Forum Machete,Modelism,Hobby: plexiglas - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

plexiglas ...

#1 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 30 June 2005 - 11:21 AM

Oameni buni, care stiti de unde pot cumpara niste foi de plexiglas transparent, alb?

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 June 2005 - 11:33 AM

Transparent sau alb?
Pe la Bricostore se vinde ceva plastic transparent de 2,5mm grosime, dar nu e tocmai plexiglas, are alta denumire pe care n-am retinut-o. Mai au si unul fumuriu(translucid), si alb (opac), plus modele cu floricele ;-)
M-ar interesa si pe mine o sursa 'stabila' de plexi, la diverse grosimi...

#3 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 30 June 2005 - 11:52 AM

Imi trebuie plexi transparent, ceva in genul sticlei. Ideea e ca vreau sa fac un fel de cutie, in care sa pun cele vre-o 12 modele de avioane din primul razboi mondial. Problema e ca le-am pus hobanele din fir de plastic tras la cald dar umplandu-se de praf a trebuit sa le scot si o sa le termin cand o sa iau plexiglasul ca se le feresc de praf.

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 June 2005 - 11:57 AM

Pai cel de care spuneam din Bricostore exact pentru acelasi lucru l-am cumparat... FOARTE transparent, si destul de rezistent la zgarieturi din cate mi-am putut da seama.
Nu stiu cum se taie/lipeste, ca l-am luat de o luna dar n-am apucat sa fac nimic cu el :cry:

#5 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 30 June 2005 - 12:09 PM

pai daca e plexiglas ar trebuii sa mearga taiat la traforaj. Oricum pentru asa ceva trebuie un plexi mai subtire.
Iar ca sa-l lipesti sigur merge cu toluen. Eu oricum folosesc toluen si din toluen imi fac si lipici, dizolvand plastic transparent - din ramele in care sunt prinse carlingile. In lipiciul asta daca pui talc si amesteci bine - iese ca o pasta mai groasa - faci chit. Cred ca merge lipit cu toluen. Daca nu ai iti pot da eu o sticluta si incerci.

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12690
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 30 June 2005 - 04:47 PM

Cred ca este vorba de folie de policarbonat. Este mai rezistenta decit plexiglasul.
Bogy, fiind vorba de taieturi drepte foloseste un zgirieci, cu traforajul taietura va iesi "valurita" (daca e manual)

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 June 2005 - 07:51 PM

S-ar prea putea sa fie policarbonat, Z-Mare, dar nu scria... Cert e ca cel putin cel alb, cu care m-am jucat, e destul de casant. O sa vad cum e cu asta.
La partea cu taiatul, ai iarasi dreptate, doar pe un circular POATE iese foarte dreapta taietura. Varianta cu zgariatul e buna, dar dupa cum spuneam asta e cam casant... Sper sa nu se faca tandari ;-)

#8 Useril este offline   toni 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 01 July 2005 - 12:49 AM

plexiglasul il poti taia usor si cu ferastraul pendular, iar de gasit il poti gasi in depozitele de la militari (in spatele autogarii) ori pe sos. giurgiului-berceni dupa intersectia cu str. luica inspre gara progresul...ori asa cum a zis cartula la bricostore/praktiker
eu unul cunosc o firma care comercializeaza si lucreaza in plexiglas de orice grosime, culoare ori transparente dar de acolo nu poti lua decat cantitati mari...

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 July 2005 - 11:11 AM

Toni, unde in spatele autogarii Militari, ca stau prin zona si am batut de multe ori depozitele alea, dar n-am vazut vreodata plexiglas acolo.
Poti sa dai niste detalii ceva mai precise? Poate gasesc si ceva mai gros de astia 2.5mm, am mare nevoie.

#10 Useril este offline   toni 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 01 July 2005 - 03:41 PM

sincer, acolo am vazut o singura data acum juma' de an, dupa ce condusesem pe cineva la autogara! Am luat-o pe stradutele alea inguste prin care trece si autocarul atunci cand iese din autobaza; erau tot felul de chestii: materiale de constructii (caramizi de sticla, rigips...) iar intr-unul dintre boutiquri avea si plexiglas transparent -gros, precum si ceva asemanator plexiglasului folosit la sere...sansele sa gasesti acolo probabil ca sunt extrem de mici, mai ales daca ai mai fost pe acolo de curand si n-ai gasit asa ceva...repet asta era acum jumatate de an, de fapt prin februarie...

#11 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 July 2005 - 03:52 PM

E, ia sa mai iau zona la picior din nou... Eu am cautat acum ceva ani, poate s-or mai fi schimbat lucrurile si oferta...
Mersi de informatie.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi