Cum spune si titlul reconditionare INJ Yamato 1:200 kitul de la Nichimo.
Sunt in poseseia lui de putin timp....dupa cautari indelungate

Acum problema este destul de serioasa deaorece eu sunt nou in domeniul (odata cu constructia Bismarck-ului de la hachette mi s-a aprins aceasta pasiune pentru modelism) aceasta fiind a doua "capodopera" in domeniu dar din alt punct....deaorece numai este un kit cu instructiunicum cum era Bismarck , acesta e montat si vopsit....care nu este pe placul meu daca pot sa ii spun asa .
Nu stiu exact cu ce vopsea a fost vopsit , dar dupa ochiul meu de incepator cred ca la pensula. As vrea sa il refac in totalitate ...vopsit plus upgrade-uri....de sa fie capabil sa stea langa Bismarck

Am vazut ca au fost deschise cateva topicuri cu ciurasantul Yamanto...dar in niciunul nu am gasit o finalizare,la care sa pot sa ma documentez , sper ca eu sa il duc pana la capat

Inainte de a ma apuca de treaba trebuie sa gasesc cateva raspunsuri ....care sunt multe....pe internet am gasit informatii si poze despre Yamato , insa "in mana" nu am nimic.....
Deci prima problema ar fi documentatia ,pe internet sunt poze, forumuri si carti cu pictoriale la preturi accesibile , care o sa incep usor usor sa le iau la rasfoit , acum fac apel la cei care detin surse de documentatie pentru Yamato , ar fi de mare folos ....orice....sfaturi de achizitie ....poze la scara mare....chiar orice

A doua problema este indepartarea vopselei

Problema ramane de discutat ....insa daca considerati ca este foarte greu sau imposibil(ceea ce nu cred , nimic numai este imposibil in ziua de azi) de indepartat vopseaua actuala anuntati-ma...ca sa stiu ce sa fac cu el

Si ultima problema ar fi upgrade-urile .....sunt putine la scara 1/200 si destul de scumpe aici ma refer la GMM , am mai gasit ceva la Aber , Tom's Model ,Master Model .
Si aici daca stiti alti producatori nu ezitati sa imi spuneti.
Cu terminarea Bismarck-ului mi-am zis ca trebuie sa imi fac propria mea flota de cuirasante 1/200 din al doilea razboi mondial.
Asa am inceput cautarile si am ajuns la urmatoarele rezultate :
1 Germania - class Bismarck- KMS Bismarck - kit hachette (in vitrina)
2.Italia - class Littorio - RN Roma - kit hachette (in tratative)
3.Japonia - class Yamato - INJ Yamato - kit Nichimo (in constructie)
4.Regatul Unit - class HMS Hood - kit hachette (in cautare)
class KING GEORGE V - King George V /Prince of Wales - kit din carton
5.Franta - class Richelieu -Jean Bart / Richelieu - kit din carton
6.SUA - class Iowa -USS Missouri - Kit Trumpeter
class Pennsylvania - Arizona - kit Trumpeter
Stiu ca o sa fie mult de munca....dar nimic nu este imposibil

Cam acestea ar fi de spus pentru moment, cateva poze cu Yamato.
Multumesc,
Dan

Aceasta postare a fost editata de DaN84: 13 January 2015 - 12:49 AM