Forum Machete,Modelism,Hobby: Scule si bascule... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scule si bascule... sau ce folosim cand e nevoie

#1 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 09 February 2007 - 02:45 PM

Acesta nu se doreste a fi un topic despre scule machetistice...

Mai degraba "scule" sau mai bine zis "tule" care le folosim cand editam o poza sau alte chestii de gen.

Am remarcat ca cei mai multi folosim Paint atunci cand vine vorba de facut o mica adnotare pe o poza anume. Dar ca resizing si/sau resampling pentru o poza, daca nu aveti "the god of pic editing" a.k.a. Adobe photoshop, as vrea sa va recomand un utilitar, pe care poate unii il cunoasteti, foarte....util.

Mic dar al naibii de puternic, face ceea ce am zis eu mai sus, dar partea interesanta este ca integreaza un numar impresionant de extensii, si nu numai poze. Are si ceva efecte prin el.

Se numeste IrfanView, il gasiti AICI, e freeware si vreau sa va spun ca de vre-o doi ani de zile il folosesc intens. Aproape ca nu am mai deschi photoshoapa.

Sa ma scuze adminu, nu fac reclama...si daca topicu devine utopicu'...sa se procedeze dupa cum cere uzanta :lol:

P.S. Oricum fiecare foloseste ce vrea, dar daca "e unii" care nu are ...SUCCESE!!!

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 09 February 2007 - 02:59 PM

#2 Useril este offline   ionut 

• Membru senior
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 08-November 05

Postat 09 February 2007 - 02:56 PM

ACD See 8 mi-e tare la îndemână, ca alternativă la Photoshop pentru editări rapide.

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 09 February 2007 - 03:04 PM

Si eu sunt tot pe ACDsee pentru chestii rapide. Photoshop-ul e inca o chestie necunoscuta pentru mine....Sa-mi fie rusine. Daca are cineva rabdare cu mine sunt numai ochi si deshte.
Irfanview am avut la scarbici si mi sa parut greoy.

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 09 February 2007 - 03:19 PM

Gimp este la randul lui un program gratuit gen Photoshop, utilizabil atat in Linux cat si in Win de care vrea muschii vostri. Culmea e ca stie sa faca mult mai multe lucruri decat stiu eu sa fac cu el.
Bafta!

#5 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 09 February 2007 - 03:20 PM

O alta varianta buna este Microsoft Digital Image.

#6 Useril este offline   Robotzel 

• Membru senior
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 18-April 06

Postat 09 February 2007 - 03:25 PM

Eu am folosit in trecut si irfan, si acdsee, si altele...pana la urma m-am 'stabilit' la FastStone, suficient de rapid, destept si 'ieftin' (adica gratuit :lol: ).
Utilizatorilor de Total Commander le recomand un plugin foarte rapid, Imagine .

#7 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 09 February 2007 - 06:07 PM

Salut,
Votez cu ACDsee8.... Let there be rock !!! :lol: :lol:
Spor,
Bill :-)

#8 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 09 February 2007 - 09:42 PM

Fiti atenti cand salvati din paint o poza ca JPG (dupa ce o editati), Paint-ul salveaza poza la o calitate mai mica de 100% si puteti pierde din detalii :lol:

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 09 February 2007 - 09:45 PM

AdyAero, la Feb 9 2007, 09:42 PM, a spus:

Fiti atenti cand salvati din paint o poza ca JPG (dupa ce o editati), Paint-ul salveaza poza la o calitate mai mica de 100% si puteti pierde din detalii :lol:

JPEG-ul este de felul lui o compresie cu pierderi, orice salvare JPEG implica pierderi. Indiferent daca ai calitatea setata la "100".

In plus, daca cresti calitatea la care salvezi un JPEG (de ex. initial fusese salvat cu o calitate 75 si tu il deschizi si il salvezi cu 100) nu obtii decat un fisier semnificativ mai mare, cu un nivel de pierderi identic cu originalul. Deci nu faci nici o chestie, doar maresti inutil fisierul.

Uite si un studiu al efectelor setarii calitatii compresiei versus dimensiuni rezultate.
http://moat.nlanr.net/JPEGCompr/
Poti sa vezi ca o crestere a calitatii de la 90% (good) la 100% implica o crestere a dimensiunii fisierului rezultat de doua ori.

In regula este salvarea cu o setare de calitate intre 70 si 90 in functie de gusturi si de dimensiunea rezultanta. Vizual e ok o asemenea setare, pierderea de calitate pentru afisarea online este insesizabila.

Daca se doreste editarea ulterioara, sau printarea, etc. sunt preferabile alte formate decat JPEG.

#10 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 09 February 2007 - 10:00 PM

Ma refer la un BMP care se vrea salvat ca JPG din Paint. Acesta nu are o optiune care sa permita alegerea calitatii fisierului JPG. Fara sa vrei, ajungi la o pierdere mare de informatie si un JPG cu 'artefacte' de compresie.

#11 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 09 February 2007 - 10:12 PM

Da, Paint-ul salveaza undeva cu calitatea spre 30-40. Ceea ce e mult prea putin

Un articolas exact pe tema asta, ce programe se pot folosi, si cum, am gasit aici:
http://www.ukclimbin.../page.php?id=96

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi