George_B, la 10 September 2014 - 11:27 AM, a spus:
Referitor la acest topic, consider ca mai trebuie sa spunem ceva esential depre stivele noastre.
Acest lucru este reactia partenerei noastre de viata si cum reusim sa ne convingem consoarta sa nu faca sa zboare pe fereastra dragile noastre cutii cu avioane neasamblate, mai ales ca stiva creste uneori vazand cu ochii.
Orice sfat, sugestie dat din auzite sau proprie experienta este binevenit.
Cu stima,
George
Salutare brother.
Pai sunt mai multe cai de contra-atac...nu cred intr-o reteta standard de reusita - evident totul depinde de context, consoarta, etc.
Asa, prima chestie care imi vine in minte (mai rudimentara, recunosc) este strategia comparatiei negative. Adica...in loc sa fim colectionari si asamblatori de plastice, ar putea sa ne placa (excesiv) bautura, preacurvia (ptiu!...pacatele mele!)...sau sa ne placa jocurile de noroc...si orice alta nenorocire pe care o poti da exemplu, ca sa arati cat de perfect esti tu si cum hooby-ul asta te tine in casa, aproape de familie.
Deci cu alte cuvinte, daca te lasi de machetit intri instant in depresie si te apuci de baut. Simplu.
Apoi, daca esti mai agresiv, poti veni cu strategia "toti oamenii este egali". Adica, daca tie iti plac machetele si ei ii plac pantofii...si ea iti arunca machetele...cum ar fi sa te apuci si tu sa-i arunci pantofii?!
.recomand prudenta maxima cu varianta asta...pt ca oamenii nu e egali si s-ar putea sa ti-o iei...
Din aceeasi categorie ar mai face parte si strategia " Taci femeie ca io-s barbat in casa asta si fac ce vrea muschiu' meu!", pe care o mentionez doar de amorul artei pt ca stim cu totii ca nu tine - in afara de asta noi suntem niste domni si niciodata n-am spune asa ceva.
Ar mai fi si varianta cu sentimentalismul. Unele machete au valoare sentimentala, nu te poti desparti de ele, le ai de cand erai mic, unele ti le-a facut chiar ea cadou (cum sa arunci ceva ce ti-a facut chiar ea cadou?!? Ar fi o crima!), etc.
Mai poti baga varianta cu utilitatea in educatia copiilor. Invata hoobby-uri frumoase, educative, care-i pregaresc pt viata. Le dezvolta multe calitaiti...rabdare...atentie la detaliu...etc - ceea ce este perfect adevarat, printre altele.
Sunt si multe altele...probabil or sa mai spuna si alti colegi..
Bafta
Aceasta postare a fost editata de RocknRolla: 10 September 2014 - 12:04 PM