Forum Machete,Modelism,Hobby: Mustang P51 D-15 de la ICM 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mustang P51 D-15 de la ICM 1/48

#21 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12683
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 March 2009 - 10:08 AM

Optyqus, vopseaua metalica are o particularitate, ca sa zic asa, negativa si pozitiva in acelasi timp, adica scoate in evidenta orice zgirietura/imperfectiune de pe plastic! Negativa ca te ...enerveaza treaba asta, pozitiva ca te ajuta sa descoperi imperfectiunile de lipire, zgirieturi etc. Adica, atunci cind ai dubii asupra unei suprafete lipite sau lustruite, dai cu vopsea metalica, aluminiu (Cartula a venit cu o sugestie foarte buna: cerneala argintie, se gaseste la magazinele fondului plastic. Avantaj ca dupa testare se spala usor!), in zona respectiva asa ca orice neregula iti sare in ochi. Ca si la tine acum: se vad liniile de lipire ale fuselajului. Pe viitor lipeste, slefuieste, chituieste si reslefuieste pina apare totul perfect. Zgirieturile fine, crapaturile aproape invizibile se chituiesc foarte bine cu superglue. Dai cu superglue in zona, lasi la uscat cam o ora apoi slefuiesti, la ud, cu hirtie abraziva fina (800 - 1000).
La pensula vopseaua metalica nu prea merge, ai vazut si tu, ramin urme inestetice, as aca ...musai aerograf+compresor. Nu te baza pe slefuitul vopselei, urmele de la pensula ramin oricum vizibile ca niste dire mai "intunecate" deoarece acolo, din cauza pensulei, are loc o "aglomerare" de pigment+suport.
Macheta ti-a iesit bine, felicitari. Asteptam cu interes si pe celelalte.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 March 2009 - 10:14 AM

#22 Useril este offline   optyqus 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 15-February 09

Postat 03 March 2009 - 11:44 AM

Vezi postareaMikoian_Gurievici, la 2 Mar 2009, 16:48, a spus:

si mie-mi place, dar am observat ca ai pus steaua, de pe intradosul planului drept, invers...trebuia cu coltul catre sensul de mers, simetrica cu cea de pe extrados... :-o

Mama ei de stea... uite ca mi-a scapat. Si pe cealalta am pus-o bine pentru ca stiam ca inspre bordul de atac vine o singura raza si spre bordul de fuga doua... nici nu observasem greseala. Cred ca e din cauza ca la acel decal am avut necazuri, pentru ca l-am recompus direct pe aripa din cateva bucati, n-am mai dat atentie la orientarea stelei. :clapping:

Aceasta postare a fost editata de optyqus: 03 March 2009 - 11:45 AM

#23 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 18-November 07
  • Interests:tot ce zboara, Formula 1, Trabant, masinile vechi...

Postat 03 March 2009 - 05:54 PM

o sa ma uit prin decalurile mele, poate gasesc ceva la 1:48 care sa-ti fie de folos

#24 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 05 March 2009 - 10:17 PM

Am cumparat si eu macheta asta, si pot sa spun ca ai facut o macheta frumoasa in comparatie cu ce catastrofa de kit este.
Am desfacut cutia si de curiozitate am verificat fuselajul, sa vad cit de "bine" se imbina... O sa am de slefuit si chituit mai frate de imi ies ochii!
Mai mult, aripa am primit-o rupta dar am lipit-o in seara asta. Am sa verific maine sa vad daca pot pune niste plastic pentru intarirea aripilor.
Plasticul este moale si se rupe foarte usor... Sa fiu sincer sunt putin dezamagit, m-am astepta la un kit putin mai bun, mai ales ca este o copie fidela Tamiya, dar primesti ce platesti!
Macheta are si partile ei bune, si sa fiu sincer imi plac detaliile de pe fuselaj si aripa. Daca sunt corecte sau nu, asta n-am apucat sa studiez atit de amanuntit. Mai mult, am gasit si fotografii ale avionului real! Deci am si o idee despre schema de vopsire sa zicem actuala! (Cartula are dreptate, avionul este restaurat si zboara)
Poate va fii cineva care se supara de ce am scris mai sus, dar am sa imi dau silinta sa scot o macheta frumoasa si am sa o prezint pe acest forum.
Pina una alta sper sa termin P 40 - ul saptamana viitoare !

Originalul :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P51_mustang.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 05 March 2009 - 10:19 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi