Forum Machete,Modelism,Hobby: Aplicare filtre camuflaj - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aplicare filtre camuflaj King Tiger 1/72

#1 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 31-May 09

Postat 14 June 2009 - 09:31 PM

Salut,

Sint incepator, lucrez la cel de-al doilea kit al meu. Un King Tiger Revell 1/72. Am terminat camuflajul si acum as vrea sa aplic cateva filtre pentru uniformizare si imbatranire. Intrebarea este daca se recomanda sa aplic in acest stadiu un filtru sau la final, dupa lacuirea mată? Filtrul as vrea sa-l diluez din acelasi tip de vopsea folosit pana acum (acrilica vallejo).

Multumesc

Imagine atasata: 1.jpg

#2 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 14 June 2009 - 10:02 PM

Arata bine aplicat pana acum.
Daca suprafata e mata poti da acum, problema e ca ar fi bine dupa decaluri. Se poate oricum.
Nu iti recomand acrilice pentru filtre, foloseste uleiuri sau email foarte diluat (FOARTE!) in benzina de bricheta sau White Spirit.
Succes.

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 June 2009 - 10:54 AM

Atentie la decaluri: se pun pe suprafata lucioasa!!! Si, cum zicea si Ahmaned, toate ing-urile ulterioare le faci dupa ce ai pus decalurile, altfel acestea ramin curatele, curatele!

#4 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 15 June 2009 - 03:46 PM

Multumesc pentru lamuriri si sfaturi.

Dilema mea era daca filtrele pe baza de acrilice nu ataca vopseaua acrilica de baza, data fiind cantitatea mare de diluant.
Se pare totusi ca filtrele pe baza de ulei lasa o impresie mult mai realista.
O sa merg probabil pe aceasta solutie, desi nu am inca materialele necesare.

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 June 2009 - 07:30 PM

Citeaza

Dilema mea era daca filtrele pe baza de acrilice nu ataca vopseaua acrilica de baza, data fiind cantitatea mare de diluant.
Daca uscarea vopselei este bine facuta, nu sunt probleme. Pune-i decalurile si lasa masinaria in pace cam o saptamina, apoi faci "filtre" fara probleme. Sa stii ca vopseaua acrilica este atacata si diluantii specifici emailurilor sau uleiurilor, asa ca...

#6 Useril este offline   florinjenica 

• Membru deplin

Postat 25 June 2009 - 05:45 PM

Cam asta ar fi rezultatul final. Din pacate, filtrul (facut tot cu acrilice din lipsa de materiale) aplicat pe lacul mat nu a dat rezultatele scontate, asa ca am fost nevoit sa indrept erorile cu un wheathering ceva mai pronuntat. Pentru ca mi-a lipsit experienta, si uneori rabdarea de a ma documenta cum trebuie, am omis unele elemente de constructie, iar pe unele le-am facut cam prost. Cel mai mare regret sint grilele de protectie din spatele turelei, care sint facute foarte urat in kit.
Imagine atasata: 3660343858_bcff7c7cc5_b.jpg
Imagine atasata: 3659540649_1ab2e66b0d_b.jpg
Imagine atasata: 3660340290_8a197af1f8_b.jpg
Imagine atasata: 3659544445_945ed57067_b.jpg

Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 25 June 2009 - 06:20 PM

#7 Useril este offline   predoiu 

• Membru deplin
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 17-June 09

Postat 25 June 2009 - 09:27 PM

Florinjenica a uitat sa omita sa zica, adica n-a zis, ca inainte de stratul de lac mat era unul de lac lucios si ca aceasta fuse (se suspicioneaza ca fuse) sursa problemei. Anume ca filtrul a iesit neuniform prima oara, chiar daca suprafata era si parea mata.

Prietene, n-o sa-mi iei in nume de rau aceasta adaugire, intrucat stiu ca voiai tu insuti sa mentionezi aceasta, dar n-ai mai putut da edit. Cat despre mine, mai am ceva de lucru pana sa reusesc a scoate un blindat care sa indrazneasca a concura cu Regele Tigrul tau. Dar perseveram...

Aceasta postare a fost editata de predoiu: 25 June 2009 - 09:39 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi