Forum Machete,Modelism,Hobby: I.A.R.-12;13 ;14 15 16 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

I.A.R.-12;13 ;14 15 16 AM NEVOIE DE PLANURI

#21 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 05 July 2008 - 10:11 AM

Vezi postareavlad, la 5 Jul 2008, 08:16, a spus:

da asa este . eu am facut ceva mariri de planuri cu ModelCad dar nu a iesit nimic precis . pt IAR cv 11 pina la urma am hotarit sa apelezla subler si la hirtie milimetrica si a iesit destul de bine.

Eu ziceam sa le trasezi de mana in programul de grafica, nu sa ne intoarcem la creion si hartie. Ca sa clarific, mai sus s-a mentionat ca exista programe de "trasare" care iti transforma un bitmap intr-un desen vectorial. Ei bine, in toti anii de cind incerc, nu am gasit un program care sa ia un scan, sa zicem un desen de IAR CV12, si sa il transforme intr-un desen vectorial cu linii drepte, margini frumos definite. Mereu apar erori, care iau mai mult timp sa le corectezi cat ti-ar lua sa trasezi acel desen in format vectorial.
Cand zic ca il "trasez de mana" ma refer ca iau un scan, ii adaug un "layer" in care fac trasarea, marchez nodurile si apoi unesc aceste noduri fie cu linii drepte fie cu curbe. Apoi tot ce trebuie sa faci este sa ajustezi curbele sa se conformeze desenului scanat si aia e tot. Dupa cateva incercari, si dupa ce iti dai mana, un desen precum cel de mai sus se face in cam o ora. Folosesc o tableta si un stilus Wacom.
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 05 July 2008 - 10:12 AM

#22 Useril este offline   Moxanu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-September 05

Postat 06 July 2008 - 11:06 AM

Radub,
Chiar cum ai descris intelegeam lucrul cu CorelDraw, doar ca desenam direct pe imagine, fara layer (nerecomandabil, dar ...).
Aveti dreptate cu tracing-ul, mie insa nu rareori mi-a iesit. Lucram insa intr-un mod gen wireframe in care totul este o incalceala de fire :clapping: . Rezolvam relativ repede dupa import stergand nodurile si transformandu-le dupa caz in noduri de linii drepte sau curbe. Iesea in final nu foarte exact, cam ca o piesa bruta dupa turnare. Terminam mai apoi in modul definit de Radu, cu rezultatul tracing-ului peste imaginea sursa.
In fine, depinde cat de bine se acomodeaza utilizatorul cu o aplicatie. A remarcat bine Radub cine sunt utilizatorii de CorelDraw, n-am fost tipograf, dar am pregatit materiale pentru tiparit. Totusi, marele meu regret e ca nu am invatatat de cat macar AutoCAD.
Ma bucur ca vorbesti si despre astfel de aspecte concrete. Cred ca ma apuc de Inkscape vara asta. M-a inghesuit demult pofta dupa o tableta grafica dar ... sanatate sa avem ca banii ... :yahoo: .

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi