Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 CMK - Wehrmacht Mounted Infantry - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 CMK - Wehrmacht Mounted Infantry Imagini si link set review engleza

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 28 December 2007 - 02:07 PM

In sfarsit, pot sa postez aici acesti soldati din setul meu preferat de cavaleristi germani in WWII. I-am terminat in urma cu cateva zile si i-am postat pe missing lynx, dar datorita faptului ca o fata nu prea imi reusise, cea a soldatului cu sapca M43 (ma grabeam la spital sa imi ridic copchilul :clapping: ), am hotarat sa nu ii postez aic pana nu repar acea fata.
Asa ca i-am sters-o pe cea veche si i-am dat una noua, care este acum acceptabila, desi el din fabrica a fost un pic mai ciudat.
De asemenea, am umplut spatiile ramase intre gaturile si corpurile cailor cu Epoxy Putty de la Tamia. Totodata, haturile sunt scratch built, din culee de Preiser trasa la cald.
Soldatii poarta camuflaj oak leaf de primavara/vara. Mie imi place cel mai mult cum a iesit calul alb, (trei nuante diferite de alb +spalare cu ulei negru), culoare si pete oarecum inspirate din binecunoscuta fotografie color cu soldatii din Florian Geyer.
Iata si link-ul spre textul recenziei setului, scrisa ca de obicei, in engleza:
http://www.network54.com/Forum/47210/threa...mething+special

Sper sa va placa acest set si orice comentariu sau sugestie privind imaginile si recenzia sunt foarte bine venite, ajutandu-ma sa imi imbunatatesc figurinele.

Cristian Florescu

P.S. Am uitat sa precizez ca aceste figurine sunt printre cele mai scumpe ale mele, doi soldati cu doua gloabe = peste 20 Euro, destul de mult ptr. unele lacune pe care le au... :lol: :hi: precum si faptul ca setul este copiat aproape identic dupa cel 1/35 de la Dragon intitulat 8th SS Cavalry Division "Florian Geyer" (6064)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 28 December 2007 - 02:17 PM

#2 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 28 December 2007 - 05:11 PM

Eram curios ce criterii ai la rubrica "Utilitate" unde vad ca astia au luat 10?

#3 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 28 December 2007 - 06:17 PM

La rubrica Recomandare/Utilitate am in vedere mai multe criterii intre care:
a) impresia per ansamblu pe care mi-o face respectivul set cristalizand practic criteriile de mai sus: acuratete istorica, calitatea pozitiilor si a detaliilor, etc;
b) compatibilitatea cu alte seturi din punct de vedere al dimensiunilor figurinelor si echipamentului precum si al tipului de uniforma;
c) unicitatea pozitiilor sau gradul redus al frecventei unor pozitii similare in alte seturi;
d) posibilitatile pe care le ofera pentru diorame/vignette;
e) eventual, posibilitatile de conversii pe care le ofera un anumit set.

Nu tin cont de numarul de pozitii dintr-un set sau de pretul acestora, nu mi se par relevante.

#4 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 03 January 2008 - 02:22 PM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 28 Dec 2007, 18:17, a spus:

a) impresia per ansamblu pe care mi-o face respectivul set cristalizand practic criteriile de mai sus: acuratete istorica, calitatea pozitiilor si a detaliilor, etc;
b) compatibilitatea cu alte seturi din punct de vedere al dimensiunilor figurinelor si echipamentului precum si al tipului de uniforma;
c) unicitatea pozitiilor sau gradul redus al frecventei unor pozitii similare in alte seturi;

Nu tin cont de numarul de pozitii dintr-un set sau de pretul acestora, nu mi se par relevante.

Bre, tu chiar ti-ai gasit sa aburesti un aseist? Pai noi invatam inca din anul 1 sa dam din gura fara sa spunem nimic. Ia fii atent:

1. Historical Accuracy: 9
2. Anatomy: 9
3. Poses Quality: 10
4. Details Quality: 9
5. Mould Quality: 9
6. Sculpture: 9
7. Recommendation/Utility: 10

TOTAL: 9

Deci in utilitate, care e criteriul nr. 7, tu iei in calcul acuratetea care e criteriul 1, calitatea detaliilor care e criteriul nr. 4, compatibiltiatea dpvd al dimensiunilor care e deja criteriul 9 si daca ma straduiesc mai gasesc. Deci rezultatul tau ce relevanta are? Nu e medie aritmetica (ca deja ai amestecat criteriile intre ele) dar nu e nici medie ponderata. Deci? :clapping:

#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 12 January 2008 - 03:27 AM

Vezi postareaOlafTheViking, la 3 Jan 2008, 14:22, a spus:

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 28 Dec 2007, 18:17, a spus:

Bre, tu chiar ti-ai gasit sa aburesti un aseist? Pai noi invatam inca din anul 1 sa dam din gura fara sa spunem nimic. Ia fii atent:

1. Historical Accuracy: 9
2. Anatomy: 9
3. Poses Quality: 10
4. Details Quality: 9
5. Mould Quality: 9
6. Sculpture: 9
7. Recommendation/Utility: 10

TOTAL: 9

Deci in utilitate, care e criteriul nr. 7, tu iei in calcul acuratetea care e criteriul 1, calitatea detaliilor care e criteriul nr. 4, compatibiltiatea dpvd al dimensiunilor care e deja criteriul 9 si daca ma straduiesc mai gasesc. Deci rezultatul tau ce relevanta are? Nu e medie aritmetica (ca deja ai amestecat criteriile intre ele) dar nu e nici medie ponderata. Deci? :drinks:

La celelate rubrici am criterii obiective, dar rubrica in cauza este compusa din doua chestii, Recomandare/Utilitate, si oarecum este normal sa tin cont de celelalte rubrici cand dau nota de aici. Totodata, exprima intr-o mai mare masura impresia mea despre acel set. Deh, ce vrei minte de jurist, mai greu cu matematica... :lol:

#6 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 12 January 2008 - 09:49 AM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 12 Jan 2008, 03:27, a spus:

. Totodata, exprima intr-o mai mare masura impresia mea despre acel set. Deh, ce vrei minte de jurist, mai greu cu matematica... :lol:

Ideea e ca, daca pleci pe un sistem riguros de apreciere cu note date unui set de caracteristici si apoi in final "rotunjesti din condei" nota finala, lasandu-te prada perceptiilor personale subiective, s-ar putea sa creezi impresia de inconsistenta la unii cititori mai rigurosi.

#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 12 January 2008 - 10:09 AM

Asa ar fi, insa nu este vorba de nota finala, in cauza este nota data la o rubrica... :lol:

#8 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 12 January 2008 - 10:33 AM

Dupa cum bine zicea Blue-Max, "Doar o vorba sa-ti mai spun".

Aud in ultima vreme pe multi care zic - "A, asta este copiat dupa cutare !".
In cazul de fata, copia aproape identica de care vorbesti, este in rasina, la 1/72,
dupa un kit in plastic, la 1/35. Asa stind lucrurile, imi poti spune cum de este copiat
aproape identic ?
Incearca, pentru placerea personala, sa faci si tu acelasi lucru pe care l-a facut cel care
a realizat kit-ul. Si dupa aceea sa ne zici ceva interesant.
Observatia o fac pentru ca exprimari de acest gen pot induce celor care nu prea au habar
o idee gresita.

In alta ordine de idei, ma bucr de lipsa stufosului "Inglish text".
Stiu ca-ti faci recenziile pentru alte forum-uri, dar ce-ar fi sa ne apucam toti si sa scriem
fiecare intr-o limba straina, fiecare in alta.
Si asa si limba romana este destul de omorita, cu orice ocazie posibila.

#9 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 12 January 2008 - 11:20 AM

Referitor la copiere, sculptorul care a facut setul 1/72 putea sa isi aseze in fata setul 1/35 si sa il reproduca aproape identic. Sau, dupa cum am si scris in recenzie, este posibil ca amandoi sculptorii sa fi folosit aceeasi fotografie ca sursa de inspiratie.
Am incercat de mai multe ori, in conversii ale unor figurine, sa fac oarecum acelasi lucru, insa nu dupa figurine la alte scari, ci dupa imagini din acea perioada.
In ceea ce priveste textul recenziilor, m-am conformat la prima sugestie in acest sens, inserand doar link-ul ptr. doritori.
Sper ca textul sa nu fie doar stufos, ci sa includa si ceva informatii legate de set.... :drinks:
Iar in ceea ce priveste Romania, dupa cum sper ca ai remarcat, incer sa o promovez pe acele site-uri, acesta fiind de altfel si unul din scopuri. :lol:
Multumesc mult ptr.mesaj, iar orice sugestie venita din partea unui maestru al rasinei imi este mai mult decat benefica...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi