Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, iunie 2021 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, iunie 2021

#21 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 07 June 2021 - 04:02 PM

Nu trebuie uitat ca si Cernobal a fost un accident. Cum au gestionat autoritatile sovietice situatia? in modul cel mai penibil, incercand sa acunda, sa minimalizeze, sa minta in ceea ce priveste amploarea accidentului. Explozia unei centrale nucleare este imposibil de ascuns, aceasta a fost marea lor problema.

In cazul coronavirusului apar iarasi autoritati totalitare comuniste, chineze de asta data care se comporta dupa acelasi algoritm. Abordarea chineza are catava repere:

- lipsa de transparenta si secretomania in ceea ce priveste aparitia virusului
-in loc sa permita desfasurarea de investigatii stiintifice la Wuhan, autoritatile chineze au avut o pozitie obstructionista si de blocare, reactionand agresiv impotriva oricui care ar fi avut asemenea idei. La initiativa Australiei de a se desfasura o investigatie internationala, China a raspuns cu sanctiuni economice.

Cat despre organizatia mondiala a sanatatii, cu greu se poate imagina un comportament mai jenant. S-au chinuit nu-stiu-cat timp sa dea virusului un nume care sa nu ofenseze China. De parca gripa spaniola, ar ofensa pe iberici. Au refuzat sa ia in considerare rapoartele din Taiwan pentru ca RPC considera Taiwan o provinice a Chinei comuniste etc. Bine le-a facut Trump ca le-a taiat finantarea!

#22 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 07 June 2021 - 05:33 PM

Mai oameni buni, suntem copii? Va imaginati ca o mare putere va permite ca altcinva sa cerceteze pe teritoriul ei? Daca epidemia exploda in Texas, credeti voi ca erau invitati rusi si chinezi sa vada ce si cum?
Secretomania a tinut si la chinezi pana intr-un punct. Mai mult ca sigur ca nici ei nu erau complet lamuriti de ce sunt loviti si care ar fi consecintele. Faptul ca chinezii se comporta asa, nu vad pe cine surprinde. Si daca exploda un depozit de munitie si daca exploda o epidemie da guturai, tot asa faceau.

Pana la urma OMS ar fi trebuit sa fie initiatorul procedurii de lamurire a situatiei. Ei sunt autoritatea care are dreptul la asa ceva. Ca astia s-au comportt ezitant, asta e alta treaba! Restul initiativelelor sunt jocuri politice si nimic mai mult.

Ca virusul a scapat dintr-un laborator chinez ori american, indian ori brazilian, are prea mica importanta. Ar fi foarte grav daca a scapat dintr-un laborator si nimic mai mult. Dar nici macar asupra aparitiei virusului(natural sau in laborator) comunitatea stiintifica nu s-a pronuntat categoric. Si atunci cum sa afirmi cu siguranta ca aia sunt vinovati. Vreau sa vad ca intreaga comunitate stiintifica admite o concluzie unica, indiferent cum ar suna. Altfel sunt fie interese politico-economicve, fie discutii in ograda lui Iocan.

E toata lumea suparata pe chinezi. Dar nimeni nu mai aminteste de autoritati de prin Italia, Spania, care atunci cand au fost sfatuite de chinezi sa ia masuri mai drastice inca de la primele cazuri, nu numai ca i-au ignorat, dar ii acuzau ca vor sa le blocheze economia, sa le rapeasca libertatea.

#23 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 07 June 2021 - 06:21 PM

Citeaza

Daca sunt asa clare lucrurile, de ce nu sunt probate lucrurile? Macar vreun ametit care sa marturiseasca ca el a lucrat cu virusul in alte scopuri decat cele medicale.
Putem presupune orice. Nu se jurau unii ca detin dovezi ca irakienii au arme murdare? Ba da. Atunci de ce nu am fi mai revervati cu ce auzim pe la TV?


Flo , nu doresc sa fac apologia democratiei americane , dar afacerea irakiana am aflat-o din presa lor , datorita transparentei si dreptului la opinie , etc. , altfel daca erau un regim ca si cel chinez , probabil si acum am fi stiut ca irakienii aveau armament murdar .
Faptul ca nu stim nimic de virusache de la chinezi este pentru ca le ei nu este nici transparenta , nici democratie .

Insa , daca ma iau dupa detaliile privind caracteristica acestui virus ( relatat in presa occidentala , ca altfel de unde ... ) , cercetat in laboratoarele altor tari , din mostre prelevate de la pacientii acestora , din cate am inteles se desprinde o opinie care sugereaza ca acest virus de fapt nu ar fi trebuit sa existe in natura , fiindca felul in care arata , se coporta si se tranmite este atipic legilor evolutiei naturale .

Au existat cativa " ametiti" , dar au disparut misterios ... :-)

Citeaza

Mai oameni buni, suntem copii? Va imaginati ca o mare putere va permite ca altcinva sa cerceteze pe teritoriul ei? Daca epidemia exploda in Texas, credeti voi ca erau invitati rusi si chinezi sa vada ce si cum?


Nu doar ca s'ar fi aflat repede ce si cum ( de la ei , inainte de altii) , dar la jumatate de an , un an ar fi aparut si filmul :-D ... iar apoi s-ar fi apucat sa invete , sa previna , sa imbunatateasca , sa nu se mai intample asa ceva .



Ps. Sa nu se inteleaga gresit . Tara mea de suflet este Italia ! ^_^

Aceasta postare a fost editata de dany: 07 June 2021 - 07:21 PM


#24 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 07 June 2021 - 07:43 PM

Dar de ce trebuie sa stiti de la chinezi? De ce musai ei trebuie sa va lamureasca? Vad ca, din capul locului, ei trebuie sa dea socoteala. Inseamna ca sunt deja vinovati.
Pai occidentali spuneau anul trecut ca virusul nu este sintetic. Acum, niste americani au niste suspiciuni ...

Sa fie clar, nu-mi sunt simpatici chinezii. Ii cred capabili de mizerii, la fel cum ii cred capabili si pe rusi sau americani. Dar atunci cand acuzi, probeaza temeinic frate. Ca altfel, o posibila chestie serioasa cade in derizoriu.

Ametitii de care spui erau medici care tratau sau cercetatori care incercau sa gaseasca tratamente. Poate gresesc, dar nu-mi amintesc sa fi aparut in fata presei vreunul care sa zica ca se jucau cu virusul in laborator.

Stai linistit, nu s-ar fi aflat mai repede. Si nu de la oficiali in mod direct. Dar daca americanii nu ar fi permis, atunci chinezii de ce ar fi trebuit sa o faca? Pentru ca la ei nu-i democratie? Sa fim seriosi.

Ce mi se pare mie curios la noi, romanii : Majoritatea injura pe chinezi, dar multi dintre acesti romani ba considera ca virusul nu exista, ba ca autoritatile exagereaza si ii abuzeaza, ba ca vaccinul este daunator, etc.

Subiectul asta este tema perfecta pentru "aflatul in treaba, ca metoda de lucru la romani".

#25 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 07 June 2021 - 08:36 PM

Flo, se pare că omiți ceva ce deja am mai spus: Covid 2 este a doua pandemie de coronavirus, dupa Sars Cov 1, pornita tot din Wuhan, tot de la chinezi, doar ca asta spre deosebire de prima s-a răspandit world wide. Cand pui pe butuci economia mondială, cand din cauza asta mor milioane de oameni(doar în SUA au pierit aproape 600.000) aici nu mai vorbim de ofense, ci de cu totul altceva.
Că chinezii nu vor permite investigații e clar, dar nici noi nu suntem obligați sa credem că toată năpasta a pornit de la un amărat de liliac sau un pangolin facut la tavă.
Sigur, virusul este natural, dar modul de transmitere a tulpinei de la animal la om, este rezultatul unor "cercetări" în niciun caz o chestie pur naturală și întamplătoare.
Să zicem așa: popor numeros, obiceiuri mai mult sau mai puțin salubre(aici incluzand și pe cele alimentare) etc. Da, ma refer ...nu, nu la China, ci la India care numără și ea mai bine de un miliard de cioloveci, care mai de care mai...
Plus chestia aia cu Gangele care e sfant și în care se îmbăiaza, își aruncă morții, canalizările,etc. Și totuși Covidul nu a apărut în India.
Virușii nu sunt din plastic, sunt organisme vii care se adaptează, se luptă să supraviețuiască și să-și sporească specia, ca orice alta vietate, aici incluzand și omul.
Daca cineva dorește să-l modifice și să-l folosească in te miri ce scopuri, se poate face. Să nu uităm botulismul, variola,antraxul etc.
La nevoie...bingo.
Diferența dintre astea și Coronavirusi este ca dacă se utilizează, ultima categorie va părea ceva natural, o gripă care poate ucide, dar mai important decat a omora oameni, blocheaza sisteme. Sanitar, militar, economic ș.a.m.d. Eu zic ca asta e miza, de fapt.
Am auzit si teorii ca virusul ne scapa de bătrani(seniori, sa le zic așa). Nu mai apuca pensia sau cei care o au deja, îi pun capăt. Asta ar însemna economii ? Atunci mă întreb, doar industria turismului cu ramurile ei conexe, transporturi aeriene si nu numai, HORECA etc, în toata lumea, ce pierderi a presupus cu această ocazie ?!
Că Bush juniorul avea nevoie de un război al lui, în Irak, ca să pară mai macho, pretextand chestia cu armele chimice care nu au mai fost găsite, e una, iar o pandemie mondiala provocată, fie și doar accidental, e cu muuult mai grav. Din Welington pana la Riga și de la Moscova la Buenos Aires, pandemia a pus lumea în genunchi. Și încă nu e gata.
Made in China...știi gluma: în sfarșit au făcut și chinezii ceva ce te ține toată viața.

P.S. ultima ta replică o consider o jignire. Îmi pare rău, asta e.
Nu caut material "sa ma aflu în treaba" dar cred că o opinie pot avea și dreptul de a afla cum stă treaba,de fapt. Și nu doar eu, că sunt roman, îmi pun această problemă, ci mulți alții din lumea largă, care nu caută material de lucru, ei nefiind romani

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 07 June 2021 - 08:46 PM


#26 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 07 June 2021 - 08:59 PM

Citeaza

Ametitii de care spui erau medici care tratau sau cercetatori care incercau sa gaseasca tratamente. Poate gresesc, dar nu-mi amintesc sa fi aparut in fata presei vreunul care sa zica ca se jucau cu virusul in laborator.


Unul dintre ei era chiar primul medic chinez , care a murit la inceputul pandemiei din Wuhan si care avertiza ca este un virus necunoscut cu posibile efecte devastatoare daca nu se iau masuri.
Un altul era un medic care lucrase intr-un laborator alaturi de o cunoscuta cercetatoare chineza , care se remarcase si in strainaate , primind ceva premii insemnate ( pot sa caut numele ) . Spunea ca lucrau si in domeniul militar , ca virusul fusese sintetizat dupa cel al unui liliac si ca infectia ar fi pornit fie dintr-o pestera unde faceau ei cercetari pe lilieci , fie din laborator , fiindca unul dintre cei care lucrau acolo s-ar fi infectat accidental .
Altii sint ziaristi , despre acestia nu cred ca prezinta atat de mare importanta , desi aveau relatii cu cei din domeniul medical de la fatza locului , de unde a pornit infectia . Imi aduc aminte de o chinezoaica care a disparut fara urma ...si parca un jurnalist care nu era chinez. La fel disparut .

De acestia imi aduc aminte eu , acum .
Apoi din strainatate .

Citeaza

Dar atunci cand acuzi, probeaza temeinic frate.

Flo , e vorba de China ...
Alte probe , doar daca citesti rapoartele din strinatate , le sintetizezi , pui cap la cap si vezi asemanarile ...

Citeaza

Stai linistit, nu s-ar fi aflat mai repede. Si nu de la oficiali in mod direct.

Nu de la oficiali in mod direct ,posibil , ... dar destul de repede ... parca au mai avut si ei un incident la o centrala nucleara .

Citeaza

Majoritatea injura pe chinezi, dar multi dintre acesti romani ba considera ca virusul nu exista, ba ca autoritatile exagereaza si ii abuzeaza, ba ca vaccinul este daunator, etc.


Eu nu-i injur pe chinezi , am spus-o si mai sus cred ca sint unul dintre popoarele care au avut cel mai mult de suferit in istorie , si nu ma refer doar la perioada lor comunista . Si in primul rand din cauza capiilor lor . Consider ca liderii lor insa sint capabili de orice si nu au scrupule , la fel ca inaintasii lor maoisti sau de dinainte.

Citeaza

Subiectul asta este tema perfecta pentru "aflatul in treaba, ca metoda de lucru la romani".


Eh , bine si tu Flo :-D , de parca nu ai fi de pe aici .
Nu stam incruntati tot timpul ca rusii , nu zimbim frumos ca americanii , dar ne place sa flecarim . Sintem latini . Asta e modul nostru de a relationa , indiferent daca impartasim acelasi opinie sau nu . Ar fi de speriat altfel .
Cand eram in armata , am vizitat impreuna cu un coleg o unitate mare , dezafectata . Arata ca dupa razboi , foate fain . El isi facuse o parte din stagiu acolo ( acum era m.a.c.) .
Cand am ajuns intr-una dintre camere , mi-a zis ca au avut un coleg atat de cuminte ... nu zicea nimic , nu se baga , nu se certa ... la sfarsitul ciclului , cand mai avea cateva zile pana la liberare , a iesit din post , sa asezat pe un scaun si si-a tras un glonte in cap .
Uneori flecareala asta ... e utila ...

