Forum Machete,Modelism,Hobby: Marfa noua la "Modelism" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Marfa noua la "Modelism" cu lista de preturi

#41 Userul este online   radub 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 17 March 2007 - 12:07 PM

Blue-Max, la Mar 17 2007, 10:25 AM, a spus:

Nu-s priceput in alde Luft'46 dar e vreo diferenta intre Horten Ho-229 si Go-229 ?

Pfui... mama ce discutie se poate nashte din asta! Din "intamplare" Horten299 este unul dintre avioanele mele preferate.
Avionul a fost creat de fratii Horten, intr-o serie de planoare si motoplanoare fara coada. In germana se numeau nurflugel adica "numai aripa". http://www.nurflugel.com/Nurflugel/Horten_...nurflugels.html
Asta a fost al 9-lea din serie si fratii i-au zis Horten IX.
Avioanele erau tare experimentale. Unul dintre frati era casatorit cu secretara lui Goering, si prin "pile si relatii" au reusit sa obtina un contract. RLM le-a dat un numar unic de referinta care a fost "229", iar daca avionul ar fi apucat sa intre in productie, s-ar fi numit Horten 229. Numai ca nu a apucat sa intre in productie. Numai cateva prototipuri au fost create, dintre care numai V3 arata ca cel de la Revell. V3 era aproape complet cand a fost gasit de americani (acum este in depozitul Garber al Smithsonianului).
Fratii Horten erau doar inventatori, nu si manufacturieri, de aceea contractul de fabricatie a fost dat firmei Gotha. Cand americanii au gasit V3, l-au gasit intr-un atelier Gotha si de atunci a fost, in mod complet eronat, numit Gotha 229.
Numele avionului este Horten IX sau Horten 229. Gotha era doar fabricantul. Indiferent cine e fabricantul, numele designerului ramane acelasi (de exemplu Messerschmitt Bf109 a fost facut si la WNF, si la B&V, si la IAR, dar mereu a ramas Messerschmitt Bf109)

Acum, sa vorbim despre kitul Revell. Este un kit foarte frumos, o copie pantografiata a kitului Dragon la 1/48 dar fara motoare. Are cateva hibe, dar nimic teribil. Cele mai mari probleme sunt:
- are doua capace pe burta care permit "accesul" la tunuri. Asta e o eroare deoarece accesul lal tunuri se facea de deasupra. Burta nu avea capace de nici un fel.
- Trapa principala de la roata din bot este un scut mare (o frana aerodinamica excelenta :lol: ) dar in realitate acolo erau doua usi inguste si lungi.

Mai multe desene tehnice au fost publicate de Arthur Bentley in o multime de carti si reviste. http://www.albentley...orten_ho229.htm

HTH
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 17 March 2007 - 12:08 PM

#42 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 17 March 2007 - 05:38 PM

La orice m-as fi asteptat dar ca Horten 229 sa fie avionul tau preferat nu.
Un tip asa ancorat in realitate.....
Prin 97-98 eram cazut in freza dupa genul asta de prototipuri si la intalnirile saptamanale eram tinta shicanelor celorlalti - "tu cu avioanele tale de hartie....fa si tu un Me 109 sau un Hurricane..."
Excelente desene Radub.

Cam asta e ce-au gasit americanii:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3988L.jpg

#43 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 17 March 2007 - 06:15 PM

wurger, la Mar 17 2007, 04:38 PM, a spus:

La orice m-as fi asteptat dar ca Horten 229 sa fie avionul tau preferat nu.
Un tip asa ancorat in realitate.....
Prin 97-98 eram cazut in freza dupa genul asta de prototipuri si la intalnirile saptamanale eram tinta shicanelor celorlalti - "tu cu avioanele tale de hartie....fa si tu un Me 109 sau un Hurricane..."
Excelente desene Radub.

Cam asta e ce-au gasit americanii:

He he he Wurger,
Ti-am mai spus eu o data ca am avut o pasarica (de fapt un abatros :lol: ) cu Luftwaffe, in special Luft '46. A fost boala curata nene. Mi-a trecut, dar inca mai am o pasiune pentru doua avioane din categoria aia: B&V155 si Ho229. Amandoua au existat cel putin in faza de prototip (deci nu sunt vise), si amandoua sunt inca in existenta (la "murat") la Smithsonian.
In 97-98, mai toata lumea era innebunita dupa Luft46, aia a fost "epoca de aur" a proiectelor desenate pe servetzele. :lol:
Radu

#44 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 March 2007 - 06:28 PM

Citeaza

Uite ca Horten Go-229 il face si revell cu 70 de repere.
Mai corect l-a faut. :lol: Si nu pe cel dubla comanda. Normal, o conversie nu-i mare lucru.
P.S. Nu ma intrebati de unde am poza, ca habar nu am! :-?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: hort_1.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 March 2007 - 06:34 PM

#45 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 17 March 2007 - 06:44 PM

Z-Mare,
Ala e Horten V. Mai multe poze in linkul pus de mine mai sus http://www.nurflugel.com/Nurflugel/Horten_...nurflugels.html
Versiunea biloc nu era dubla comanda ci simpla comanda - al doilea era operator radar. Intr-adevar, PM au avut si ei o versiune cu un singur loc, dar kitul Revell ii da clasa.
Radu

#46 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 17 March 2007 - 06:57 PM

Citeaza

Versiunea biloc nu era dubla comanda ci simpla comanda
Corect, la asta m-am gindit, era doar vinator de noapte, dar am scris aiurea :lol:

#47 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 17 March 2007 - 07:13 PM

Z-mare, la Mar 17 2007, 05:57 PM, a spus:

Corect, la asta m-am gindit, era doar vinator de noapte, dar am scris aiurea :lol:

Nici o problema, si mie mi se mai intampla... :lol: Errare humanum est ... perseverare diabolicum :lol:
Radu

#48 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 17 March 2007 - 10:01 PM

Z-mare, la Mar 17 2007, 06:28 PM, a spus:

Citeaza

Mai corect l-a faut. :lol:

Nu inteleg ce ai vrut sa spui ...
Kitul revell e in oferta actuala pe 2007. De fapt l-am avut in mana intr-un magazin din Duesseldorf. Dar cum nu ma omor dupa Luft '46, nu l-am luat.

#49 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 17 March 2007 - 10:34 PM

Prima editie a kitului Revell a aparut prin 97 si avea o alta imagine pe cutie, cu avionul vazut din spate. Editia asta din 2006 are o cutie diferita. Mi se pare ca decalurile sunt la fel, dar nu pot spune sigur pentru ca nu am editia curenta.
Radu

#50 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 March 2007 - 09:25 AM

Citeaza

Mai corect l-a faut
A se citi: l-a facut :lol:
Nu stiam ca Revell a reluat Horten-ul! :lol:

#51 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 18 March 2007 - 11:02 AM

Kitul Revell este complet diferit de kitul PM - sunt doua matrite complet diferite fara nici un fel de asociere.
Plasticul din cutia Revell, fie la editia din 97 fie la cea din 06 este acelasi. Numai cutia e diferita, si poate decalurile.
Radu

#52 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 18 March 2007 - 01:37 PM

radub, la Mar 18 2007, 11:02 AM, a spus:

Plasticul din cutia Revell, fie la editia din 97 fie la cea din 06 este acelasi. Numai cutia e diferita, si poate decalurile.
Radu

O recenzie a kitului cu poze bune, inclusiv coala de decal, gasiti la:
http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Re...ten_Go_229.html

#53 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 18 March 2007 - 01:59 PM

Blue-Max, la Mar 18 2007, 12:37 PM, a spus:

O recenzie a kitului cu poze bune, inclusiv coala de decal, gasiti la:
http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Re...ten_Go_229.html

Decalurile sunt diferite in editia curenta. Plasticul este la fel, cu singura diferenta ca in editia din 97 era un verde inchis.
Radu

#54 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 411
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 18 March 2007 - 04:57 PM

Editia veche numar serie 04329 (prospectul si marcajul de pe piese spun 1994) are grilele identice din plastic verde inchis si alte decaluri. Imaginea de pe cutie difera.

#55 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 March 2007 - 07:09 PM

Citeaza

Kitul Revell este complet diferit de kitul PM - sunt doua matrite complet diferite fara nici un fel de asociere.
Radub, normal ca sunt matrite diferite, se vede si din pozele de mai sus! :lol:

#56 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 18 March 2007 - 08:16 PM

Z-mare, la Mar 18 2007, 06:09 PM, a spus:

Citeaza

Radub, normal ca sunt matrite diferite, se vede si din pozele de mai sus! :lol:

Z-mare,
Mai sus tu ai spus "Nu stiam ca Revell a reluat Horten-ul!" cand vorbeam despre kitul PM. Din asta am inteles ca tu erai de parere ca Revell a lansat kitul PM in cutie Revell (asa cum de exemplu au facut in cazul lui Ta183.) Vezi daca esti ambiguu...? :lol:
Radu

#57 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 March 2007 - 09:00 PM

Citeaza

Vezi daca esti ambiguu...? 
Ambiguu? Pai discutia a decurs cam asa:

Citeaza

A spus Blue-Max

Citeaza

Mai corect l-a faut.  Si nu pe cel dubla comanda. Normal, o conversie nu-i mare lucru
.Am replicat eu (cu greseala faut in loc de facut)Vorbim in continuare despre Horten de la Revell, spunind ca l-a facut, adica nu-l mai face!(asa stiam eu :lol: )

Citeaza

Nu inteleg ce ai vrut sa spui ...
Kitul revell e in oferta actuala pe 2007. De fapt l-am avut in mana intr-un magazin din Duesseldorf. Dar cum nu ma omor dupa Luft '46, nu l-am luat
Blue-Max ma corecteaza, atragindu-mi atentia ca se face in continuare.

Citeaza

Prima editie a kitului Revell a aparut prin 97 si avea o alta imagine pe cutie, cu avionul vazut din spate. Editia asta din 2006 are o cutie diferita. Mi se pare ca decalurile sunt la fel, dar nu pot spune sigur pentru ca nu am editia curenta.
Precizarea ta la cele doua editii ale kitului Revell

Citeaza

Nu stiam ca Revell a reluat Horten-ul!
Am aratat ca nu stiam ca Revell a reluat, adica continua după o întrerupere, a inceput din nou (DEX ed 1996) sa editeze Horten!!

Citeaza

Kitul Revell este complet diferit de kitul PM - sunt doua matrite complet diferite fara nici un fel de asociere

Unde este vorba de kit-ul PM si unde ambiguitate??? :lol:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 18 March 2007 - 09:01 PM

#58 Userul este online   radub 

• Membru senior

Postat 18 March 2007 - 09:52 PM

OOOOF inima mea Z-Mare! E atat de important?
Radu

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi