Frate manufan, daca ai terminat acest proiect, trag concluzia ca ti-ai terminat si sesiunea cu succes. Bravo, pentru ambele realizari !
Deoarece ai deschis acest topic, din dorinta de a avea suficiente informatii pentru un model cat mai "corect istoric", mi-as permite sa-ti atrag atentia asupra catorva inexactitati. Altfel... m-as abtine, deoarece, chiar si numai FAPTUL ca ti-ai dus la capat proiectul, merita apreciat !
Inmatricularea pe care ai ales s-o reprezinti, X7 alb, apartine unei masini din Compania 1, Sch.Pzjg.Abt. 512, abandonata in orasul Obernephen pe 1 aprilie 1945.
Are numarul de sasiu 305058.
Ei... aici incep problemele... Este o masina "tarzie", cu toate caracteristicile ultimei serii de productie.
- In primul rand, nu avea aplicat zimm. Apreciez mult faptul ca ai incercat sa-l reproduci, dar, chiar si la putinele JT-uri care l-au avut... el nu se ridica decat pana la aproximativ jumatatea inaltimii cazematei. ORICUM, X7 alb, nu l-a avut !
- Desi nu ma pricep la kitologia 1/35... sunt aproape sigur ca modelul Dragon reprezinta varianta mijlocie de productie, deci, are unele caracteristici eronate pentru inmatricularea aleasa de tine.
- Mitraliera antiaeriana, era montata in coltul din stanga spate al capacului motorului (la cele tarzii), nu dreapta fata.
- Aripile paranoroi din fata, aveau doua ranforsari caracteristice.
- Trapele conductorului si radio-operatorului, aveau doua manere fiecare.
- Deasupra trapei mari din spate, mai era un maner suplimentar, orizontal.
Mai erau si alte chestii, dar acestea sunt cele mai vizibile...
Sper sa nu iei personal interventia mea, crede-ma ca am indraznit s-o fac, in spiritul acestui topic.
Spor la treaba si... la cat mai multe modele !
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 26 February 2007 - 02:26 PM