Land Rover Defender 90 Military Hongwell Code3
Postat 12 October 2006 - 10:13 PM

Progresul a fost destul de lent, din lipsa de timp si de alte proiecte

Acoperisul (am eliminat trapa, ce sa caute John cu capul pe afara

Caroseria (a stat cateva zile in diluant, si tot nu am scapat de curatat vopseaua mecanic, a trebuit sa recurg la surbelnita :-x observati cat de fin e lucrat metalul si cate detalii sunt sub vopsea si nu se vedeau inainte, sper ca la mine sa fie mai multe vizibile):

La spate am lipit pe interior cu superglue o bucata de plastic subtire transparent, apoi am acoperit cu Humbrol Model Filler gaura, mai trebuie doar finisat. Se vede in poza ca am taiat si oglinzile, o sa fac unele mai realiste din foita subtire de plastic si sarma.
Postat 13 October 2006 - 07:03 AM
AdyAero, la Oct 6 2006, 10:14 AM, a spus:

Am gasit o cale de a impaca si capra si varza, si anume modificarea anumitor modele si transformarea lor in altele, colectionarii numesc aceste modele Code3. Asa imi mai mentin si eu mana pana cand gasesc timp si pentru machetele 'adevarate'

Primul a fost un GMC Sierra:

vopsit cu pensula cu acrilice oliv, black, sand si military green, toate de la Testors. A iesit binisor si mi-a crescut pofta de altceva. In colectia mea a intrat si un Land Rover Defender 90 Hard Top:

-

(pe spate scrie Land Rover Defender 110, in fapt versiunea lunga cu 5 usi se numeste 110, asta e o greseala a producatorului)

-

-

-

Imi cer scuze pentru poze, de fapt sunt scanuri, nu am camera digitala :-?
Interesanta chestie! Land Rover-ul asta parce ma face sa ma gandesc la cel de la Matchbox la 1/62 numai cu ceva mai multe detalii.
Ceva poze cu GMC Sierra mai sunt???
Postat 13 October 2006 - 08:40 AM
http://www.hongwell....sierra-main.asp
Inca se gasesc si la noi in Cora puzderie, la Diverta tot asa dar au pret aproape dublu

Hongwell produce si alte vehicule americane gen pick-up: Ford T-150 si T-350, Chevrolet Silverado, toate astea se gasesc tot in Cora (Suburban nu fac

Postat 16 December 2006 - 10:46 PM
Ce-ti mai face Rover-ul? Ai mai avansat?
De mare ajutor topicul asta pentru ca si pe mine ma batea gandul sa modific niste "masinute"

Apropos masinute... Azi am luat din Cora Pantelimon un MAN cisterna Shell si un Scania pompieri - scrie pe ele ca sunt 1/72 (Cararama are cate ceva, insa acelea sunt 1/87). Astea sunt tot chinezesti. Pe ele scrie cu galben "Petit Vehicules Utilitaires", stau pe un postament in niste cutii albastre si arata destul de... a ceea ce vor sa reprezinte

A, si sa nu uit: de costat, costa... 5,77lei (pe eticheta de la raft scria 7lei si ceva, dar la casa au trecut cu 5,77).
Nu de alta, insa nu am vazut kit-uri de truck-uri occidentale la 1/72 asa ca m-am gandit ca astea ar fi o buna baza de plecare pentru a face ceva mai finutz.
Poza asta (nu am camera foto) am gasit-o pe e-bay.
Aceasta postare a fost editata de niki: 16 December 2006 - 10:50 PM
Postat 18 December 2006 - 01:32 PM

Referitor la ce ai gasit tu: am luat si eu asa ceva din Cora Militari dar la 10 RONi bucata. Sunt 1:72 facute de Automaxx, aveau si seturi de 6 bucati. Detalii referitor la ce am cumparat eu poti sa gasesti aici. Gama de camioane Automaxx o poti gasi pe site-ul lor.
Hongwell produce camioane la scara 1:80 si 1:87 atat "civile" (Mercedes Actros, Mercedes 892 si Scania 144L) cat si de vehicule de urgenta. Diferenta dintre 1:80 si 1:72 ar fii de cativa milimetri pe inaltime si pana la 1 cm pe lungime degi din avion nu se prea observa. Camioane Hongwell (muuult mai bine facute decat cele Automaxx) s-au gasit in Carrefour si Cora si e posibil sa se gaseasca inca in reteaua Diverta (si alte locuri nestiute de mine).
Succes la colectionat!
Postat 16 January 2007 - 12:22 PM

Am reusit sa ii definitivez snorkel-ul (agrafa de birou invelita in leucoplast de hartie 3M, iar in varf se gaseste admisia scratch-builded dintr-un rest de culee), sa acopar si sa finisez gaurile de la spate (unde era initiala roata de rezerva), sa adaug un panou de lateral unde se prinde roata de rezerva, sa construiesc 2 oglinzi laterale, sa acopar din gaurile din baza si o parte din bord (ii mut volanul de pe stanga pe dreapta).
Postat 30 March 2007 - 11:39 AM
Land Roverul a primit ce merita, 5 jenti de tabla in locul celor cu spite mai potrivite pentru oras si aspect decat pentru armata:

Jentile au fost primite de la un Jeep Willys care arata mai bine cu ele asa si va fii transformat intr-un 'fun vehicle':

Intermediarul lor a fost un Land Rover varianta de baza:

Din pacate cand am astupat cele 2 gauri din usa din spate nu am tinut seama ca acolo trebuie sa stea o piesa din interior asa ca am dat chitul jos.
Al doilea pas inapoi ar fii troliul (nu apare in poza) care mi-a parut prea mare si am zis sa fac unul mai mic.
Alte vesti sper... in curand

Postat 21 July 2007 - 05:44 PM
In rest,spor la treaba.Pana acum a iesit excelent.
Postat 06 September 2007 - 09:54 PM
noroc cu modificarile si da-mi de stire dc gasesti o sursa noua de masinute ca ce e pe la noi prin supermarcheturi cam am.
Postat 18 October 2007 - 04:04 PM

Land Rover-ul nu a mai avansat deloc de la ultimul meu post. De-abia saptamana trecuta am mai pus mana pe o pila, pe o pensula, pe un smirghel... dar nu la Land Rover ci la un alt proiect, un Hummer H2 (tot de la Hongwell), sper sa va pot prezenta detalii mai pe seara si cu acell proiect. Oricum, land Rover-ul este urmatorul pe lista.
ted78, cam asta e situatia la noi. Aceleasi modele sunt aduse de catre importator, din pacate calitatea modelelor Hongwell a scazut in ultima vreme, vrand sa scada costurile de productie ale unor modele au inceput sa inlocuiasca farurile si stopurile din plastic transparent cu faruri care fac parte comuna cu caroseria dar sunt vopsite

Modele gasesti in Cora, carrefour, reteaua Diverta, supermarket-urile G'Market, in reteaua de librarii, ocazional pe la cateva magazine (cum ar fii unul din centrul Titan). Toate locatiile astea sunt din Bucuresti. Mai poti incerca si la benzinarii, poate mai gasesti cate un 72 si pe acolo. Succes la cautat!
Postat 19 October 2007 - 12:08 PM
Postat 31 October 2007 - 01:24 PM

Troliul este aproape gata si montat pe masina. Confectionat din sarma invelita in lita, bucatele de plastic si chiar si un rest mic de culee.
Pe ansamblul astfel obtinut am lipit cele 2 jumatati de bara de protectie.

Ce ar mai fii de facut. Vreau sa construiesc un spatiu de depozitare pe acoperis, populat cu o canistra de benzina si o lopata (luata de la acelasi Jeep Willys donator

Gaurile pentru montarea oglinzilor sunt date, gaura de la spate a fost mascata si ea, poate saptamana asta sa fie gata montate toate si pregatite pentru vopsire

Postat 01 December 2007 - 09:08 PM

Fata de fratiorul civil, are troliu, cauciucul mutat pe lateral, jenti de tabla, snorkel si un fel de portbagaj (asta am incercat sa reproduc), volanul mutat de pe stanga pe dreapta, oglinzi mai realistice fata de cele originale.
Vopsirea am facut-o cu vopsea acrilica Testors Oliv si pe alocuri cu negru. Oliv-ul s-a asezat foarte bine (sau cel putin asa parea la lumina naturala, blitz-ul a evidentiat acum niste zone mai cu 'pete'

Numerele de inmatriculare fata si spate (KC 56 AA) sunt (cred) fictive, dar asemanatoare cu unele vazute prin poze la Land Rover-uri britanice si sunt tiparite (cu un Lexmark Z45) pe hartie autocolanta si apoi acoperite cu scotch transparent.
Postat 02 December 2007 - 04:48 PM
Credeam ca ai abandonat proiectul pe care-l consider un indrumator bun pentru mine avand in vedere ca am si eu asa ceva si ma gandeam sa transform.
O singura problema
"AdyAero" a spus:
De ce nu ai modificat si pozitia stergatoarelor de parbriz?
Numarul de inmatriculare trebuia pus si el pe partea dreapta a sensului de mers, in fata, si diametral opus in spate.
Englezii merg normal pe drum, adica pe stanga, noi ceilalti mergem pe dos.