Forum Machete,Modelism,Hobby: Aerograf LIDL - păreri - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aerograf LIDL - păreri

#1 Useril este offline   bburago26 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 08-April 09

Postat 09 August 2016 - 09:33 PM

Salutare ! Am văzut la LIDL acest aerograf si m-ar tenta sa-l cumpăr . Îmi puteți spune dacă merita banii , va rog frumos ?
"Pentru aplicarea perfectă a vopselei și aplicații cu aer comprimat până la 3 bari
Compresor de aer cu zgomot redus, nu necesită revizie
Pistol single action cu debit reglabil de vopsea
Accesorii incluse: 1 pistol (single action), 1 furtun (cca. 1 m), 1 pipetă, 2 recipiente din sticlă pentru amestecare
6 vopsele de bază
Accesorii aer comprimat incluse: 1 pistol de suflare, 1 furtun de aer comprimat (cca. 1,6 m), 3 adaptoare pentru ventil"
Costa 300 lei , pentru cei care se pricep , E bun de ceva ? ( sunt începător)
Multumesc frumos
Teodor

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: image.jpg
  • Imagine atasata: image.jpg
  • Imagine atasata: image.jpg


#2 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7398
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 09 August 2016 - 09:49 PM

Nu cunosc cum se lucrează cu el dar, din câte se vede, prețul este destul de bun.
Ce diametre au diuzele din ofertă ??

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 09 August 2016 - 09:53 PM


#3 Useril este offline   bburago26 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 08-April 09

Postat 09 August 2016 - 10:07 PM

Sincer.. Nu am reținut dimensiunile diuzelor , oricum cred ca se poate schimba pistolul .. Dacă ajung mâine la LIDL m-a uit .
Multumesc mult pentru părere !

#4 Useril este offline   tibi22 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08
  • Location:Sighisoara

Postat 09 August 2016 - 10:13 PM

Aerograful este simplu deci simpla actiune, adica in momentul in care apesi triggerul, aerograful iti sufla atit aer cit si vopseaua de odata. Este ca un spray. Este bun daca vopsesti machete auto sau aplici primer pe machete mai mari. Pentru detalii sau vopsiri mai delicate nu cred ca este unul potrivit. Dar avind compresorul si furtunul iti mai poti adauga un aerograf cu dubla actiune. Aici poti incepe cu un aerograf BD 130 sau BD 180. Sunt aerografe accesibile si de calitatea decenta.

#5 Useril este offline   moco 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 03-March 15
  • Location:Agnita / Sibiu

Postat 10 August 2016 - 06:48 PM

Ca incepator trebuie sa ai scule bune , sa nu faca si ele
figuri cind te concentrezi pe lucrare - din experienta iti spun .
Cu un compresor fara recipient , care nu tine presiunea constanta va fi greu la machete , eu
nu l-as lua .

#6 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 11 August 2016 - 07:45 AM

La ce tensiune e alimentat?
Duza trebuie sa fie de 0,5 mm. Dupa dimensiuni, nu are rezervor tampon si nu vad nici regulator de presiune, deci o serie de dezavantaje.
Eu nu l-as lua.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 August 2016 - 07:49 AM


#7 Useril este offline   stageexp 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Location:Timisoara
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 16 August 2016 - 12:08 PM

Salutare, nu as cumpara acest aerograf, din doua motive:

1. este un aerograf simpla actiune, cu care se poate lucra, este adevarat, dar care are limitari fata de unul dubla actiune
2. compresorul cred ca se apropie ca performante de un compresor auto, nu stiu ce nivel de zgomot are, dar neavand o butelie de aer ca rezervor tampon, are iarasi un dezavantaj major

Cele doua concluzii sunt trase prin prisma experientei proprii, in timp, la inceputul activitatii modelistice am folosit doua aerografe simpla actiune si un compresor home made realizat dintr-un compresor auto cu o butelie mica de aer tampon, dupa care am trecut la aerografe dubla actiune si un compresor home made realizat cu motor de frigider si butelie tampon mare. Diferentele intre cele doua sunt imense.

#8 Useril este offline   ocsi 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 22-August 16
  • Location:Oradea

Postat 22 August 2016 - 09:55 AM

Mda.... Am cumparat aerograful de la Lidl inainte sa ma documentez. Daca leg la el un vas de expansiune de 8 litri, ar fi ok? Vasul si majoritatea fitigurilor le am oricum, deci investitia suplimentara ar fi doar un regulator de presiune...

#9 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 22 August 2016 - 12:06 PM

Au nevoie de presostat, supapa unicsens si regulator. Nu stiu daca motorul va di capabil sa-ti faca 3 - 4 bar in recipientul de 8 l. Banuiesc ca motorul este nu numai de mic litraj, ci si de putere mica, deci va trebui sa functioneze un timp indelungat.

#10 Useril este offline   ocsi 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 22-August 16
  • Location:Oradea

Postat 22 August 2016 - 12:59 PM

Multumesc de raspunsul rapid. Presostat am de la un hidrofor scos din uz (decupleaza la 2.8 bar si cupleaza la 1.4 bar, cel putin dupa informatiile mele) iar ca si supapa unicsens presupun ca poate fi ok si supapa de aer al vasului de expansiune (are o valva similara ca la biciclete/masini). Motorul intradevar este de litraj mic (15 l/min, conform specificatiei tehnice) si are la iesire o presiune de maxim 3 bar, deci presostatul meu fiind reglat la 2.8, ar trebui sa fie ok. Zgomotul produs este acceptabil pe timp de zi.
Oare, daca anulez regulatorul de presiune de la iesirea compresorului, obtin o presiune de lucru mai mare, si implicit sa pot ridica pragul de decuplare la 3.5 - 4 bari? Pe eticheta vasului scrie ca presiune maxima admisa este de 8 bari.

#11 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 22 August 2016 - 07:46 PM

Rezervorul fiind relativ mare, ''umplut'' la 2,8 bar ar trebui sa te tina ceva. De regulatorul de presiune de la iesirea din rezervor ai musai nevoie, si oricum nu influienteaza presiunea data de compresor. De presostat ai nevoie, de obicei presiunea de cuplare si decuplare poate fi reglata. Daca compresorul nu duce peste 3 bar, cam greu sa obti cu el 3.5 - 4 bar.

#12 Useril este offline   draku 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 15-November 14
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2016 - 07:59 PM

trebuie vazut daca acel compresor porneste in sarcina cand primeste comanda de la presostat
de regula, compresoarele au o supapa de descarcare a presiunii de pe conducta dintre compresor si rezervor, astfel ca la pornire compresorul sa nu fie in sarcina


#13 Useril este offline   ocsi 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 22-August 16
  • Location:Oradea

Postat 22 August 2016 - 08:12 PM

Multumesc. Am sa revin cu impresii dupa ce termin cu el si fac prima proba.
O seara frumoasa va doresc.
Ocsi

#14 Useril este offline   Serpent 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 11-August 09
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Soft Skins

Postat 23 August 2016 - 11:47 AM

 ocsi, la 22 August 2016 - 12:59 PM, a spus:

... ca si supapa unicsens presupun ca poate fi ok si supapa de aer al vasului de expansiune (are o valva similara ca la biciclete/masini)...


Vezi ca aia nu e valva unisens, e valva de umplere/umflare a pernei de aer a vasului de expansiune. E chiar o valva ca la masina, are si ventil...
Daca zici ca ai un hidrofor scoate valva unisens de la el. S-ar putea sa fluiere (era pt. apa, nu aer), dar merge.
Asa arata:
Imagine atasata: valvex048_1.jpg

#15 Useril este offline   vis-a-vis 

  • Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 27-October 16

Postat 27 October 2016 - 08:09 PM

Am luat și eu drăcovenia asta din Lidl mai mult într-o doară. N-aveam habar de aerografe sau aerografie, dar am zis că tot ar fi bun măcar la retușuri sau umflat de roți.
L-am băgat totuși în pâine și am tras câteva linii. După ce-ți faci mâna, ies chiar lucruri decente. Nu trage linii foarte subțiri, dar cu puțină răbdare la reglaj, merg cât de cât. Compresorul în sine e simpluț și cam face zgomot deranjant. Se mai și încinge după un anumit timp. Șmecheria tare e că nu îi trebuie regulator sau presostat. Are un soi de supapă reglabilă care elimină surplusul de presiune. Practic compresorul bagă în gol peste o anumită presiune, care nu trece de 4 bari.
Având o butelie de GPL la îndemână, am folosit-o ca rezervor tampon. Bașca am și supapă unisens pe ea și robinet pe ieșire. Butelia având 40 de litri, s-a umplut în timp îndelungat, dar nu într-o veșnicie. Apoi am încercat să desenez în liniște un craniu cu plinul făcut :D
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi