Acelasi lucru s-a intamplat si in Braillescale.
Dupe un debut FULMINANT cu excelentele Ferdinand/Elefant si nemaipomenintul lor Famo si dupe o serie asa-si-asa de "moderne", iata ca IS-3-urile lor aparute anul trecut, sunt (in afara de senile) inferioare mai vechiului Roden... apoi si-au mai scos un pic fata cu un kit interesant ca "Sturer Emil", din pacate cu jegoase senile viniloase... apoi (ca tot si-o trag la gioale cu Dragon) cu un frumos si mai corect LCM-3.
Dar... marea deziluzie a lui 2006 in ceea ce-i priveste, a fost INDELUNG asteptata serie de Sherman ! Pot zice, cu mare durere in suflet, ca acestea sunt all-in-all, niste MIZERABILE ESECURI. Aici, Dragon i-a batut crunt ! Seria Trumpeto-Shermanista la 72, imparte frateste aceleasi stupide erori, cu nefericita serie la 1/48 de la "dizidentul" HOBBY-BOSS.
Tocmai de aceea, cand am gasit online, aceste pagini din catalogul lor pe 2007, pline de un numar INCREDIBIL de noutati brailliste, mi-am zis ca ar fi interesant sa le comentam impreuna !
In prima pagina, pe langa cele deja aparute, io-te trei noi serii !
- Cea mai tare chestie sunt Brummbar-ele... anuntate deja si de Dragon... ganditi-va ca asta inseamna, pe viitor, o mare familie pe sasiu de Pz.IV, SI DE LA TRUMPETER !
- A doua chestie tare, pe pagina asta: o familie de T34 ! Desi e deja aglomeratie pe piata, cu cele bunishoare de la UM (nemaiamintind de alti estici)... si cele EXCELENTE de la Dragon (dar cu senile parcicoase din DS100), totusi daca anticipam ca vor fi pantografieri ale fabuloaselor lor T34 la 1/16... apoi ne putem astepta, ca vor fi niste bijuterii... daca nu o zbarcesc cu senilele si le fac viniloase, ca la Sherman...
- Si... cea mai putin tare si cam nedumeritoare, este noutatea cu cele doua KingTiger... care vin dupe EXCELENTELE kituri Revell si dupe cele destul de bune de la Dragon ! Chinezii astia n-au mama/n-au tata... pe langa verisorii de la Dragon, vor sa se paruie si cu mega-colosul Revell...
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 09 January 2007 - 09:35 AM