Forum Machete,Modelism,Hobby: GMC Heller 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

GMC Heller 1/72 6x6 10 roti

#1 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Grup: Members
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 19 November 2007 - 01:09 AM

Un proiect interesant, cu neasteptat de putini nervi, care este probabil printre ultimile mele proiecte neavioniste din urmatoarele luni. :friends:
Este kit bun, care NU este identic cu Airfix (s-a mai spus de ce).
Piese finute, insa cu cateva minusuri: grilajul din fata este nesimtit de grosolan , rezervorul avea o fata lipsa (cea de dedesubt), cateva imbinari (repet: cateva) erau dubioase. In rest este un kit de recomandat din punctul meu de vedere. :good: Are 2 variante: cu cabina acoperita sau cu un cal.30 deasupra.
Cred ca o sa mai cumpar 2-3 astfel de kituri. Este foarte bun pentru diorame. Se poate modifica in nenumarate feluri.
Desi cuprins si eu de valul proiectelor neteutone (a se remarca prin poze si spatele unui M-8 Italeri), se poate totusi remarca o intruziune de germani trimisi la somn in camion :dribble: (ultima poza). Este vorba de niste figurine metalice (care nu erau ale mele) si care mie mi s-au parut interesante.
Initial l-am prafuit cu oxid de fier galben (care inca se mai vede pe ici pe colo), dar fiindca mi s-a soptit din multe parti ca arata a rugina, am ales o cale mai subtila din punctul asta de vedere. Ce apare prin poze drept praf sau noroi uscat si nu este oxid de fier, sa stiti ca este 89 de la Revell (imita bine mai ales noroiul uscat, mai ales pentru partea de sub cabina).
Ca fapt divers... prietena mea care si-a luat permisul a invatat ce e aia cutie de viteze, transmisie, cum arata ele si pe unde se afla chiar pe macheta asta. Ee, uite ca se mai gasesc sa si asculte. :hi:

Pozele sunt facute de alaur, pentru ca eu nu sunt in stare si nu am scula buna :-P
In fine, gata cu vorbaraia! Acum puteti sa imi dati in cap! :friends: 8) :acute:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG
  • Imagine atasata: 5.jpg

#2 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 19 November 2007 - 07:47 AM

Imi place cum ti-a iesit. Felicitari!!!

#3 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 19 November 2007 - 08:15 AM

Camionul arata bine, dar mitraliera de deasupra cabinei este M2 .50 si nu cea cal.30 :friends:

#4 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 19 November 2007 - 10:27 AM

Arata bine. Felicitari !
Nu-mi dau seama, nu se vede; teava mitralierei are gaura ?!

#5 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 19 November 2007 - 01:33 PM

Vezi postareaDanu, la 19 Nov 2007, 08:15, a spus:

...dar mitraliera de deasupra cabinei este M2 .50 si nu cea cal.30 :friends:

Corect !

Foarte fain "Jimmy"-ul tau, Marius.
Ma bucur ca "teutonistul" din tine, te-a lasat sa abordezi acest frumos kit, al acestui grozav (poate cel-mai-cel in WW2) camion.
Asa cum ai spus, variantele si permutarile pe el sunt "nesfarsite". Din aproape un milion de camioane 6x6 de 2,5t. produse de americani in WW2, cam 600.000 au fost GMC.

Totusi, ti-as sugera sa corectezi unghiul parbrizului. La cabina "militara" (cu acoperis de panza), nu erau DELOC inclinate spre spate, ci (in pozitia ridicata) perfect verticale. Si... poate nu-i tarziu sa adaugi un cablu si la vinciul acela din bot. Arata cam trist, asa chel cum l-ai lasat...

Felicitari !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: GMC_Earth_borer_late.jpg
  • Imagine atasata: GMCBofors01.jpg

#6 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 19 November 2007 - 07:16 PM

Multumesc pentru aprecieri si pentru carcoteli. Chiar asteptam sa vad ce "chiftelute" mi-au scapat.

Citeaza

Danu: mitraliera de deasupra cabinei este M2 .50 si nu cea cal.30

Facusem o confuzie si m-am dumirit prea tarziu. Imi cer scuze ca vorbesc prostii uneori. :friends:

Citeaza

Blue-Max: teava mitralierei are gaura?

Nu are din pacate. Eu de fel ma bag la din astea, dar acum era mai dificil. :friends:

Citeaza

DRAGOS: Totusi, ti-as sugera sa corectezi unghiul parbrizului. La cabina "militara" (cu acoperis de panza), nu erau DELOC inclinate spre spate, ci (in pozitia ridicata) perfect verticale. Si... poate nu-i tarziu sa adaugi un cablu si la vinciul acela din bot. Arata cam trist, asa chel cum l-ai lasat...

Din fericire pabrizul nu este lipit; sta prin presiunea panourilor laterale, de aceea este mobil. Pe acasa a stat numai cu el vertical, dar acum ca a iesit si el in lume, am zis sa il aranjez, sa il gelez si sa ii dau o fata mai aerodinamica , smechereasca si... gresita. Nu stiam. Bine de stiut. Usor de corectat.

Chel nu imi place nici mie. Nu il las asa. Pe langa cablul vinciului (si va rog sa ma ajutati cu sugestii), mi se pare potrivit sa mai adaug si un lant (pe care l-am vazut destul de des acolo) pe cele 2 carlige din fata vinciului.
Eu vroiam sa il mai incarc si cu butoaie sau alte petarde de genul asta, dar aci treaba e cam... scumpa.
Golas e si in spate si nu ramane asa nici aici, dar... mai trec 10 ani pana termin eu definitiv o macheta si raman doar cu promisiunea catre mine "las' ca fac eu!".

Ce doream sa zic si nu am zis la inceput de tot este legat de PE-uri. Exista un set foarte bun, dar care costa dublu cat macheta. De corectat ar fi mizeria de grilaj si poate pe la M2.50. In rest... dupa gusturi si mofturi. Eu unul am dat tarziu de ele. Cred ca mai bine refaceam eu de la zero grilajul.

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 19 November 2007 - 07:20 PM

#7 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 19 November 2007 - 07:41 PM

Vezi postareaBazu, la 19 Nov 2007, 19:16, a spus:

... Pe langa cablul vinciului (si va rog sa ma ajutati cu sugestii

Poti incerca din lita impletita

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: gmc_0111.jpg