Pagina 1 din 1
Me 109 2 rosu
Postat 01 August 2007 - 08:44 AM
Salutare. Mi-am cumparat kitul Hasegawa Me 109 G6 cu insemne romanesti( in special pt ca aveam nevoie de niste cruci la 1/48). Ma poate ajuta cineva cu o poza a avionului cu cocarde 2 rosu?(in speranta ca il voi face intr-un viitor apropiat). Pe net nu am gasit-o, stiu ca este intr-o anumita carte.Profilurile color se bat cap in cap (in Aeromagazin scrie ca e avionul lui Pop Horia, Denes Bernad spune ca este avionul lui Bazu).
Postat 01 August 2007 - 09:29 AM
Eu personal nu am incredere in ce scrie in aeromagazin.
Se pare ca Bizu a zburat intr-adevar pe un 2 rosu cind a fost doborit (25-feb-'45 aceeasi misiune in care a murit Traian Dirjan)
In fine, pozele slabe, dar asta e. De remarcat ca avionul, cel putin la momentul fotografiilor - evident facute aproape simultan in sept '44 - nu avea (inca) tricolor pe directie. Exista posibilitatea ca pina in februarie '45 sa fi primit....
Se pare ca Bizu a zburat intr-adevar pe un 2 rosu cind a fost doborit (25-feb-'45 aceeasi misiune in care a murit Traian Dirjan)
In fine, pozele slabe, dar asta e. De remarcat ca avionul, cel putin la momentul fotografiilor - evident facute aproape simultan in sept '44 - nu avea (inca) tricolor pe directie. Exista posibilitatea ca pina in februarie '45 sa fi primit....
Postat 01 August 2007 - 11:06 AM
Nu stiu ce carenaj da Hase, daca te referi la bashicutza de linga carenajul mitralierei, aia acoperea parca o pompa de ulei mai mare si aparea cam la toate G6-le tirzii.
Despre camo, avind in vedere ca avionul a intrat in dotarea noastra in vara/toamna lui '44, nu prea vad ce altceva in afara de 74/75/75 ar fi avut. Poate geometria nu mai era cea standard , cu delimitarile riglate, dar culorile cred ca astea erau.
Despre camo, avind in vedere ca avionul a intrat in dotarea noastra in vara/toamna lui '44, nu prea vad ce altceva in afara de 74/75/75 ar fi avut. Poate geometria nu mai era cea standard , cu delimitarile riglate, dar culorile cred ca astea erau.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1