Citeaza
dupa razboi multi viteji se-arata
Debarcarea in Normandia, moment in care Patton (nu sunt sigur daca de el e vorba) a spus: ca sa cistigi o batalie trebuie sa trimiti in lupta mai multi soldati decit poate omori inamicul! Si asa a fost! Nemtii au cochetat cu idea debarcarii in Anglia. Nu cred ca ar fi putut sa o faca vreodata: nu aveau tehnica si forta necesara! S-a spus de multe ori ca Messerschmitt-ul era superior Spitfire-ului, dar Galland ii cere lui Goering un Spitfire!
Sherman chiar daca erau "prosate", erau multe spre deosebire de Tiger sau Jagdpanzer, care erau putine si pe deasupra si cu probleme!
Acum e greu sa judecam de ce s-a facut asa si nu altfel, de ce s-au retras parte din trupele de la Stalingrad si au fost trimise aiurea in tramvai, de ce nu s-a atacat plaja de la Dunkerque (sper ca am scris corect), cine a cistigat la Kursk, ce rost a mai avut batalia din Ardeni?
Eu zic sa luam istoria asa cun e, sau ma rog, asa cum ne este spusa, iar supozitiile sa le incarcam intr-un program de war-game sa vedem ce iese!