Este foarte interesant ceea ce ai gasit tu, dany. Eu, cel putin, o vad prima data.
Desi, avand in vedere la cate turisme Ford au fost folosite in Africa, ar fi fost normal
sa ne gandim ca a existat si o asemenea varianta.
Modelul de baza este, asa cum zice prin carti, un Ford C21AS, un sedan care se poate viziona in prima foto.
Urmeaza, logic, un C21AS Woody - Wooden Body, caroserie specific americaneasa. Desi, la fel de specifice
au fost si niste modele britanice. Sau erau de inspiratie ...
Ambele variante, si Sedan si Woddy au fost utilizate in Africa, cu diverse up-grade-uri si modificari datorate
climatului.
Logic, mai mult sau mai putin, urmeaza si varianta cu acoperisul inlaturat complet. Pentru aceasta varianta,
pana acum, nu am vazut foto.
Dar, ca ilustrare, avem 2 masini, destule de celebre, ambele Ford C11ADF.
Prima a apartinut, initial, generalului Alexander - a 3-a foto, sper. Masina a trecut cu bine prin razboi, a fost
restaurata si este expusa spre vizionare.
A 2-a a apartinut SAS si a fost utilizata de David Stirling. Se numea "Blitz Buggy". Aceasta a fost mai putin
norocoasa, facand la un moment dat ... buba mare. In foto se poate vedea o restaurare, cred ca realizata
de britanici. John Blackman - cel caruia apartine foto, are in colectie un C11ADF Woody restaurat, foarte
bine restaurat si este probabil, posibil ca si acest "Blitz Buggy" sa-i apartina. Lui sau grupului care face ...
reenactment.
dany, ma bucur sa vad ca "se mai exista" curiosi p-acilea. Si-mi aduc aminte de shotia facuta, tot in acest
topic, dar cu foarte mult timp in urma, cand ziceam ceva de Stirling Moss, intemeietorul SAS. Shotia a ramas
shotie si nimeni nu s-a basicat. Caci altfel, nu ducem lipsa de carcotasi ...
Uitam ce-i mai important.
Singurul model Ford C21AS Sedan a fost scos de Tamyia la 1/48. Probabil ca, in timp, vor aparea
si oarece variante. Tot 1/48.
C11ADF exista - daca mai exista, in scara 1/25, facut de AMT.