Aceasta postare a fost editata de dany: 07 June 2021 - 09:18 PM


#27 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 07 June 2021 - 09:04 PM

@Florin

Pandemia a inceput in China, nu in Italia, Austria etc. de aceea se discuta despre chinezi si nu despre cubanezi. In plus, partidul comunist chinez are lung dosar de asasinate in masa si de minciuni in timpul lui Mao si ulterior. Ai uitat de:
Piața Tiananmen
reprimarea miscarii Falungong
persecutia tibetanilor
munca fortata
persecutia uygur-ilor
persecutarea tuturor religiilor si a tot ce este in afara partidului.
Niciuna dintre chestiunile enumerate mai sus nu a fost recunoscuta de PCC, nici macar nu a fost condamnate marele salt inainte sau revolutia culturala.
Chinezul de rand nu are acces la youtube (in China se foloseste baidu) nici la facebook (se foloseste WeChat). Daca cineva foloseste VPN, este urmarit penal.
Aceste este trecutul greu pe care-l duce in spate PCC si din aceasta cauza nu-i crede nimeni.
Iar chestiunea cu aflatul in treba este haioasa pentru un eveniment global care a dat peste cap pe toata lumea si care se discuta la nivel planetar.


@Dany

Multi politicieni americani au relatii de afaceri in China, cea mai proeminenta figura mi se pare a fi Michael Bloomberg, care a participat la alegerile interne din Partidul Democrat pentru a candida la presedentia SUA. Intrebat de moderatorul dezbaterii care este pozitia sa despre incalcarile drepturilor omului in China, Bloomberg a devenit ezitant si dupa ceva balbaieli spus ca partidul comunist chinez a scos nu-stiu-cati chinezi din saracie. Cred ca aceasta atitudine a unor oameni puternici din SUA a fost o frana in aflarea adevarului. Sper ca lucrurile sa se lamureasca si vinovatii sa ajunga in justitie.
Filmul se numeste China syndrome
Excelent documentarul, mi-a placut faza cu teritoriile in disputa China-Rusia. Daca China invinge SUA, urmatorii vor fi rusii.

Aceasta postare a fost editata de 177: 07 June 2021 - 09:08 PM


#28 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 07 June 2021 - 10:11 PM

Vezi postareaLonginus, la 07 June 2021 - 08:36 PM, a spus:

Flo, se pare că omiți ceva ce deja am mai spus: Covid 2 este a doua pandemie de coronavirus, dupa Sars Cov 1, pornita tot din Wuhan, tot de la chinezi, doar ca asta spre deosebire de prima s-a răspandit world wide. Cand pui pe butuci economia mondială, cand din cauza asta mor milioane de oameni(doar în SUA au pierit aproape 600.000) aici nu mai vorbim de ofense, ci de cu totul altceva.
Că chinezii nu vor permite investigații e clar, dar nici noi nu suntem obligați sa credem că toată năpasta a pornit de la un amărat de liliac sau un pangolin facut la tavă.
Sigur, virusul este natural, dar modul de transmitere a tulpinei de la animal la om, este rezultatul unor "cercetări" în niciun caz o chestie pur naturală și întamplătoare.
Să zicem așa: popor numeros, obiceiuri mai mult sau mai puțin salubre(aici incluzand și pe cele alimentare) etc. Da, ma refer ...nu, nu la China, ci la India care numără și ea mai bine de un miliard de cioloveci, care mai de care mai...
Plus chestia aia cu Gangele care e sfant și în care se îmbăiaza, își aruncă morții, canalizările,etc. Și totuși Covidul nu a apărut în India.
Virușii nu sunt din plastic, sunt organisme vii care se adaptează, se luptă să supraviețuiască și să-și sporească specia, ca orice alta vietate, aici incluzand și omul.
Daca cineva dorește să-l modifice și să-l folosească in te miri ce scopuri, se poate face. Să nu uităm botulismul, variola,antraxul etc.
La nevoie...bingo.
Diferența dintre astea și Coronavirusi este ca dacă se utilizează, ultima categorie va părea ceva natural, o gripă care poate ucide, dar mai important decat a omora oameni, blocheaza sisteme. Sanitar, militar, economic ș.a.m.d. Eu zic ca asta e miza, de fapt.
Am auzit si teorii ca virusul ne scapa de bătrani(seniori, sa le zic așa). Nu mai apuca pensia sau cei care o au deja, îi pun capăt. Asta ar însemna economii ? Atunci mă întreb, doar industria turismului cu ramurile ei conexe, transporturi aeriene si nu numai, HORECA etc, în toata lumea, ce pierderi a presupus cu această ocazie ?!
Că Bush juniorul avea nevoie de un război al lui, în Irak, ca să pară mai macho, pretextand chestia cu armele chimice care nu au mai fost găsite, e una, iar o pandemie mondiala provocată, fie și doar accidental, e cu muuult mai grav. Din Welington pana la Riga și de la Moscova la Buenos Aires, pandemia a pus lumea în genunchi. Și încă nu e gata.
Made in China...știi gluma: în sfarșit au făcut și chinezii ceva ce te ține toată viața.

P.S. ultima ta replică o consider o jignire. Îmi pare rău, asta e.
Nu caut material "sa ma aflu în treaba" dar cred că o opinie pot avea și dreptul de a afla cum stă treaba,de fapt. Și nu doar eu, că sunt roman, îmi pun această problemă, ci mulți alții din lumea largă, care nu caută material de lucru, ei nefiind romani

Draga Longinus, ai dreptate, nu-i obligatoriu sa credem ce zic chinezii. Cum am spus, ii cred capabili pe chinezi de o mizerie de asa calibru. Dar fara o proba serioasa, sunt negustori cinstiti. Am citit numai presupuneri si argumente care sa le sustina. Dar atat. Si sti mai bine ca mine ca intr-o judecata serioasa nu pot tine loc de probe. Daca eu cred ca e un virus aranjat de om, are vreo relevanta? Ajuta la aflarea adevarului? NU.
Si ca atare, in cele din urma, ajungem sa discutam pentru a ne afla in treaba. Nu doresc sa insult pe nimeni si evident ca toti avem dreptul la opinie, la convingeri. Dar asta riscam, sa vorbim fara sa aflam cum au stat lucrurile.
Daca lumea stiintifica nu a ajuns la o concluzie ferma, au discutiile noastre vreo greutate? Singurul lor merit este, vorba lui Dany, ca ne mai destidem, ne mai usuram.
O fi mai grava pandemia, dar asta nu desfiinteaza minciuna americanilor. Si un astfel de precedent ma indreptateste sa nu le dau crezare neconditionat.

Oameni buni, este de inteles frustrarea. Eu totusi zic ca-i mai corect sa existe indarjire mai intai pentru dovedire si mai apoi pentru osandire.

#29 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 07 June 2021 - 10:14 PM

Citeaza

Pandemia a inceput in China, nu in Italia, Austria etc. de aceea se discuta despre chinezi si nu despre cubanezi. In plus, partidul comunist chinez are lung dosar de asasinate in masa si de minciuni in timpul lui Mao si ulterior. Ai uitat de:
Piața Tiananmen
reprimarea miscarii Falungong
persecutia tibetanilor
munca fortata
persecutia uygur-ilor
persecutarea tuturor religiilor si a tot ce este in afara partidului.
Niciuna dintre chestiunile enumerate mai sus nu a fost recunoscuta de PCC, nici macar nu a fost condamnate marele salt inainte sau revolutia culturala.
Chinezul de rand nu are acces la youtube (in China se foloseste baidu) nici la facebook (se foloseste WeChat). Daca cineva foloseste VPN, este urmarit penal.
Aceste este trecutul greu pe care-l duce in spate PCC si din aceasta cauza nu-i crede nimeni.


Asa, si? Ce ai enumerat, reprezinta o proba? Nu. Si nu ne obliga nimeni si nimic sa-i credem.

Citeaza

Alte probe , doar daca citesti rapoartele din strinatate , le sintetizezi , pui cap la cap si vezi asemanarile ...

Cum alte? Au fost deja precizate vreunele?
Suspiciuni ma vazut, intradevar.

Aceasta postare a fost editata de flo: 07 June 2021 - 10:18 PM


#30 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 08 June 2021 - 07:19 AM

Flo, să nu fim copii. Alte probe, irefutabile,nu ai cum să obții.
Din interior exclus, toți cei care au sau au avut legătură cu povestea de la laborator știu exact ce-i așteaptă, pe ei și familiile lor, dacă își bat gura,iar așa zise "inspectii internaționale" nu vor fi admise decat în condițiile și la momentul pe care conducerea de stat și de partid le va dori.
Chiar dacă, să zicem, un doctor, cercetător, laborant sau naiba mai știe, ar depune mărturie, statul chinez ar dezminți imediat și ar pretinde că martorul a fost plătit ca să mintă.
Astepți dovezi de la cine ?!?
În mediile serviciilor de informații militare ale unor state puternice,sunt absolut convins ca aici intră și Rusia, se știe cam care era obiectul de activitate al acelor laboratoare: studiul coronavirușilor. Să-i studieze ca să ce ?!
Nimeni nu acuză pe față tocmai pt că nu au cum proba sută la sută, iar pe de altă parte,unele rezultate s-ar putea să le servească în propriul interes.
Australienii au cam spus-o pe șleau, iar China a avertizat că nu va mai importa nimic din Australia.
Nu se va proba nimic clar, sunt sigur de asta, și mai sunt sigur că cercetările alea nu se vor opri.
De ce ?
Avem exemple din trecut. Cand s-a văzut ce amenințare reprezinta forța nucleară și cu ce consecințe, în loc să se renunțe la armele atomice, tot mai mulți au încercat(și au reușit) să le obțină. Cam tot așa e și cu armele biologice.
Eu țin minte vremea cand Ceaușescu spunea că arma biologica este arma săracului, care nu-și permite bombe atomice.
S-au făcut cumva cercetări în Romania Socialistă pentru dezvoltarea unor asemenea vectori biologici ?!?
Cine o să ne spună, cu dovezile pe masă ?!

#31 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 08 June 2021 - 07:35 AM

Merită citită și asta:
https://www.dw.com/r...9Bie/a-57725434

Chiar merită.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 June 2021 - 07:37 AM


#32 Useril este offline   kromag 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 06-May 09
  • Location:Rm. Sarat.

Postat 08 June 2021 - 01:30 PM

China este o mare putere. Si economica si militara. Nu va permite niciodata sa-i fie terfelita imaginea (incluzand orice agresiuni sau aluzii ale mass-media globala). Poate peste vreo 20 de ani vom afla cine erau liliecii care au raspandit virusul.
Acum nu exista decat dovezi circumstantiale.

Dar, SARS-CoV 1 a aparut in China in 2003. Secventele genetice au fost studiate in mari centre de cercetare din SUA, Canada, Anglia. In urma secventierii virusului , au descoperit marele potential militar ca arma biologica. Ca urmare, in SUA, guvernul a cofinantat 12 companii farmaceutice pentru crearea unui vaccin impotriva SARS CoV 1. Din cele 12 companii, rezultate au avut doar 4 (incluzand Pfizer BionTech si Moderna), restul retragandu-se din cercetare datorita costurilor mari.
In 2012 a mai aparut o varianta de CoV, MERS CoV, in zona Orientului Mijlociu, dar care nu a avut gradul de contagiune al SARS.
Din 1990 se studiaza tehnologia ARNmesager pentru vaccinuri, in principal pentru boli renale, hepatice, cancer si gripa. In 2013, DARPA a finantat crearea unui vaccin ARNm pentru SARS CoV, ca antidot la o eventuala varianta militara a SARS CoV. Pana in 2020, niciun vaccin ARNm nu era autorizat pentru uz uman!
Din 2018, cand s-a inaugurat Centrul de cercetare de la Wuhan, tot ce tinea de studierea tulpinii SARS CoV, s-a mutat acolo (cel putin oficial).
SARS CoV 2 a aparut in China, regiunea Hubei, in 2019. De unde? Da, s-a spus ca nu e o mutatie naturala, ci una creata. Unde? Exista cazurile enumerate mai sus (cu cercetatori infectati/morti, ziaristi disparuti, si cate altele or mai fi).
Este lesne de inteles de ce toata lumea arata cu degetul inspre Wuhan. Exista filmari realizate de televiziuni occidentale (italiene, americane) in laboratoarele de la Wuhan, pana in vara lui 2019, cu cercetatori chinezi care explica cum se joaca ei cu virusii din familia Coronavirus (apropo, sunt 7 care se transmit la om).
Dar, totul este circumstantial.

Asa ca, pana la aparitia unor dovezi irefutabile, China e doar suspecta, nu vinovata. Nu conteaza ce stii, conteaza ce poti dovedi in instanta, ca sa citez dintr-o pelicula de cinema!

P.S.: Ungaria urmeaza sa contracteze un imprumut in valoare de vreo 1,5 miliarde de dolari de la chinezi, pentru finantarea construirii unui Campus al Universitatii Fudan-Shanghai in Budapesta (stirea e proaspata). Investitiile masive de capital ale Chinei in restul lumii sunt capete de pod (economic/cultural) si parghii politice, de care se vor folosi cu orice ocazie. China isi construieste pas cu pas o retea globala de "cai troieni".
Vor ramane doar cateva state care vor mai avea "sange in instalatie" sa arate cu degetul spre China.

#33 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 08 June 2021 - 02:12 PM

Sunt deja reactii in Ungaria vis-a-vis de constructia campusului: ungurii platesc imprumutul si dobanzile, chineziii vin cu forta de munca, utilatejele si materialele de constructie din China.

Anger grows in Hungary over China's university plans in Budapest

Mai stiu pe unu' care semnase cu turcii ca va face o moschee la Bucuresti, dar in final n-a iesit.

China mai are de tras. Mai jos este o scurta analiza (de la una dintre televiziunile pe care nu le simpatizez in mod specia):

China's own missteps are turning world against them

#34 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 08 June 2021 - 03:56 PM

Citeaza

Filmul se numeste China syndrome

Da , acesta era :-) , 177 , multumesc .

Citeaza

Sunt deja reactii in Ungaria vis-a-vis de constructia campusului: ungurii platesc imprumutul si dobanzile, chineziii vin cu forta de munca, utilatejele si materialele de constructie din China.

La asta ma uitam si eu . Saracii si f ... si cu banii luati ...
Macar lineare din acelea cu chinezoaice care trag cu ochiul or mai fi avand ? ...

Pe de alta parte japonezii inchid institutul " Confucius " pe motiv ca ( bine stirea e relatata de un indian , spre marea lui multzamire , dar oricum exista si cateva aspecte de luat in considerare )
:
https://www.youtube....h?v=UiAUxhYZKhY

Aceasta postare a fost editata de dany: 08 June 2021 - 04:26 PM


#35 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 08 June 2021 - 04:10 PM

@kromag, ai perfectă dreptate.
Dovezi clare nu vor fi si nici nu au cum să apară ,fără colaborarea 100% sincera a Chinei, ceea ce nu se va întampla. Partea proasta că din ratiuni economice și de multe ori politice, restul lumii s-a cam pus ghiocel în fața chinezilor. Sub forma de investiții, ei vor domina total lumea, în scurtă vreme.
Un economist german, cu vreo 10 ani în urmă, zicea că în cateva decenii cine va vrea să facă afaceri în lume, le va face cu China.
Destul de grav.

#36 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 08 June 2021 - 04:56 PM

Vezi postareaLonginus, la 08 June 2021 - 07:19 AM, a spus:

Flo, să nu fim copii. Alte probe, irefutabile,nu ai cum să obții.
Din interior exclus, toți cei care au sau au avut legătură cu povestea de la laborator știu exact ce-i așteaptă, pe ei și familiile lor, dacă își bat gura,iar așa zise "inspectii internaționale" nu vor fi admise decat în condițiile și la momentul pe care conducerea de stat și de partid le va dori.
Chiar dacă, să zicem, un doctor, cercetător, laborant sau naiba mai știe, ar depune mărturie, statul chinez ar dezminți imediat și ar pretinde că martorul a fost plătit ca să mintă.
Astepți dovezi de la cine ?!?
În mediile serviciilor de informații militare ale unor state puternice,sunt absolut convins ca aici intră și Rusia, se știe cam care era obiectul de activitate al acelor laboratoare: studiul coronavirușilor. Să-i studieze ca să ce ?!
Nimeni nu acuză pe față tocmai pt că nu au cum proba sută la sută, iar pe de altă parte,unele rezultate s-ar putea să le servească în propriul interes.
Australienii au cam spus-o pe șleau, iar China a avertizat că nu va mai importa nimic din Australia.
Nu se va proba nimic clar, sunt sigur de asta, și mai sunt sigur că cercetările alea nu se vor opri.
De ce ?
Avem exemple din trecut. Cand s-a văzut ce amenințare reprezinta forța nucleară și cu ce consecințe, în loc să se renunțe la armele atomice, tot mai mulți au încercat(și au reușit) să le obțină. Cam tot așa e și cu armele biologice.
Eu țin minte vremea cand Ceaușescu spunea că arma biologica este arma săracului, care nu-și permite bombe atomice.
S-au făcut cumva cercetări în Romania Socialistă pentru dezvoltarea unor asemenea vectori biologici ?!?
Cine o să ne spună, cu dovezile pe masă ?!

Adica nu exista probe.
Eu totusi sunt mai optimist si sper ca intr-un viitor nu f indepartat sa se lamureasca.
Cum? Nu sunt capabil sa spun. Daca nu numai China e amestecata? Si incep sa se certe acesti sinistrii tovarasi?

Deci, fara probe serioase, discutia ramane nivelul taclalelor.

Despre aspectele politico-economice bine ati spus, tu si Kromag. Este trsit. Dar astea sunt esentiale. Nici macar mortii acestei molime nu le clintesc. Asta-i omenirea.

Aceasta postare a fost editata de flo: 08 June 2021 - 05:02 PM


#37 Useril este offline   kromag 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 06-May 09
  • Location:Rm. Sarat.

Postat 08 June 2021 - 06:14 PM

Vezi postareaLonginus, la 08 June 2021 - 04:10 PM, a spus:

....Sub forma de investiții, ei vor domina total lumea, în scurtă vreme.
Un economist german, cu vreo 10 ani în urmă, zicea că în cateva decenii cine va vrea să facă afaceri în lume, le va face cu China.
...

Imi aduc aminte ca prin anii 2000, un " mare" analist economic indigen ( :whistle: ) pe nume Serbanescu, intr-un interviu la radio national declara ca, cine nu va fi in China (ca brand), nu va mai exista!
Acum 2 ani ma miram de investitia Chinei in Kenya in transportul feroviar din Africa. Prima etapa a unei cai ferate ce inlocuia vechea cale ferata construita in 1901 de britanici, realizata in timp record (cu 18 luni mai repede). Cca. 470 km. au costat 3,2 mld. dolari (fata de 4,7 mld. estimati in proiect) facand legatura intre Nairobi si Mombasa in 4 ore si jumate (cam cat e de la Bucuresti la Cluj, da' de 2 ori mai repede).

@177 ca sa confirme ca, China isi cam da cu stangu' in dreptu' , proiectul caii ferate a fost declarat ilegal de catre Curtea de Apel din Nairobi anul trecut.
Se pare ca, in contul sumei datorate cu care compania chineza a construit calea ferata (fara licitatie publica, apropo), autoritatile de la Nairobi au promis Beijingului ca vor ceda portul Mombasa catre administratori chinezi, acesta fiind unul dintre cele mai importante noduri maritime din Africa.
Este prima lovitura publica primita de ursulet si ustura rau. Nu am citit despre vreo reactie a Chinei pentru palma asta rasunatoare. Dar nici alte valuri nu s-au facut de catre presa occidentala. In schimb, nu uitati ca pana acum vreo 2 ani, investitiile Chinei in Africa erau estimate la cca. 150 mld. dolari in peste 40 de state.

Aceasta postare a fost editata de kromag: 08 June 2021 - 06:17 PM


#38 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 08 June 2021 - 06:52 PM

Proiectul sau contractul a fost declarat ilegal?

#39 Useril este offline   kromag 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 06-May 09
  • Location:Rm. Sarat.

Postat 08 June 2021 - 07:40 PM

Contractul.
Incheierea lui a incalcat legislatia privind achizitiile publice (..."The court also found that the contract contravened Kenya’s 2005 Public Procurement and Disposal, a law intended to guarantee open tendering by public-operated enterprises" ...).

#40 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 09 June 2021 - 07:43 AM

Păi e destul de simplu: se știe, China se "expandeaza" pe continentul african prin toate căile posibile, inclusiv sau mai ales, pe calea investițiilor. Chestie de geopolitică. Drept urmare nu văd de ce "ursulețul" ar fi mormăit la palma primită. Are el alte interese, cu mult mai "strategice".
Mai putem da exemplu industria petrolieră, extractivă, prelucratoare, etc, unde chinezii au un interes enorm în Africa. E evidentă expansiunea lor pe un continent plin de resurse.
Cu cațiva ani în urmă, in Africa, a avut loc o mare criza alimentară, in unele țări, criza a căror semne se mai văd și astăzi, datorită secetei și lipsei acute de grau.
Respectivele țări, paupere, au încercar sa achizitioneze cerealele care le lipseau, din surse externe. Prima țară cu care au luat legătura a fost, dacă nu mă înșel, Brazilia. Ăia au răspuns că nu mai au disponibil de vanzare pentru că China a cumpărat toată recolta din stoc,plus cea viitoare, oferind un preț de nerefuzat, un preț pe care africanii nu și l-au permis.
Chiar și in acest an, China și-a rezervat recoltele viitoare de cereale din SUA , Canada și Ucraina, ceea ce a dus automat la cresterea cotației pe bursă.
Cam același lucru se intamplă cu carnea de porc în Europa.
Asta e, sunt mulți și au bani.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 09 June 2021 - 07:56 AM


Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi