Forum Machete,Modelism,Hobby: Panther D late ICM - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panther D late ICM Ardeeni Panther D

#1 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 28 December 2006 - 07:57 PM

abia am terminat shi eu pantherul pe icm D, dar modificat cu un manloch de la un panther g pe dragon am facut un panther folosit in Batle Of The Bulge, nu stiu ce divizie sau altceva dar mie mi-a placut, asha cum a constatat shi la Bergenpanther toate trapele care se deschid sunt putin mai mari decit locul in care trebuie sa intre , dar fiinca plasticul este foarte maleabil toate modificarile sau facut ushor

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Copy_1_of_Imagine_11_.jpg

#2 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 28 December 2006 - 07:58 PM

scuze pentru neclaritate sunt facute cu telefonul shi e primul meu camo pe iarna

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine_1_.jpg

#3 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 28 December 2006 - 07:59 PM

din spate

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine_2_.jpg

#4 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 28 December 2006 - 08:00 PM

poza originala, la al meu mai e de lucru

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: panther_D_Ardeeni44_45.JPG

#5 Useril este offline   Samyr444 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 11-November 05

Postat 28 December 2006 - 08:51 PM

Reusit, Kingtiger 3002.

#6 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 29 December 2006 - 09:26 AM

samyr444, la Dec 28 2006, 08:51 PM, a spus:

Reusit, Kingtiger 3002.

N-as prea zice ... :-?
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar personal mie nu-mi place cum a iesit. Nici nu prea stiu, sa-ti spun, cum sa faci altfel, ca sa-ti iasa bine ...

Din cate pot vedea din poze, cred ca sub si peste "camuflajul de iarna", tancul e prea curat. Cred ca ar fi prins bine niste spalari cu "negru" diluat prin fante, care ar fi si scos in evidenta multe detalii.

Poate alti afv-isti mai experimentati, sa-si dea cu parerea ?!

#7 Useril este offline   Ronin 

• Membru senior
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 08-December 04

Postat 29 December 2006 - 10:05 AM

Parerea mea este ca daca proprietarului ii place, e reusit! Nu poti impaca pe toata lumea, si fiecare macheta lucrata aduce un plus de experienta celui care l-a construit... si daca se poate beneficia de experienta altora, cu atat mai bine. In fond, atata vreme cat invatam unii de la altii, nu avem de ce sa ne suparam :angry:

Acum, ca sa-mi exprim parerea in legatura cu macheta prezentata, ar fi cate ceva de spus (sunt numai pareri personale, deci nu trebuie considerate adevaruri general-valabile):

1. Camuflajul de iarna, alb, dat peste galben este foarte greu de realizat. Cred ca cele mai reusite camuflaje de iarna ies pe tancurile rusesti, si pe cele germane de inceput (de culoare gri).
2. Camuflajul de iarna nu inseamna o vopsea alba aruncata peste macheta, chiar daca originalul era vopsit la viteza, si fara prea multa atentie!
3. Umbre si lumini: chiar daca nu toti machetistii sunt de acord ca asta e calea de urmat, pentru a adauga "adancime" machetei, se accentueaza adanciturile si muchiile, cu ajutorul vopselei (mai inchisa la culoare in adancituri, mai deschisa la culoare pe muchii). Greu sa deschizi albul pe muchii, dar daca albul nu e chiar alb, ci e putin murdarit (de ex cu o nuanta de gri/maro), merge...
4. Sunt pe site cateva articole, legate de tema aceasta, nu strica sa le consulti (si sa iei numai ceea ce e bun de acolo :hammer: )

Deci, in concluzie, spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de Ronin: 29 December 2006 - 10:06 AM

#8 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 29 December 2006 - 10:31 AM

Deci cum am zis deocamdata nu este terminat, mai eate de lucru la el ,cum am mai zis este primul camo de iarna care il fac shi Aquacolor 88 revell, am dat cu albul de la Zvezda, am incercat sa-l fac cit mai transparent camo , ca shi cum sa-r scurge,sar curata, recunosc nu este reushit shi acept toate remarcile ,dar cu camera de la tel cam greu sa veazi ceva, inca este in ceata

#9 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 29 December 2006 - 10:43 AM

acum cind aqm timp lucrez la o conversie care mie unul mia placut foarte mult T34/88 TUN DE Tiger pe un T34/85, abia am gasit ceva despre acest tank cica a fost folosit From end 1944 this tank was used in Kurland in 12 tank division.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: t34_88mm.JPG

#10 Useril este offline   dragosv 

• Nou venit
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 07-June 06

Postat 29 December 2006 - 12:45 PM

Daca te uiti atent eu zic "ca" camunflajul de iarna "paradoxal" nu a iesit rau si la faza asta poti sa incerci cu diferite filtrari, spalari, etc.
De asemenea trebuie luat in considerare si calea de rulare unde mai ales iarna e foarte mult norori, bucati de iarba, etc
In ceea ce priveste tehnici de relizare a camunflajului pot sa iti recomand in prezent vre-o dintre ele care sint si unele din cele mai folosite.
Una dinitre ele este vopsirea cu aerograful incarcat cu vopsea alba a tuturor suprafetlor plane in zona central ca in cazul "postshadingului". Dupa aceasta etapa in functie de rezultat poti sa dai o vopsire de la distanta cu un alb mult diluat pe tot modelul pt. omogenizare. Tot aici punctual cu o pensula subtire cu vosea alba pui un punct de vopsea pe model undeva in partea superioara (turela,sasiu,etc) si cu o pensula lata dai odata peste in jos astfel reusesti sa "spargi" monotonia vopsirii cu aerograful.
Celalta metoda implica mascarea tuturor muchilor "panourilor" unui blindat cu ce vrei tu (mie imi place "sarea" dar merge si cu revell color stop, etc) si apoi vopsirea cu aerograful cu vopsea alba. In acest caz din cauza delimitarii nete dupa curatare vopsirea de la distanta cu vopsea alba a intregului model pt. omogenizare eu zic ca este obligatorie.
Si in final ce multi modelisti eu zic ca scapa din vedere si da un aspect veridic modelului: din cauza faptului ca albul evident se murdareste foarte usor o prafuire cu aerograful cu o culoare de pamint pe sasiu chiar deasupra senilelor este foarte recomandata.

Aceasta postare a fost editata de dragosv: 29 December 2006 - 12:46 PM

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12681
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 December 2006 - 04:53 PM

Sunt perfect de acord cu Dragosv. De cele mai mult ori un camuflaj de iarna a fost facut "la matura", cu var. Ca atare arata cam ca in poza de mai jos.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  iarna.1 (82.53K)
    Numar de descarcari: 0

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 December 2006 - 04:54 PM

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12681
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 December 2006 - 05:13 PM

Sau alta. Din pacate, cum discutam mai acum citeva zile cu Radub (tema era insa alta), daca vi cu un astfel de camuflaj, toti or sa aspuna ca este inestetic, ca pare nenatural. Din pacate cam asa e :-o .
Acum, zic eu, in ce "pacatuieste" tancul lui Kingtiger3002:
- sigur camuflajul de iarna a fost facut peste panzer dunkelgelb? Tancul a fost vopsit numai in panzer dunkelgelb? Nu mai avea si alte culori pe el? Atentie, interpretarea culorilor dupa pozele A/N este destul de dificil de facut, te pot insela multe lucruri: pelicula, lumina....
- acea culoare panzer dunkelgelb, folosita pe macheta, zic eu, pare cam deschisa. Dava era mai inchisa, altuyl era contrastul...
- lipsa "umbrelor" si "luminilor", coroborata cu acele pete de alb plat, fac ca imaginea sa para stearsa, fara relief. Din pacate multi modelisti confunda scoaterea in relief a detaliilor prin "iluminare" si "umbrire" cu uzura. Nu este acelasi lucru! Cum spuneam si cu alta ocazie, o masinarie noua nouta, de-si vede caprarul mustata in ea, are ...lumini si umbre! :angry: Deci trebuie facuta ceva in acest sens.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: iarna.2.JPG

#13 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 29 December 2006 - 05:54 PM

Felicitari! Si eu lucrez la macheta asta si stiu ce bataie de cap iti da asamblatul... Camuflajul pare cam curat, dar in rest e ok. Observ totusi ca ai ales sa-l faci in varianta de comanda dar nu i-ai facut antena stelata (care venea in locul antenei obisnuite de la tancurile normale). In al doilea rand Panther A early (exista discutii daca acest model este D late sau A early: Valdemar Trojca sustine ca niciun ausf D nu a avut cupola turnata pt comandant) a fost in sine foarte rar. Cele mai multe au fost folosite in est in iarna 43/44 si in Italia, iar majoritatea au fost pierdute pana in vara. Poze ulterioare cu ele am mai vazut doar in Franta cu divizia Panzerlehr si pe cea postata de tine. Un asemenea Panther de comanda atat de tarziu in razboi este foarte putin probabil sa fi existat.
In al doilea rand panther A early (sau D late daca vrei...) imprumuta multe din componentele Panther-ului A de serie nu doar cupola. Galetii erau cu un numar mai mare de suruburi, avea un singur far iar senilele erau din tipul tarziu cu 'ice cleads'.

#14 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 29 December 2006 - 06:53 PM

D LATE ARDEENI

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: panther_d.JPG

#15 Useril este offline   Danu 

• Membru senior

Postat 29 December 2006 - 06:59 PM

La Panther A early deschizatura rotunda de la turela din stanga comandantului a fost eliminata. Sunt curios cum ai agatat galetul acela pe turela.

Despre camuflaj, cel din poza mie-mi pare sa fie (nu prea mult) alb peste o schema de cel putin 2 culori... Alb peste dunkelgelb e o schema tipica pentru iarna 43/44 si am vazut-o in poze chiar aplicata destul de uniform si cu grija (posibil din fabrica?).

In alta ordine de idei, unde ai gasit profilul si informatiile despre T34/88 :angry: ?

#16 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 29 December 2006 - 07:12 PM

Salut! Pt inceput iti voi atrage atentia asupra unei greseli ce nu are legatura cu modelul. Cum ai deschis topicul ai afirmat "abia am terminat shi eu pantherul pe icm D". MARE GRESALA :-o PE CARE APROAPE TOTI AU SPECULATO APOI AI SPUS "la al meu mai e de lucru". Parerea mea ca se poate mai bine :-o ai fi putut PICTA un camuflaj genul panzerului 3 sau sd.kpfz-ului aratat de Z-mare ,(apar zone mari nevaruite) :roll: apoi sustin parerea lui Danu "Un asemenea Panther de comanda atat de tarziu in razboi este foarte putin probabil sa fi existat." Probabil lor fi pastrat mai in spate fiind si de comanda. Intrebarea antena?, unde e antena? pe poza ta panterul abia pare atins de var Abia astept sa termin si eu panterul d :angry: tot de la icm :roll: te voi astepta cu criticile :-o :-? 8-)

#17 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 29 December 2006 - 07:23 PM

da dar daca ai fi citit putin mai sus ai fi vazut ca am postat exact ce scrie linga poza deci nu am inventat eu acest camo, are shi antena de comanda dar este facuta din fibra carbonica shi nu se vede in poza, de aici am luat profilul

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: panther.JPG

#18 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 29 December 2006 - 07:57 PM

inca una

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine_6_.jpg

#19 Useril este offline   Danu 

• Membru senior

Postat 29 December 2006 - 08:46 PM

Am vazut antena la locul ei (acolo unde trebuie, nu unde am spus eu....mai devreme eram cu gandurile aiurea :angry: ).

#20 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 29 December 2006 - 09:03 PM

Te duceau gindurile la femei sau la cum sa faci bani sa-ti iei zimmerit pt Tigru?

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi