Muzeul de tehnica de la SinSheim Germania
Postat 02 July 2007 - 01:50 PM
tomapaul, la Jul 1 2007, 08:41 PM, a spus:
Si uite asa vedem ca un muzeu de talie internationala poate gazdui si machete sau diorame, si chiar isi permite sa faca si mici glume pentru cine are ochi sa vada.
La noi oare cum ar reactiona angajatii muzeului militar?

Postat 21 November 2012 - 09:27 PM
In fiecare an, in timpul delegatiei prin Germania imi petrec macar o dupaameaza in muzee. Saptamana trecuta am avut ocazia (planuita de ani de zile ) sa ajung la Sinsheim unde se afla unul din muzeele tehnice din Germania. Postez aceste fotografii, pentru a arat in primul rind celor interesati si care au posibilitate ca merita vazut acest muzeu si este o sursa de inspiratie foarte buna. Tot acolo am aflat ca mai exista un alt muzeu la doar citiva zeci de kilometrii (Speyer), obiectiv propus pentru anul viitor.
Desigur, dupa cum a aratat colegul tgr, starurile muzeului sunt cele doua avioane supersonice de pasager : Tu 144 D si Concorde. Acestea se vad si de la distanta, chiar si de pe autostrada. Nu am avut timp sa fotograiez fiecare exponat in parte, eu am fotografiat ce ma interesat mai mult dar muzeul are o colectie fabulos de mare! Nu am intrat nici la IMAX, poate la Speyer... Nu va mai tin cu vorba si postez fotografiile. Sper sa va placa si sa va deschid apetitul pentru vizitarea acestui muzeu!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 21 November 2012 - 09:37 PM
Postat 21 November 2012 - 10:02 PM

O surpriza a fost acest Tyrell T 34, nu am crezut ca am sa-l vad vreodata...

Nici aceasta masina nu ma asteptam sa o vad, este un Lola al echipei Newman/Hass (al actorului Paul Newman) pilotat de Nigel Mansell cu care a devenit campion in Cart-ul American

Sunt curios daca gasesc un kit al unui din cele trei Bugatti albastre

Pentru prietenul meu HIND...

Si Racheta asta pe roti a fost o supriza, in tinerete mi-am facut citeva si le lansam cu motor de rachetomodele....

Maybach...

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 21 November 2012 - 10:07 PM
Postat 21 November 2012 - 10:51 PM
Cred că, dacă aş avea norocul să ajung pe-acolo, i-aş ruga frumos să mă lase să dorm īntr-un ungher - lāngă toaletă! - vreo lună, ca să-l pot vedea pe īndelete...
Aceasta postare a fost editata de florin44: 21 November 2012 - 10:52 PM
Postat 22 November 2012 - 08:37 AM
florin44, la 21 November 2012 - 10:51 PM, a spus:
Daca vrei sa vezi tot, ai nevoie de o zi aproape intreaga. Partea buna este ca acest muzeu este deschis in fiecare zi a anului. Programul este de Luni pina Vineri de la 9,00 la 18,00 iar Sambata si Duminica de la 09,00 la 17,00.
Imi pare rau ca nu am avut timp sa intru la cinematograful IMAX 3 D. Dar sper sa ajung la anul la Muzeul Speyer unde este un cinematograf identic...
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 22 November 2012 - 08:37 AM
Postat 22 November 2012 - 09:12 AM
Toate imaginile, prin aglomerarea de exponate pe metru patrat, prin curatenia, modalitatea de expunere si toate celelalte, imi lasa intr-un fel un gust putin amar. Nu cred ca e cazul sa detaliez de ce; banui ca e suficient a scrie ca noi ne incapatanam sa ramanem aceeasi; ceilalti continuand sa fie.....ceilalti.
Multumesc si eu Tibi pentru postarea imaginilor si a experientei tale.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 22 November 2012 - 09:13 AM