Forum Machete,Modelism,Hobby: T34 85 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

T34 85 Scara 1:35

#1 Useril este offline   stageexp 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Location:Timisoara
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 28 February 2016 - 11:57 PM

Salutare,

am decis sa fac un nou T34 85, nu ca cel pe care l-am realizat cu ceva timp in urma nu ar fi fost reusit, ci pentru simplul motiv ca nu il mai am. De-a lungul timpului am avut o macheta de acest fel, aceeasi scara, realizata simplu, fara nici o pretentie sau vreo baza de expunere, pe la inceputurile delectarii mele cu acest hobby. Ceva mai recent, am mai construit o macheta, acelasi producator, aceeasi scara, pe care insa am bricolat-o ceva mai consistent zic eu, am folosit diverse tehnici pe care le vazusem in tutorialele de modelism, pe care am zis sa le experimentez, punand de asemenea macheta langa un decor tot de tip kit al unei cladiri distruse. Cum nu mai am acest model, am decis sa facaltul. Acelasi producator, aceeasi scara, din simplu motiv ca probabil am fost influentat de macheta metalica se se vinde acum la chioscurile de presa in modelul foileton. Fara a exista nici un fel de comparatie deoarece nici scara nici materialele nu sunt aceleasi, manat probabil de o idee sadita in subconstient cum ca aceasta macheta arata bine, si ai ales stiind ca se asambleaza relativ usor, am cumparat un kit si am purces la asamblare.

Cand zic ca se asambleaza usor ma refer la faptul ca il fac direct din cutie, fara alte componente aditionale sau imbunatatiri, fara pretentii exagerate, insa cu aplicarea catorva tehnici care sa dea un rezultat mai bun zic eu. Rapiditatea asamblarii imi era necesara si din alt motiv, acela ca am multe proiecte in curs sau pe linia logica a gandirii, asa ca nu doream sa incep inca o macheta care sa stea multa vreme in stadiul de terminata partial, de altfel aceasta este si ideea care ma framanta cotidian, de a termina cat mai multe din kiturile incepute sau doar deschise in ultima vreme.

Fara prea multe fasoane deci, am asamblat macheta. Nu am facut multe poze, asamblarea este relativ facila, am preferat in acest caz in locul unui grund negru pe care il foloseam de obicei sa dau un grund de culoare verde olive, tot de la Vallejo, care sa imi serveasca si ca vopsea de baza sau de ton mediu. Pentru piesele de revolutie am folosit aceeasi metoda descrisa de mine intr-un tutorial anterior, vopsirea integrala cu primer negru, apoi aplicarea de culoare prin aerografiere cu un sablon rotund, pentru a simula bandourile din cauciuc. Varianta este preferabila vopsirii la pensula a acestora din motive de timp si precizie.

Dupa ce am obtinut asadar tonul de verde mediu, am purces la aplicarea nuantelor de umbrire, prin folosirea unei combinatii de negru si acel primer verde, apoi la aplicarea nuantelor highlight prin aplicarea unui amestec de verde si alb. Ulterior, am lacuit cu lac lucios macheta pentru a face un wash in doua nuante, maro si megru, realizat prin metoda clasica a vopselei in ulei si a diluantului fara miros pe care il folosesc, deoarece de-a gata nu mai am pe stoc. Am combinat si ceva lac si un pic de acrilic, pentru a incerca si o tenta de uleiuri si fumegaiuri specifice motorului. Am folosit tehnica buretelui pentru uzura pieselor des actionate mecanic, care duce la nuanta de metalic prin indepartarea vopselei de suprafata, deci practic un chipping. Senilele au fost vopsite cu un primer pentru senile, de la Vallejo, apoi cevaculoare, drybrush pentru evidentierea uzurii pana la patina metalica, si un wash. Murdarirea am facuto la nivelul senilelor cu o aerografiere initiala usoara cu nuante de pamant cu culori ciudate, asa zis murdar, dupa care pigmenti in varianta clasica adica pasteluri. Am optat numai pentru imitarea nuantelor uscate, fara stropii de noroi care se pot face cu ipsos prin metodele cunoscute. Nu am definitivat aplicarea de pigmenti, deoarece am mai completat ulterior si la postarea machetei pe suport, pentru a avea o continuitate a tonurilor.

Cam asta e ce s-a intamplat cu macheta propruzisa.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   stageexp 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Location:Timisoara
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 29 February 2016 - 12:09 AM

Pentru partea de expunere, am folosit un fel de tablou ieftin, fara sticla, cu un suport de carton printat, pentru rama. Pe acel suport am postat o bucata de rigips, de pe care am cojut pe una din fete cartonul, astfel incat sa pot grava un drum pavat. Am optat pentru o plasare oblica a scenei, din considerente de punere in valoare a machetei (solutie de altfel des folosita si in modelismul feroviar). Una din laturile scenei este flancata de doua bucati de cladire in ruine, realizata din rigips. Cartonul pastrat partial imi serveste perfect pentru simularea tehncuielei, in rest am gravat niscaiva caramizi pe suprafata. Pentru completare am folosit ceva repere de ferestre cu obloane si usa de la un kit cu astfel de maruntisuri. Macheta este plasata pe o gramada de moloz, care este realizat din rigips sfaramat, ipsos la suprafata, iarpentru zidaria aparent imprastiata am folosit de asemenea un kit Italeri cu astfel de componente din caramida. Totul a fost ornamentat cu pigmenti alias pasteluri dupa o prealabila aerografiere in nuante de caramiziu, maro, negru, gri. Pentru toata punerea in imagine probabil ca am utilizat cca 10 nuante de vopsea acrilica si vreo 6 de pasteluri.

Pentru echilibrare, am mai completat postamentul cu un cuib de mitraliera cu saci de nisip. Opus acestei zone, ceva butoaie de combustibil de 200 l si cateva barne si scanduri arse completeaza imaginea. Tot in aceasta zona am plasat si doua bariere metalice realizate din sine sudate.

Cam asta ar fi totul, fara prea mari pretentii insa per ansamblu mie mi-a acoperit necesitatea de a reavea aceasta macheta asamblata in vitrina.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi