Divizia de cremene
Postat 21 February 2006 - 12:09 PM
horia, la Jul 13 2005, 08:42 PM, a spus:
cartea are dimensiunile: 18/26; 220 pagini ;74 fotografii alb negru.
Departe de mine gandul de a face anti-reclama la aceasta carte !
Din contra o recomand calduros, eu insumi cumparand-o !
Dar sa nu fiti dezamagiti de calitatea jalnica a graficii, hartia ca hartia, dar pozele sunt uneori sub orice critica.

In ideea asta, cred ca i-am mai zis lui Horia, daca nu poate face rost de scan-uri ale pozelor originale din carte. Macar asa in timp ...
Postat 21 February 2006 - 05:07 PM
Sunt de acord. Eu am facut armata la VM iar in iarna lui 98 au primit ofiterii de la Curtea de Arges (evident contracost, ca la romani...) mai multe exemplare. Cred ca le ridicau la salariu...
Oricum le-ar fi cumparat ofiterii fiindca erau sufletisti (la VM exista un tip aparte de camaraderie si mandrie a apartenentei la arma asta) insa tin minte si acum ca erau unii dezamagiti de calitatea poligrafica a cartii, in ciuda faptului ca bietul general Dumitrache (spun "bietul" intrucat a facut multa puscarie dupa razboi, a avut domiciliu fortat etc) a scris-o cu mult suflet.
Cartea a aparut datorita sotiei generalului care a gasit acele memorii + fotografii si pare-se ca le-a donat. Ar fi bine daca fotografiile originale ar fi gasite si scanate.

Oricum le-ar fi cumparat ofiterii fiindca erau sufletisti (la VM exista un tip aparte de camaraderie si mandrie a apartenentei la arma asta) insa tin minte si acum ca erau unii dezamagiti de calitatea poligrafica a cartii, in ciuda faptului ca bietul general Dumitrache (spun "bietul" intrucat a facut multa puscarie dupa razboi, a avut domiciliu fortat etc) a scris-o cu mult suflet.
Cartea a aparut datorita sotiei generalului care a gasit acele memorii + fotografii si pare-se ca le-a donat. Ar fi bine daca fotografiile originale ar fi gasite si scanate.
Postat 04 March 2006 - 03:04 PM
Wow, Divizia de cremene, mi-ar fi de mare ajutor, sunt student la Istorie si imi fac licenta pe trupele germano-romane in Caucaz, asta e primul mesaj al meu de pe forum, v-as fi profund recunoscator daca ati putea sa imi faceti si mie rost de un exemplar, nu am inteles exact care e faza cu expozitia de la muzeul militar? Ne putem vedea acolo daca se poate, putem tine legatura prin mail, al meu e romantyc20032002@yahoo.com seara ma gasesti si pe mess cu acelasi id.Multumiri anticipate si felicitari celor care au realizat acest site.