al doilea rand daca il atingi la bibilica pe Serioja ar trebui sa nu te mai astepti la mila cand o veni var-su Vasea si o sa-ti faca capul pushculitza.
In toate imaginile de razboi pe care le vedem in carti, in reviste, in documentare sau in filme artistice BUNE, postura de tragator este foarte rara. Ideea e sa nu ti-o iei matale, nu cat de multe gloante poti sa consumi... In fond actul de a impusca (eficient) o tinta presupune mai mult de 90% panda si ocheala si numai 3 secunde ejacularea insashi.
Pe la Dunquerque sau Dieppe au fost o groaza care au terminat razboiul fara sa le miroasa pusca a fum. Culmea e ca si prin normandia (cand cu debarcarea).
Oricum eu zic ca o imagine ca asta are mult mai multe de spus (suspense) decat una de propaganda in care unu trage in fotograf pentru "Signal".

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: arnhem44.jpg

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 July 2006 - 10:27 AM

Wurger, da-mi voie sa te contrazic: tu nu i-ai vazut remboii sau shvartzanegarii ce targ, cite o juma de ceas, din picioare, impuscind ianamici ce cad ca spicele de griu?
Bine punctat Wurger si, cine nu crede, sa (re)vada filmul “Salvati soldatul Ryan”

#13 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 18 July 2006 - 11:55 AM

Am si eu o nelamurire, ati vazut o figurina care trage cu pusca? Sau cumva doar ocheste?

Cat despre documentare si fotografii in care e rara postura de tragator... Fara suparare, da' oricine ar fi fost fotograful / reporterul de razboi / etc. si oricat de Rambo ar fi fost, cand incepeau sa zboare gloante baga capul la cutie, nu statea sa faca poze / filme :whistle: Asta e motivul principal pentru care nu sunt prea dese posturile de tragator in poze/filme... Pentru ca nu s-au prea simtit in siguranta prea des fotografii/cameramanii pe langa niste soldati care trag. Nici in ziua de azi nu se simt in siguranta, da' macar au vesta, sunt ceva mai 'aparati' de combatanti si noroc ca sunt comune teleobiectivele bune :-)

E drept ca au fost extrem de multi care au terminat razboiul fara sa traga cu pusca macar o data... Dar totusi cele cateva milioane care au fost pe post de tinta nu cred ca au avut doar ghinion :-)

Posturile 'dinamice' au totusi rolul lor... Nu neaparat tragand, ci spunand o poveste... Care nu ar putea fi spusa sprijinind puscociul de un gard :-D

#14 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 21 July 2006 - 08:10 AM

Daca propozitia "Reiau un pic cu riscul de a supara pe cineva." ma viza pe mine, nu am cum sa ma supar ptr. ca altcineva prefera altceva.... :-) Oricum stiam de mult ca tu preferi pozitiiile neimplicate in lupta... :whistle:
Insa exista destule seturi din plastic moale in care se regasesc astfel de pozitii, cum ar fi Revell - German Navy, German Pioneers, German Artillery, Orion - German Commanders etc.

Insa, cred ca toate au utilitatea lor, atat cele statice cat si cele in pozitii de lupta. Eu fiind colectionar, le strang pe toate si nu pot decide pe care le prefer, pe cele statice sau combatante, fiecare are farmecul ei si spune o anumita poveste.
In plus, in fiecare set se regasesc atat pozitii combatante cat si statice si cred ca fiecare poate fi folositoare in functie de ce fel de diorama se realizeaza.

Insa nu pot fi de acord cu paragraful:
"Ce sa faci cu un soldat care trage?...... Daca ai de gand sa-l pui intr-o diorama atunci subiectul in care trage ar trebui sa fie la cativa zeci pana la sute de metri. Deci, in afara placii dioramei." Nu prea are logica, intotdeauna cu siguranta mai era ceva care ramane in afara placii dioramei...

De exemplu, cand ati realizat o diorama cu un tanc, la 10 m de el e posibil sa mai fi fost unul, "in afara placii dioramei", l-ati reprodus si pe acela? Mai mult cand ati facut o diorama cu un tanc in atac, ati reprodus si tancul sau tunul inamic cu care “se razboia”? Si acela putea fi la 1 Km sau chiar la 10 m distanta. Ar fi interesanta o diorama cu un T34 intrand berbeceste intr-un Panzer IV, stiti bine ca la Kursk s-a ajuns si la asta.....

Intr-adevar, conform statisticilor, 1% din timpul unui soldat din WWII a fost petrecut in lupta. Insa tot aceleasi statistici spun ca pentru fiecare soldat cazut au fost trase incredibila cifra de 10.000 de gloante (americanii si-au adus cea mai mare contributie la acest procent)!!!
Insa, cum pe fronturile celui de-al doilea razboi mondial au cazut cateva milioane bune de soldati, cred ca au fost cativa baieti care au luat cam des pozitia de tragere si au deschis focul nu doar pentru a poza in Signal sau alte reviste si jurnale de razboi.
Mai mult, acel 1% era si cel mai important moment din viata unui soldat, in fond pentru acele clipe se pregatea si tot acel 1% decidea daca supravietuia sau nu.

Insa cred ca se pot face si diorame amestecand pozitiile statice cu cele combatante. Un exemplu de combinare a unor astfel de pozitii, chiar daca unora li se va parea ridicola aceasta idee, eu apreciez ca fiind superinteresanta o diorama in care unii trag de zor, iar altii in spate intr-o gaura de obuz stau si joaca carti, trag la masea sau mananca ceva. Exista numeroase relatari a unor astfel de cazuri si nu vad ce ar fi imposibil ca niste tipi satui de razboi sa stea sa “frece menta” la un moment dat, in timpul atacului inamic (mai ales daca erau siguri de superioritatea camarazilor care sunt in pozitii de lupta in acea lupta).

Consider modelismul un fel de joaca de oameni mari, iar intr-o diorama fiecare poate da frau liber imaginatiei si sa exprime ceea ce doreste, nu numai de a incerca sa copieze o anumita poza.

"tu nu i-ai vazut remboii sau shvartzanegarii ce targ, cite o juma de ceas, din picioare, impuscind ianamici ce cad ca spicele de griu?
Bine punctat Wurger si, cine nu crede, sa (re)vada filmul “Salvati soldatul Ryan”"

Cui ii plac filmele cu vandamii, remboii sau shvartzanegarii este problema si gustul lui. Insa nu stiu daca niste figurine aflate in pozitii de lupta pot lansa ipoteza aflarii in topul preferintelor a unor astfel de filme.
Eu personal prefer sa ma uit la documentare si jurnale de razboi din acea perioada (am peste 40 de Giga de astfel de materiale, pot da si la altii interesati :-) ) iar ca filme de razboi avand ca tematica WWII va recomand preferatele mele, anume Stalingrad, Das Boot (nemtesti amandoua) si Trench War (finlandez).
Salvati Soldatul Ryan este in general bun, dar are si greseli, in special la sfarsit, ca majoritatea filmelor americane, da rasol. De exemplu, stiti bine ca Tiger-ul avea doua mitraliere, l-ati vazut voi sa traga cu ele in timp ce yankeii intrau in bataia mitralierelor ca sa se cocoate pe tanc si sa arunce grenade intr-o turela deschisa de un comandant de tanc complet idiot? Putea gasi Spilberg alt mod mult mai plauzibil de a distruge Tiger-ul....
Dar sa revin la raspunsul care doream sa-l dau legat de fotografii cu imagini de lupta...

Te-ntrebai Calin, "Ce sa faci cu un soldat care trage?...... "

Nu pot sa nu fiu si eu de acord cu Cartula, pozele de razboi sunt mult mai putine, dar totusi exista.
Eu am cateva mii de astfel de poze, in care fotograful fie ca era mai curajos, fie era chiar din acelasi pluton cu cei implicati in lupta. Am selectat vreo 5 la intamplare care pot constitui idei de diorame. Mai mult, pot sa afirm cu tarie ca multe din pozitiile nemtilor din seturile din plastic moale 1/72 de la Caesar si in special Pegasus Hobbies copiaza aproape fidel anumiti soldati imortalizati in fotografiile din WWII. Preiser e bine cunoscut ca face acest lucru in mod curent, insa acum vorbim de seturi in plastic moale.

Iat-o pe prima, credeti ca a fost facuta pentru Signal? Mi-am permis sa-i spun povestea, asa cum o percep eu....
Remarcati faptul ca arunca grenadele si ca au baionetele fixate....E clar ca inamicul este cam aproape si ca dupa ce arunca grenadele vor inainta pentru a cuceri probabil o transee ...Este posibil sa aiba loc si lupte la baioneta, dupa ce isi vor termina gloantele din magazie, nu vor mai avea timp sa reincarce in alergare, asa ca si baioneta s-ar putea sa le fie de folos.... Asta daca vor ajunge pana acolo intrucat se pare ca cel din prim plan este deja “avariat”.....
E o lupta nenorocita pentru un sant sapat la marginea unei paduri....astfel de lupte au fost cu sutele de mii, deci iata un exemplu in care pot fi folosite figurinele care arunca grenada dintr-un set...
In plus, distanta care-i desparte de inamic este destul de mica, in jur de 50 de m, cam asta era distanta maxima la care poate arunca o grenada un om cat de cat normal si nu cine stie ce Rambou...Se vede cumva inamicul in poza? Deci inca odata afirmatia "Daca ai de gand sa-l pui intr-o diorama atunci subiectul in care trage ar trebui sa fie la cativa zeci pana la sute de metri. Deci, in afara placii dioramei." mi se pare cam aiurea...

Din miile de poze care le am cu soldati in pozitii de lupta, nu e nici picior de inamic, si nu datorita faptului ca ar fi fost realizate pentru vreo revista sau pentru a se da mare fata de iubita aflata acasa, ci pentru ca atentia cameramanului era indreptata catre camarazii lui....Si noi cand facem o diorama ne indreptam atentia numai catre anumiti soldati si vehicule. Ar fi si imposibil altfel.... Totodata nu vad nici o problema daca si inamicul este redat intr-o diorama, in special la luptele corp la corp...
Fiecare “se joaca” cum vrea si cum simte el...
Raspunsul la intrebarea "Ce sa faci cu un soldat care trage?...... "

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 21 July 2006 - 08:40 AM

#15 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 21 July 2006 - 08:16 AM

Transee

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3.JPG

#16 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 21 July 2006 - 08:17 AM

Ruine

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 4.JPG

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 21 July 2006 - 08:18 AM

#17 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 21 July 2006 - 08:23 AM

Una din preferatele mele (s-ar putea sa fie ptr. propaganda, nu stiu 100%) dar tot super poza ramane.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 8.JPG

#18 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 21 July 2006 - 08:31 AM

Sper ca au fost suficiente exemplele de ce se poate face cu soldati aflati in pozitii de lupta...Ati remarcat inamicul? E firesc ca el sa ramana "In afara placii dioramei".... :whistle:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.JPG

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 21 July 2006 - 08:37 AM

#19 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 03 August 2006 - 11:56 AM

Pe acelasi topic, deschis de Grenadire al nostru, si-au dat cu presupusul si baietii din "Braille Scale D.G." :

http://www.network54.com/Forum/47210/threa...an+Figures+Sets

#20 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 03 August 2006 - 12:24 PM

Panzer_Grenadire, la Jul 21 2006, 09:10 AM, a spus:

Salvati Soldatul Ryan este in general bun, dar are si greseli, in special la sfarsit, ca majoritatea filmelor americane, da rasol. De exemplu, stiti bine ca Tiger-ul avea doua mitraliere, l-ati vazut voi sa traga cu ele in timp ce yankeii intrau in bataia mitralierelor ca sa se cocoate pe tanc si sa arunce grenade intr-o turela deschisa de un comandant de tanc complet idiot? Putea gasi Spilberg alt mod mult mai plauzibil de a distruge Tiger-ul....

Acum ma bag si eu ca musca...nu va mai zic unde ca stiti, apreciez discutia despre figurine...dar din respect pentru Spielberg si film, trebuie sa te corectez:

1. asaltul asupra tancului se produce intai pe laterala cu o "sticky bomb" - standard issue self-made weapon of the 2nd Ranger Batallion, care sparge cativa galeti, imobilizeaza tancul si mai mult ca sigur umple interiorul acestuia de diverse emanatii gazoase si ceva irespirabil...

2. Buuunnn...acum o groaza de baieti din 101st Airborne se catara pe turela din laterala cam in acelasi moment cand "idiotul de comandant" incercand cu ultima suflare sa evacueze vehiculul sau sa ia niste aer, deschide trapa. Nu mai spun ca tipul era un pic redecorat pe fata cu diverse lichide interne - muci sange si spume... :-(

3. Baietii de care vorbeam, destul de imprudenti o pun de septica cu "uite grenada nu e grenada" cu echipajul Tiger-ului, ba chiar un tembel se duce pana la sasul soferului si mitraliaza din belsug prin fanta de ovbservatie ca de... 1 om la 10.000 de gloante trase trebuia sa iasa de undeva, si asa cum bine spuneai a tinut mult de Yankei care mereu se credeau la nunta. :-o

4. Nenorocul fraierilor din 101st :bang: e ca nemtii venisera cu un 20 mm cu tragere rapida si i-au cam decapitat pe unii, basca secerat pe restul de prin imprejurimi...oricum era cam devreme si graul nu era copt...tineti minte ca era prin 8 iunie :hammer:

Cine vrea filme mai aproape de realitate sa isi puna dioramele la punct ii mai recomand Windtalkers, Band of Brothers, The Dirty Dozen, Ziua cea mai lunga...etc. :roll:

Si pentru ca tot vorbim de figurine, mie incep sa imi placa Tamyia 1/35 din plastic dur. La capitolul detalii si pozitii...jos palaria! Dar nu e un domeniu in care sa zic ca ma bag cu usurinta!

Hai noroc :-)

AM ZIS!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi