Forum Machete,Modelism,Hobby: F8 Crusader - build project - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

F8 Crusader - build project Italeri 1/72

#1 Useril este offline   AnD200E 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 30-October 06

Postat 18 September 2007 - 04:17 PM

Buna tuturor.

Ma apuc sa string un Crusader F8 de la Italeri in scara 72. Voi fi recusnoscator celor care au avut de furca cu acest kit si ma vor ajuta sa evit eventuale greseli, caci vad-ca pina cind nimeni pe forum nu s-a expus referitor la acest kit. Pentru mine e un fel de debut in Jet-uri, caci am strins pin acum doar WWII warbirds.
Am incercat sa ma documentez, dar am gasit cam putina info, in special asi vrea pentru inceput ceva poze cu cockpit-ul, dar si alte resurse ce tin de subiect ar fi binevenite.

Multumesc la toti!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1955.JPG

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 18 September 2007 - 04:28 PM

Cand ajung acasa, caut documentatie si o postez.
M-ar interesa sa-mi spui ce model de F-8 Crusader este? F-8E, F-8J? Si ce inmatriculare doresti sa-l faci, ca poate gasim niste poze chiar cu avionul in cauza.

Referitor la kit in sine, nu stiu despre Italeri-ul tau nimic, nu l-am avut.

#3 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 18 September 2007 - 04:29 PM

Primul site ce-mi vine-n minte e http://www.airliners.net
Dai search si gasesti cateva zeci sau sute de imagini.

#4 Useril este offline   skyray 

• Membru senior
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 22-November 05

Postat 18 September 2007 - 06:08 PM

Sunt niste walkaround-uri pe la "www.aircraftresourcecenter.com", care iti pot fi de folos.

http://www.s205409446.onlinehome.us/AWA1/0...F-8/walk089.htm
http://www.s205409446.onlinehome.us/AWA1/6...rph/walk641.htm
http://www.s205409446.onlinehome.us/AWA1/5...non/walk597.htm

Spor la modelit!

#5 Useril este offline   AnD200E 

• Membru deplin

Postat 18 September 2007 - 07:47 PM

Deci va fi un F-8E cu inmatricularea U.S. Navy VF-191.

Pe airliners.net am gasit doar o poza cu cockpit-ul si aia e de la un P francez. In walkarounds am mai gasit vre-o citeva

Merci pentru ajutor baieti.

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 18 September 2007 - 08:30 PM

Cockpit

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: f8e_cockpit.jpg

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 18 September 2007 - 08:31 PM

F-8E, VF-191
din Osprey - F-8 Crusader Units of the Vietnam War

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: f8e_191.jpg

#8 Useril este offline   AnD200E 

• Membru deplin

Postat 26 September 2007 - 09:51 PM

Dupa ce am inceput sa o string am inteles ca macheta e cam nasoala (de fapt cred-ca nu e surpriza pt. o macheta Italeri), dupa ce am mai consultat literatura am inteles ca si e si cam incorecta...

La moment am de rezolvat urmatoarele probleme, daca cineva ma ajuta cu un sfat cum asi putea sa rezolv mai usor - voi fi recunoscator.

Deci prima - am mai cautat poze din cockpit, dar nu stiu zau de unde s-au inspirat cei de la Italeri cu asa un stick cu doi "craci"? ma ghindesc sa-i dau o forma mai adecvata cu chit - cum credeti - exista o solutie mai buna? Tot in poza de mai jos se vede (nu pea bine) maneta "throttle"-ului. Imi pare ca e exagerat de mare - nu am gasit poze care ar arata acest lucru putin mai clar - are cineva una - ori imi da vre-un sfat ca s-o aduc cit de cit mai aproape de adevar?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sm01_stick.jpg

#9 Useril este offline   AnD200E 

• Membru deplin

Postat 26 September 2007 - 10:02 PM

A doua este Jet Intake-ul - la macheta nu e prevazut nimic pentru a arata cea ce trebie sa se vada inauntrul acestei "guri" mari. Deci daca de lasat asa cum este apoi prin acea "borta" o sa se vada tot interiorul pina in fundul fuzelaj-ului unde roul de "dop final" il joaca un capac ce reprezinta elicile turbinei (daca de privit din partea posterioara) - fapt care mie nu-mi place de loc (ca unuia care a strins doar machete de avioane propeller-powered) - ori aceasta ar trebuie considerat ca normal? Imi da cineva un sfat?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sm02_jetintake.jpg

#10 Useril este offline   AnD200E 

• Membru deplin

Postat 26 September 2007 - 10:10 PM

si ultima pentru azi - gravura aripei e cam departe de adevar - din poza se vede - (eu pe una din aripi am trasat cu rosu) locul unde trebuie sa se termine aelron-ul frontal - care nici in pomina sa fie marcat cumva - ei - dar asta nu e o problema - de fapt eu ce ma ghindeam - sa fac acelste aelroane frontale in pozitia de decolare -adica sub unghi - asa cum se vede in poza prototipului real din poza - cum credeti - merita de apucat de taiat totul la stinga si la dreapta - ori o sa-mi adaug mai multi gargauni la o macheta care si asa nu e tare simpla?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sm02_frontaelrons.jpg

#11 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 27 September 2007 - 06:25 AM

Mos cred ca te cam complici. Singura treaba care ar cam trebui facuta, este acel "Jet intake" si asta o rezolvi cat se poate de simplu, introducand un tub usor indoit spre in sus. Undeva mai in spate - asta daca vrei sa te complici - poti sa-i pui ceva ca un rotor de turbina (nu stiu cat si cum se va vedea acest rotor). Oricum, tubul ala trebuie sa-l pui. O sa caut acasa o poza - pe care stiu c-o am pe undeva - si o s-o postez. Cat privesc acele "Aelroane" alea de fapt sunt niste voleti - Slat-uri sau cam asa ceva. Ideea e ca la scara asta poti sa le lasi asa. Ca sa te apuci sa le tai si sa le schimbi pozitia, iti bati cuie aiurea. Slat-urile alea erau si ele prinse pe un mecanism si e destul de greu sa-l redai.

#12 Useril este offline   AnD200E 

• Membru deplin

Postat 27 September 2007 - 07:42 AM

body merci de sfaturi,

scuze pentru incompetenta - Slat :hammer: tre sa tin minte termenul - la machete din WWII nu am dat de asa elemente, de aia nu stiam ...

Cred-ca asa si voi proceda cu Intake-ul si nu o sa ma complic cu Slat-urile. Tre sa termin cu macheta asta mai repede si sa ma intorc inapoi la WWII, caci asta nu prea mi s-a pus la inima ca sa vreau sa ma chitibushesc mult in ea.

#13 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 27 September 2007 - 12:19 PM

Putem si pe romaneste:

Intake - admisie
Jet intake - admisia de aer a motorului
Slat - volet de bord de atac

:-D

#14 Useril este offline   AnD200E 

• Membru deplin

Postat 27 September 2007 - 05:42 PM

merci pentru traduceri kamob,

exista oare pe undeva o selectie de termeni din domeniul aviatiei tradusi din engleza in romana? Na am avut ocazia sa am si sa citesc literatura din domeniu in l. romana. In copilarie erau doar carti si reviste in rusa pe aici pe la noi, iar acum, dupa multi ani cind m-am reintors la hobby -mai mult in engleza de pe net. Asa-ca imi cer scuze pentru alte eventuale englez-isme.

#15 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 27 September 2007 - 05:56 PM

Incearca aici:
http://www.cartula.net/modules/ipboard/ind...p?showtopic=162

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic