Masina reala este un transportor de trupe produs de britanici incepand cu 1980 sub denumirea de Warrior MCV- 80, avand greutatea de 25,4 tone, carcasa si blindaj de aluminiu sudat ce rezistau la lovituri perforante de pana la 14.5 mm calibru, echipajul fiind compus din 3 oameni plus 7 infanteristi in compartimentul din spate.
Initial, turela a fost dotata cu un tun Rarden calibru 30 mm fara stabilizator, ce folosea munitie perforanta sau cu fragmentare, la care era adaugata o mitraliera coaxiala de 7.62 mm, arma principala fiind folosita cu succes impotriva transportoarelor de trupe usoare si chiar in lupta AA contra elicopterelor.
Era dotat cu un motor turbodiesel Perkins CV8 TCA ce dezvolta 550 CP si o cutie de viteze automatica cu 4 trepte, tip Allison. Atat motorul cit si cutia de viteze au fost concepute pentru a putea fi inlocuite in teren, in doar 40 minute.
Viteza maxima era de 75 km/h.
Alte date se gasesc cu duiumul pe net, cautand dupa denumirea masinariei.
Kitul e unul simplu si fara pretentii, se imbina relativ acceptabil dar are nevoie de cateva corectii si chit, eu nefolosind de nici unele.
Am asamblat marea majoritate pieselor, dupa care a urmat vopsirea cu aerograf, fara masti. Ordinea operatiilor este cea din imagini.

Au urmat decalurile (s-au asezat bine, ajutate si de ceva solutii dedicate), apoi am incercat o evidentiere a detaliilor cu un pin wash usor, facut cu raw sienna si negru, dupa uscare urmand un strat de lac semimat.
Inmatricularea reprezinta un vehicul ce a participat in 1996, in Canada, la exercitiul "Medicine Man".

Am montat apoi restul de piese marunte, dupa care a urmat un drybrush si ceva prafuiri usoare cu pigmenti sau uleiuri, in functie de zone.

Pentru ca masina va fi data cadou, trebuia sa stea pe o baza/suport, iar pentru asta am incropit o baza dintr-un dog de bambus, taiat si slefuit ochiometric, masina fiind prinsa cu un holzsurub, putand fi astfel rotita usor spre privitor - fie cu latura stanga fie cu cea dreapta, in functie de preferinta ori chef.
Eticheta este prelevata din cantul cutiei Revell, lipita pe pozitie cu superglue.

Plus inca o imagine langa o bricheta (gigantica).

Spor si sanatate la toata lumea.