Forum Machete,Modelism,Hobby: Stiva noastra - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Stiva noastra

#1 Useril este offline   gabrielglodean 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 437
  • Inregistrat: 07-August 12
  • Interests:???

Postat 09 September 2014 - 01:00 PM

Fiindca am vazut ca mai exista si pe afara asa postari si fiindca sunt curios sa va "stash"-urile altor modelist am hotarat sa deschid acest topic. Sper sa nu fie de interes doar pt mine.

Ce-i al meu:
Imagine atasata: DSC03919.JPG

Imagine atasata: DSC03917.JPG

Imagine atasata: DSC03920.JPG

#2 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 09 September 2014 - 01:23 PM

Frumos topic.
Imediat ce ajung acasa o sa postez si eu o poza cu stiva mea!
PS. discutam cu un amic, ca, practic avem kit-uri pe care fizic nu avem timp sa le facem - tinand cont cat mai avem de trait si cat timp liber avem pentru modelism.

#3 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 09 September 2014 - 01:30 PM

Ia sa vedem care se enerveaza si pune poze cu 200 de kituri (stiu eu cativa abonati de pe aici, care detin asemenea colectii)! :-)

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 09 September 2014 - 01:31 PM

#4 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 09 September 2014 - 01:38 PM

Vezi postareamichi-ro, la 09 September 2014 - 01:23 PM, a spus:

PS. discutam cu un amic, ca, practic avem kit-uri pe care fizic nu avem timp sa le facem - tinand cont cat mai avem de trait si cat timp liber avem pentru modelism.

Adevar, dar principalul este ca avem...

parafrazand pe cineva din istorie putem spune: "stash-ul nu este numai al vostru ci al urmasilor urmasilor vostrii..."

spor la modelit si la adunat...

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 09 September 2014 - 02:01 PM

Vezi postareaJangBogo, la 09 September 2014 - 01:30 PM, a spus:

Ia sa vedem care se enerveaza si pune poze cu 200 de kituri (stiu eu cativa abonati de pe aici, care detin asemenea colectii)! :-)

200... <_<
asta numai intr-o camera.
in cealalta sa mai fie inca vreo....100?! B-)

#6 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 09 September 2014 - 02:09 PM

Mai ţineţi minte, cei mai...trecuţi de ani?
"Stiva noastră şi māndria...!" :-D

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 09 September 2014 - 02:18 PM

Mai este undeva un topic despre stiva de machete... oricum, tu ai stiva mica! :pardon:

#8 Useril este offline   gabrielglodean 

• Membru senior
  • Postari: 437
  • Inregistrat: 07-August 12
  • Interests:???

Postat 09 September 2014 - 02:30 PM

Vezi postareatibi22, la 09 September 2014 - 02:18 PM, a spus:

Mai este undeva un topic despre stiva de machete... oricum, tu ai stiva mica! :pardon:

Si nici nu o las sa creasca... nimic peste 20... Iar daca considerati ca acesti topic e superflu se poate sterge. Eu vroiam sa vad poze cu multe Kit-uri,
care probabil s-au sters de mult pe topicuri din Jurassic-ul superior.

Aceasta postare a fost editata de gabrielglodean: 09 September 2014 - 02:37 PM

#9 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 09 September 2014 - 03:31 PM

Ia d-acilea fratzica 8)

Misto topicul. Ne mai clatim si noi ochiu'.

Pozele astea le-am gasit acu' pe telefon. Au fost facute la plezneala, fara niciun motiv anume, prin 2008 cand faceam o curatenie, din cate imi aduc aminte. Ele nu cuprind toata colectia mea nici la nivelul anului 2008 si implicit nici in prezent, pentru ca intre timp evident ca am mai cumparat o gramada de alte plastice.

Cred ca overall depasesc fara problema 100 de cutii cu plastic in ele (WW2 aero 1/48 cu mici exceptii 1/32 plus AFV 1/72 tot WW2). Niciodata nu le-am numarat exact. Mi-ar fi si greu, ca nici nu le am pe toate acasa, unele sunt la parintii mei.
Am renuntat de mult sa-mi mai pun intrebarea cand le voi face pe toate, avand in vedere ca pana acum am finalizat 3 (trei) machete (toate postate aci pe cartula) si ca nu ma pot inca opri din cumparat, chiar daca fac eforturi mari in acest sens (am reusit totusi sa-mi impun niste limite).
La cat mai multe tuturor, fratilor!:punk:
Noi sa fim sanatosi! :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg

#10 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 09 September 2014 - 03:55 PM

Daaaa............... Asa e unii... are bunatati...
Imagine atasata: P1030312.JPGImagine atasata: P1030313.JPG
Imagine atasata: P1030314.JPGImagine atasata: P1030315.JPG
Si inca n-am deschis si usile de la dulapuri...

P.S. Nu va dati adresele! :diablo:

Aceasta postare a fost editata de LiviuM: 09 September 2014 - 03:57 PM

#11 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 09 September 2014 - 06:25 PM

Hai sa ridicam miza: prezinta cineva ...peste 300 de kituri? Si un plan (cincinal) de infulecare a stocului, pe generatii? :dribble:

Da' numai bunatati aveti acolo, ce mai! Cu alte cuvinte, prevad ceva proiecte interesante la orizont.

Vezi postareaRocknRolla, la 09 September 2014 - 03:31 PM, a spus:

Ia d-acilea fratzica 8)

Misto topicul. Ne mai clatim si noi ochiu'.

Pozele astea le-am gasit acu' pe telefon. Au fost facute la plezneala, fara niciun motiv anume, prin 2008 cand faceam o curatenie, din cate imi aduc aminte. Ele nu cuprind toata colectia mea nici la nivelul anului 2008 si implicit nici in prezent, pentru ca intre timp evident ca am mai cumparat o gramada de alte plastice.

Cred ca overall depasesc fara problema 100 de cutii cu plastic in ele (WW2 aero 1/48 cu mici exceptii 1/32 plus AFV 1/72 tot WW2). Niciodata nu le-am numarat exact. Mi-ar fi si greu, ca nici nu le am pe toate acasa, unele sunt la parintii mei.
Am renuntat de mult sa-mi mai pun intrebarea cand le voi face pe toate, avand in vedere ca pana acum am finalizat 3 (trei) machete (toate postate aci pe cartula) si ca nu ma pot inca opri din cumparat, chiar daca fac eforturi mari in acest sens (am reusit totusi sa-mi impun niste limite).
La cat mai multe tuturor, fratilor!:punk:
Noi sa fim sanatosi! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 09 September 2014 - 06:26 PM

#12 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 09 September 2014 - 07:41 PM

Interesant topicul!:good:

#13 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 09 September 2014 - 07:59 PM

Nu am 200, mai am mult pana acolo, dar in ritmul cu care lucrez cred ca vor fi gata peste vreo 15-20 de ani. Asta e cam ce am eu, vreo 4 sunt incepute in diferite faze de executie dar mai sunt cateva fara cutie strecurate cu celelalte:

Imagine atasata: 20140909_195828.jpg

Si cam un sfert din aftermarket, restul (PE, rasini de la Quickboost, Vector etc care nu ocupa prea mult loc) le-am indesat in cutiile kiturilor:

Imagine atasata: 20140909_200419.jpg

#14 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 10 September 2014 - 11:27 AM

Referitor la acest topic, consider ca mai trebuie sa spunem ceva esential depre stivele noastre.
Acest lucru este reactia partenerei noastre de viata si cum reusim sa ne convingem consoarta sa nu faca sa zboare pe fereastra dragile noastre cutii cu avioane neasamblate, mai ales ca stiva creste uneori vazand cu ochii.

Orice sfat, sugestie dat din auzite sau proprie experienta este binevenit.

Cu stima,
George

#15 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 10 September 2014 - 11:35 AM

Vezi postareaGeorge_B, la 10 September 2014 - 11:27 AM, a spus:

...cum reusim sa ne convingem consoarta sa nu faca sa zboare pe fereastra dragile noastre cutii cu avioane neasamblate, mai ales ca stiva creste uneori vazand cu ochii...

ar fi ciudat sa descriem asta....
:dribble:

#16 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 10 September 2014 - 11:50 AM

Cunosc oameni, membrii si nemembrii ai acestui forum, mai tineri sau mai in virsta, care au,in colectia lor, 400-500 de kituri, lejer, si nu includ aici accesoriile.1/72,1/48,1/35.
Ca atare, acestia, dupa parerea mea, au devenit, in primul rind, colectionari, nu modelisti.Fiecare,insa, are locul lui, in aceasta comunitate.Si cel care construieste si cel care stringe.
Fiecare isi gaseste placerea in felul lui.
Cit despre consoarte, solutia cea mai simpla: LA fiecare, 2-3 cutii cumparate, luatii si ei ceva, ce-i face placere.

#17 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 10 September 2014 - 12:01 PM

Vezi postareaGeorge_B, la 10 September 2014 - 11:27 AM, a spus:

Referitor la acest topic, consider ca mai trebuie sa spunem ceva esential depre stivele noastre.
Acest lucru este reactia partenerei noastre de viata si cum reusim sa ne convingem consoarta sa nu faca sa zboare pe fereastra dragile noastre cutii cu avioane neasamblate, mai ales ca stiva creste uneori vazand cu ochii.

Orice sfat, sugestie dat din auzite sau proprie experienta este binevenit.

Cu stima,
George

Salutare brother.

Pai sunt mai multe cai de contra-atac...nu cred intr-o reteta standard de reusita - evident totul depinde de context, consoarta, etc.

Asa, prima chestie care imi vine in minte (mai rudimentara, recunosc) este strategia comparatiei negative. Adica...in loc sa fim colectionari si asamblatori de plastice, ar putea sa ne placa (excesiv) bautura, preacurvia (ptiu!...pacatele mele!)...sau sa ne placa jocurile de noroc...si orice alta nenorocire pe care o poti da exemplu, ca sa arati cat de perfect esti tu si cum hooby-ul asta te tine in casa, aproape de familie.
Deci cu alte cuvinte, daca te lasi de machetit intri instant in depresie si te apuci de baut. Simplu.

Apoi, daca esti mai agresiv, poti veni cu strategia "toti oamenii este egali". Adica, daca tie iti plac machetele si ei ii plac pantofii...si ea iti arunca machetele...cum ar fi sa te apuci si tu sa-i arunci pantofii?! :blink: .recomand prudenta maxima cu varianta asta...pt ca oamenii nu e egali si s-ar putea sa ti-o iei...
Din aceeasi categorie ar mai face parte si strategia " Taci femeie ca io-s barbat in casa asta si fac ce vrea muschiu' meu!", pe care o mentionez doar de amorul artei pt ca stim cu totii ca nu tine - in afara de asta noi suntem niste domni si niciodata n-am spune asa ceva.

Ar mai fi si varianta cu sentimentalismul. Unele machete au valoare sentimentala, nu te poti desparti de ele, le ai de cand erai mic, unele ti le-a facut chiar ea cadou (cum sa arunci ceva ce ti-a facut chiar ea cadou?!? Ar fi o crima!), etc.

Mai poti baga varianta cu utilitatea in educatia copiilor. Invata hoobby-uri frumoase, educative, care-i pregaresc pt viata. Le dezvolta multe calitaiti...rabdare...atentie la detaliu...etc - ceea ce este perfect adevarat, printre altele.

Sunt si multe altele...probabil or sa mai spuna si alti colegi..

Bafta :drinks:

Aceasta postare a fost editata de RocknRolla: 10 September 2014 - 12:04 PM

#18 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 10 September 2014 - 12:21 PM

Daniele, ai punctat foarte bine. Doar ca, boala noastra reclama o atentie pe masura, altfel fie riscam sa nu mai avem viata de familie normala, fie ajungem in alta parte (spatiul de depozitare oricum va fi o problema ). Distinctia pe care o faci, este foarte importanta si are valoarea ei, data de pasiune.
Atata timp cat reusim sa ne controlam cat de cat si sa nu exageram financiar in dauna celor dragi, putem fi acceptati/tolerati pentru hobby-ul nostru. O spun ca unul care a renuntat la stocul lui de peste 200 de kituri, nu mi-a fost usor, dar marturisesc ca acum sunt mai concentrat pe a lucra decat pe a colectiona (este adevarat, nici nu mai am resursele financiare de acum cativa ani pentru ultima dimensiune).
Asa ca hai sa mai vedem poze cu stocuri!

Vezi postareadanusmaximus, la 10 September 2014 - 11:50 AM, a spus:

Cunosc oameni, membrii si nemembrii ai acestui forum, mai tineri sau mai in virsta, care au,in colectia lor, 400-500 de kituri, lejer, si nu includ aici accesoriile.1/72,1/48,1/35.
Ca atare, acestia, dupa parerea mea, au devenit, in primul rind, colectionari, nu modelisti.Fiecare,insa, are locul lui, in aceasta comunitate.Si cel care construieste si cel care stringe.
Fiecare isi gaseste placerea in felul lui.
Cit despre consoarte, solutia cea mai simpla: LA fiecare, 2-3 cutii cumparate, luatii si ei ceva, ce-i face placere.

#19 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 10 September 2014 - 12:51 PM

Vezi postareadanusmaximus, la 10 September 2014 - 11:50 AM, a spus:

Ei,DA !!
Iata un sfat intelept.
Concluzia: nu fiti egoisti; daca aveti de spart bani,nu-i folositi pe toti in interes propriu.Impartiti,si va fi bine.
Dane,maine bag banii pt. kitul Accurate Armour. :shifty:
E bine ?

#20 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 10 September 2014 - 12:57 PM

N-am numarat niciodata stiva. Din punctul meu de vedere, pentru mine este irelevant mai ales ca am reusit sa scad sub 100 buc. in incercarea de a pastra doar ceea ce intentionez sa lucrez..
Cu siguranta am achizitionat si mai achizitionez, dar incer sa pastrez un oarece echilibru intre lucru si achizitionare. Fireste ca inca exista un dezechilibru in favoarea achizitiei. :fool:

In ceea ce priveste relatia cu sotia, eu folosesc o metoda mai putin "conventionala" (ca sa zic asa) respectiv, din cand in cand aceasta primeste cadou una dintre machetele gata finalizate.
In imagine o macheta pe care i-am facut-o cadou cu cativa ani in urma, de ziua ei.
Imagine atasata: Dana.jpg

Cred ca uneori ajuta faptul ca o parte din munca noastra devine "propietatea" sotiei. La mine functioneaza fara probleme de foarte multi ani.
La cat mai multe construite si ...
Bafta!

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi