B24 Liberator
Postat 22 July 2005 - 08:12 AM
E macheta scoasa de cei de la AIRFIX si e foarte gresita. Profilul fuselajului in partea din fata era patrat. A trebuit sa-l incarc cu chit si sa-i dau forma corecta. Carlinga e luata de la un Privateer si mi s-a spus ca B24 nu ar fi avut geamurile laterale cu ublouri bombate. Chestia asta trebuie s-o lamuresc si daca e asa sa fac corectia cuvenita
Postat 22 July 2005 - 08:21 AM
Si inca o precizare - B24D BlueStrike a participat la raidul TIDALWAVE de la Ploiesti, la 1 august 1943.
Postat 22 July 2005 - 09:17 AM
Pai da, sa incerc sa fac ceva poze cu toate ca la 1:72 sa stii ca nu sunt foarte multe detalii.
e drept ca motoarele le-am lucrat - erau destul de sarace in detaliere. Le-am mai adaugat eu ceva parti metalice facute din ace de seringa. Si trenul de aterizare e refacut de mine. Era total gresit. Cel putin jamba fata. Airfix a dat trenul fata cu capace. B24D avea si capace dar varianta facuta de mine, adica "Bluestrike" avea inchidere cu sertar. Prin urmare am cam modificat si acolo ceva.
Aceasta postare a fost editata de bogy: 22 July 2005 - 09:19 AM
Postat 22 July 2005 - 05:35 PM
Citeaza
Iata cum sta treaba:
- hubloul de pe partea stinga fata (nu partea vitrata!), cel cu mitraliera, este usor bombat, dar la 1/72 devine aproape nelijabila treaba
- hublourule de la lateralele postului de pilotaj, au cite o "unflautura" pe fiecare parte, pentru "vizibilate" mai buna in jos si spate.
- restul hublourilor erau ...ca-n palma

Am si eu o "machetuta", cu doua seturi de fotoincizii si inmatriculari "Ploiesti", dar nu m-am apucat de ea din doua motive: e cam maricica si ....nu stiu exact ce "sand" avea pe ea! Sint recomandate ba Humbrol 93, ba Humbrol 250, ba MM1706.....Mai sap!
Dar sa revenim la macheta ta. Frumoasa lucrare, (vopsita tot din pensula????

Postat 25 July 2005 - 06:42 AM
Nu e vopsita la pensula, e vopsita cu burete pentru machiaj, folosind o vopsea foarte bine diluata si omogenizata.
In ceea ce priveste "machetuta" ta, daca e vorba de sand-ul folosit de americani in Libia atunci sa stii ca se numeste "desert-pink".
Eu am ceva fotografii acasa, o sa incerc sa postez cateva.
Postat 25 July 2005 - 01:27 PM
Citeaza
Referitor la geamuri... Din cate stiu eu Z-Mare, nu erau DELOC 'unflate' la versiunea D... Dar daca ai cumva o poza care sa arate ca ma insel...
Cat despre discutia cu 'desert pink'-ul... Initial era ceva care aducea a 'sand', dar se decolora foarte repede, si ajungea la niste nuante uneori spectaculoase... Cel putin asa reiese din pozele color si marturiile pilotilor si mecanicilor. Nici nu stiu daca exista vreo echivalenta precisa pentru aceasta culoare, mai ales tinand cont de partea cu decolorarea.
Postat 25 July 2005 - 07:52 PM
Z-mare, la Jul 22 2005, 06:35 PM, a spus:
Z-m,are nu detaliezi putin ?!
Ce seturi de fotoincizii si ce decaluri ?
Multumesc !
Postat 25 July 2005 - 08:27 PM
Cartula, le-am descris si eu cum m-am priceput dupa cum am vazut pe planuri.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 25 July 2005 - 08:30 PM