Forum Machete,Modelism,Hobby: ME-262 1:48 Tamiya - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ME-262 1:48 Tamiya

#21 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12681
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 February 2009 - 08:41 AM

Despre patafix si aplicatiile lui gasesti aici cite ceva: http://www.cartula.r...deziv-t928.html
Din pacate retarderul de la Agama nu prea are ...efect. Dupa amestecare cu vopseaua, in citeva minute, aceasta devine mult mai ...viscoasa! Folosetse putin detergent de vase, are efect. Sau foloseste alt retarder, de exemplu de la Tamyia.
Din cite zici tu ca se inimpla cu vopseaua, vad patru cauze (niciodata nu am avut probleme cu vopseaua Agama si vopsesc numai cu masti!!!!):
- vopseaua nu e suficient diluata;
- folosesti la dilutie alcool "nebotezat";
- presiunea la care vopsesti e prea mare. Aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 0,8 - 1 atm (10 15 psi);
- nu speli macheta inainte de vopsire. Aceasta se spala cu apa cu detergent inainte de vopsire si...nu mai pui mina pe ea.
Si ar mai fi o cauza...adica toate cele de mai sus! :thumbsup:

#22 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 27 February 2009 - 10:15 AM

Vezi postareaZ-mare, la 27 Feb 2009, 08:41, a spus:

Despre patafix si aplicatiile lui gasesti aici cite ceva: http://www.cartula.r...deziv-t928.html
Din pacate retarderul de la Agama nu prea are ...efect. Dupa amestecare cu vopseaua, in citeva minute, aceasta devine mult mai ...viscoasa! Folosetse putin detergent de vase, are efect. Sau foloseste alt retarder, de exemplu de la Tamyia.
Din cite zici tu ca se inimpla cu vopseaua, vad patru cauze (niciodata nu am avut probleme cu vopseaua Agama si vopsesc numai cu masti!!!!):
- vopseaua nu e suficient diluata;
- folosesti la dilutie alcool "nebotezat";
- presiunea la care vopsesti e prea mare. Aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 0,8 - 1 atm (10 15 psi);
- nu speli macheta inainte de vopsire. Aceasta se spala cu apa cu detergent inainte de vopsire si...nu mai pui mina pe ea.
Si ar mai fi o cauza...adica toate cele de mai sus! :thumbsup:

Cred ca presiunea era de vina ii dadeam cu vreo 2.5 atm si nu spalam macheta inainte o degresam cu alcool izopropilic. De diluat o diluez cu apa de la robinet.

#23 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 27 February 2009 - 10:59 PM

Am constatat si eu de curind ca Acrilicele in general se vopsesc mai bine la presiune mica! Asa cum ti-a spus MIG si Z-mare, vopseaua ta sa uscat inainte sa ajunga pe model, cauza fiind presiunea mare, dilutia si poate si distanta prea mare intre aerograf si model!
Iti dau un sfat, cind vei vopsii urmatoarea macheta, pregateste un obiect (un pahar sau sticla de plastic sau altceva ce iti convine tie), pentru a face intai niste probe si pentru a observa se intimpla si cum va arata vopseaua care urmeaza a fii aplicata pe model.
Bafta!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi