Forum Machete,Modelism,Hobby: 19-20.05.2007 Zilele Muzeului Militar National - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

19-20.05.2007 Zilele Muzeului Militar National

#21 Useril este offline   FlyBoy 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06
  • Location:Bucuresti

Postat 17 May 2007 - 10:55 AM

Stimate domn Serbanescu,

M-am abtinut o vreme pentru ca am considerat ca nu sunt cel mai in masura sa intervin in aceasta discutie, dar poate ca o parere in extra nu ar strica.

O sa rezum in cateva fraze ceea ce s-a mai spus: Expozitii s-au facut, atitudinea Muzeului a fost cea care a fost, oamenii in principal investesc timp si rabdare si nervi ca sa construiasca o macheta, din acestea sin din mai multe, colegii de pe forum au tras o concluzie...NU SUNTEM LUATI IN SERIOS, sau domeniul machete este interesant pentru muzeu numai ca si capital de atragere a vizitatorilor.

Daca am sta sa judecam la rece, am avea nevoie de un coleg, un prieten ca nu zic chiar un ALIAT de nadejde in cadrul structurilor de conducere ale muzeului, un om ca dumneavoastra care poate inclina balanta unei decizii in sens pozitiv.

E drept ca cei care v-au raspuns aici sunt oameni ca toti oamenii si asemeni tuturor oamenilor traiesc sub imperiul experientelor anterioare. Ce-i drept marhaba avea dreptate, la Muzeul de Istorie a Transilvaniei s-a deschis una din cele mai frumoase expozitii de machete de pana acum, si eu inca vorbesc di n auzite si din ....poze!

Poate n-ar strica sa investigati mai indeaproape istoricul manifestarilor de acest gen, sa ne cititi "putin" (adica cam tot) forumul, sa incercati sa ne cunoasteti si sa ne intelegeti modul de gandire. Noi nu facem machete de vanzare. NOI LE FACEM DE PLACERE. Iar daca Dan a sugerat donatia acelei machete ar fi trebuit sa incercati sa ne sprijiniti, nu sa va spalati pa maini la modul acesta:

Citeaza

Ideea cu macheta tunului este interesanta, dar acceptarea ei in patrimoniul MMN nu depinde nici de mine, nici macar de director, ci de consiliul stiintific al muzeului.

Nu exista insa nici o garantie ca daca ea va fi acceptata in colectia de machete, va fi si imediat expusa. Expunerea obiectelor de muzeu tine de tematica expozitiilor permanente sau temporare.


Ar fi sunat foarte frumos, sa spuneti "Voi propune consiliului stiintific al Muzeului, si voi incerca sustinerea acestei initiative"...sau poate ma gandesc eu prea departe :pint:

Apreciez daruirea dumneavoastra in domeniul istoriei, relevata de relatia cu Domnul Craciunoiu, care pana una alta editeaza si mentine in viata singura revista reala dedicata modelismului din Romania, cu care ocazie il si felicit sincer.

Daca dumneavoastra credeti ca putem stabili o comunicare eficienta, cuantificabila in rezultate concrete, nu cred ca ar trebui sa inchideti canalele de comunicare. Dar prudenta va rog sa ne-o acceptati si sa ne-o intelegeti.

Nu vorbesc in numele forumului, nu vorbesc in numele colegilor, dar mi-aduc aminte de o expozitie unde nu s-au respectat niste promisiuni, de alta unde s-au intors machete distruse...si nu mai zic mai mult!!! Vorbesc pentru mine si pentru machetistul roman, oriunde o fi el, indiferent de varsta, experienta si pregatire.


Cam atat...Va doresc succes in tot ceea ce intreprindeti! EXCELSIOR!

Flyboy (pentru publicul larg Dr. Gabriel Cervatiuc)

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 17 May 2007 - 11:09 AM


#22 Useril este offline   mielu 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2249
  • Inregistrat: 30-November 04
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Aviatie, blindate

Postat 17 May 2007 - 11:21 AM

Cand cineva se ofera sa-ti dea o donatie de aproape 1000 de dolari (pretul machetei), la care se va adauga si cateva zeci sau sute de ore de munca si trebuie sa ai acceptul consiliul stiintific al muzeului, pentru ca macheta sa intre in patrimoniu, atunci Dane mai bine dai macheta Muzeului din Cluj- Napoca. Cred ca a vor primi fara nici un fel de aprobare.
Parerea mea.
Mielu.

#23 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 17 May 2007 - 11:24 AM

Domnule Serbanescu,
Nu ne-am cunoscut inca, dar daca soarta va dori ne vom cunoaste chiar sambata ceea ce pentru mine ar fi o reala placere.
Daca mai aveti putina rabdare si cititi topicurile din link-urile care urmeaza veti primi si ceva raspunsuri despre activitatea MMN de anul trecut, legata de colectivitatea noastra, si de care se pare ca nu stiti :
Centenarul Vuia - Expozitie de machete
Expozitia "Centenarul Vuia" se inchide
Zilele Muzeului Militar National

Aproape 300 de fotografi puteti vedea aici
toate de la "Centenarul Vuia", manifestare de anul trecut din cadrul MMN.
Si in final cateva fotografii de anul trecut de la Zilele Muzeului Militar National 2006 puteti viziona aici

Numai bine va doresc si ...
Bafta!

#24 Useril este offline   marhaba 

  • Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 17 May 2007 - 11:44 AM

Domnule, sunteti mai sensibil decit o mimoza. Daca v-am jignit cu ceva imi cer scuze public, iata. Intentia mea nu a fost sa va dau nici un fel de lectie. Ideea era ca este nevoie de oameni care mai mult fac decit vorbesc pentru ca asa cum se stie, vorba lunga saracia omului. Spusele Dvs. mi se par cel putin nelalocul lor. Adica spuneati ca macheta sa fie expusa in cit mai multe locuri. Pai la ce fel de locuri v-ati referit ? Daca intr-un muzeu cu specific militar nu-si gaseste locul atunci unde? Desi intre lucrarile noastre sunt si "tigri" si "pantere" si tot felul de lighioane, nu mi se pare ca Antipa ar fi muzeul potrivit. Si inca ceva : sa nu uitam ca cineva s-a oferit ca pe banii lui sa aduca o macheta care costa multe sute de dolari. Munca depusa pentru constructia acestei machete este greu sa se evalueze in bani. Ma indoiesc ca primiti in fiecare zi astfel de oferte. Asa ca daca institutia in care va desfasurati activitatea, este interesata de munca noastra (asa cum ar trebui de altfel sa fie), atunci ar fi bine sa se gaseasca caile de abordare si realizare a unei colaborari RECIPROC avantajoase. Dupa cum a spus cineva mult mai destept decit mine "drumul spre iad este pavat cu bune intentii" , bune intentii care nu sunt suficiente.
In afara de asta , in calitate de bugetar, atunci cind ti se ofera pe tava posibilitatea de a aduce bani in institutie, nu cred ca poti sa-ti permiti sa fii nici super sensibil nici prea suparacios.
In alta ordine de idei, inca o data imi cer scuze daca v-au deranjat comentariile mele si nu cred ca din cauza asta ar trebui sa intrerupeti colaborarea cu acest forum unde in afara de mine mai sunt citeva sute de oameni.
Marhaba (pentru conformitate Ovidiu Cupse).

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 17 May 2007 - 12:43 PM


#25 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12632
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 17 May 2007 - 05:34 PM

Nu as vrea sa se zica ca vreu sa torn gaz peste foc (desi cam pare asa :pint: ) va fac o propunere (sincer, idea mi-a venit cu mult inaintea citirii rindurilor de mai sus, nu are nico legatura cu ele, dar abia acum am avut timp si de calculator :-P ). Ramine sa stabiliti voi cit e de viabila:
venim fiecare de acasa cu o cutie, cu o singura macheta, ne grupir undeva linga sala de aviati, punem cutiutele pe jos si machetele peste. Un fel de protest-expozitie-volanta!

#26 Useril este offline   hartman 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Location:Mangalia
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 17 May 2007 - 09:08 PM

Am citit si eu mai sus,si intradevar sunt si eu dezamagit de cita pornire de a ajuta din partea unui colaborator al muzeului.Daca stim sa punem problema cum trebuie si cui trebuie acolo ,s-ar putea sa nu fie nevoie de intermediari.Ma bag in discutie pentru ca am discutat acum doi ani cu o doamna care raspundea de patrimoniu acolo.Doream atunci sa donez macheta spad 13 la 1/24 cu inmatriculare romaneasca,doamna sa aratat foarte deschisa ,singura problema care a ridicat-o a fost ca trebuie sa facem un act de donatie de la cine catre cine .Macheta urma sa fie expusa in sectia aviatie alaturi de altele existente acolo.Ideea nu sa mai concretizat din cauza mea.Ma gindesc si ca poate omu este prea mic acolo si nu poate influienta deloc.Deci zic eu mai trebuie discutat cu altcineva care are functie acolo,si sigur o sa iasa ceva bun.

#27 Useril este offline   mike_II 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 21-May 07

Postat 21 May 2007 - 11:08 AM

Sunt uimit de directia pe care a capatat-o aceasta discutie. Si de reactiile unor machetisti.

In primul rand vine un om si va explica cum puteti organiza o expozitie temporara (pt ca nu e loc pentru una permanenta) la MMN si va spune ca deocamdata macheta tunului DORA nu isi prea are locul intr-o expozitie permanenta (cu siguranta poate sta intr-un depozit dar sunt sigur ca nu asta vreti) . Probabil ca va intrebati de ce nu isi poate avea locul intr-o expozitie permanenta, din cauza ca tunul nu are nici o legatura cu istoria militara romana; si-ar avea totusi locul intr-un pavilion impreuna cu toate piesele de artilerie dar din pacte nu exista. Muzeul isi permite sa faca o selectie foarte stricta intre obiecte istorice si cele mai putin istorice, mai ales cand vine vorba de macheta actuala a unui tun german.

Ma amuza ca vorbiti de valoarea machetei, intradevar foarte mare cand o comparam cu alte machete dar cand vine vorba despre patrimonul MMN… . Nu inteleg ce bani pot fi adusi in muzeu dupa donarea machetei, ma indoiesc ca numarul vizitatorilor va exploda dupa expunerea acesteia.

A-ti putea sa va duceti la director (un adevarat ofiteran) care cu siguranta ar influneta introducerea machetei in patrimoniul muzeului cu toate ca el ar distruge toate armele din muzeu, cel mai sigur si mai “luminat” mod de a asigura armele din patrimoniu…

#28 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 21 May 2007 - 11:39 AM

Mike, stop masina!
N-am apucat as teremin discutia cu Dl. Horia Serbanescu (care fie vorba intre noi e un tip tare calumea si pe care sigur il cunosti mult mai bine decat mine :pint: ), dar am crezut ca a fost clar ca la mijloc s-a aflat o neintelegere datorata faptului ca lucrurile sunt scrise pe internet si mai depind si de starea de spirit a celui care le citeste si de momentul cand o face.
Discutia va continua, dar zic eu ca fata in fata pentru ca asa va fi cu siguranta mult mai constructiva.
Parerea mea este ca pana una alta, taberele sa ia o pauza pentru ca pana acum fiecare a inteles gresit pe fiecare.
Bafta!

#29 Useril este offline   cartula 

  • Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04
  • Location:Bucuresti

Postat 21 May 2007 - 11:41 AM

Cred ca sunt doua probleme aici, si ar fi bine sa fie tratate cumva separat, pentru ca in realitate nu au legatura una cu cealalta.

Prima problema, a expozitiei, este lamurita de mult, nu stiu de ce a fost nevoie de readucerea pe tapet... Expozitii de machete (temporare), s-au organizat de catre noi la MM, si mai mult ca sigur se vor mai organiza. Au fost niste probleme din partea unor persoane de pe acolo anul trecut, dar asta este... Nu cred ca isi au rostul generalizari. Unii au ramas cu un gust amar, si nu cred ca pot fi condamnati pentru asta, restul speram ca asemenea probleme nu se vor mai repeta, si data viitoare va fi mai bine.

Pe partea cu donatia, cred ca e o discutie care nu isi are rostul 'in lumina reflectoarelor'... Cu atat mai putin referinte la valoare, unicitate, etc... In fond si la urma urmelor, este pe de o parte decizia unui machetist de a dori sa faca o donatie, pe de alta parte muzeul, care poate sa decida sa o primeasca, sau nu. Nu discutand pe forum se ajunge la un rezultat referitor la donatie... Cred ca procedura a fost descrisa destul de clar, restul discutiilor pe tema asta, pe forum, in umila-mi opinie se apropie de conceptul de "barfe".

PS: se pare ca scriu incet, Crios a fost mai rapid :pint:

#30 Useril este offline   romrail 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 13-November 05

Postat 21 May 2007 - 10:46 PM

mike, la May 21 2007, 11:08 AM, a spus:

Probabil ca va intrebati de ce nu isi poate avea locul intr-o expozitie permanenta, din cauza ca tunul nu are nici o legatura cu istoria militara romana; si-ar avea totusi locul intr-un pavilion impreuna cu toate piesele de artilerie dar din pacte nu exista.

Nu vreau sa torn gaz pe foc, dar cand ai scris aceste cuvinte, te-ai gandit ca din cei 4000 de militari care deserveau acest "monstru pe sine", doua unitati de artilerie antiaeriana erau romanesti. De asemenea, te-ai intrebat oare pe unde a trecut acest tun in timpul transportului sau spre Sevastopol si cine i-a asigurat partial remorcarea.

Aceasta postare a fost editata de romrail: 21 May 2007 - 10:46 PM


Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi